“Udvalgt” af Louise Haiberg

UdvalgtTitel: “Udvalgt”
Forfatter(e): Louise Haiberg
Serie: Dæmondræberen #2
Sideantal: 416
Forlag: Tellerup
Udgivet: 20.11.2014
Læst på: Dansk

Mit navn er Benjamin.

Jeg er nephilim … et blandingsbarn.

Jeg var lykkelig indtil et blændende væsen besatte mig.
Nu har jeg kun vrede, had og et brændende ønske om at få et nogenlunde almindeligt liv.

I begyndelsen huskede jeg intet, men det gør jeg nu,
og minderne har givet mig et mål:
Dæmonen Dominic.

Hans undergang bliver min frihed.

Jeg elskede den første bog i denne serie, og selvom jeg var rimelig sikker på, at denne ville være mindst lige så god, så var jeg alligevel en lille smule bange for at blive skuffet. Det blev jeg dog på ingen måder! Bogen var virkelig god, og levede uden tvivl fuldstændig op til den første – hvis denne ikke måske endda var endnu bedre. Det tror jeg faktisk, jeg synes!

Bogens historie var virkelig spændende, og jeg havde så svært ved at slippe bogen under læsningen. Præcis som i den første bog i serien, virkede historien i denne bog også virkelig godt udtænkt. Desuden finder man virkelig ud af så mange nye ting, der giver historien endnu mere dybde. Og som bare fik mig til at føle mig endnu mere inddraget i fortællingen.

I denne bog følger man både Dominic, Tia (som vi mødte i den første bog og den nye karakter Benjamin (Ben). Synsvinklen skifter mellem disse tre, hvilket jeg var ret vild med – jeg synes nemlig altid, det er så fedt at følge flere forskellige personer i en bog, og dermed lærer disse personer bedre at kende. I denne bog synes jeg f.eks., det var rigtig fedt, at kunne komme ind i hovedet på Ben. Han har nemlig en rigtig stor betydning for historien, men er samtidig også en ret kompleks karakter, som kan være lidt svær at forstå, og her hjalp det virkelig, at man kendte hans tanker, og dermed havde en god forståelse af hans handlinger.

Bogen bliver desuden også stadig fortalt over to tidslinjer. I ’fortids’-tidslinjen er det dog kun Dominic vi følger, hvilket virkelig også var rart. Både fordi det dermed var let at holde styr på, men også fordi denne tidslinje simpelthen var så spændende at læse om, da man kommer endnu tættere på Dominic og lærer ham meget bedre at kende.

Bogens sprog var virkelig fantastisk! Det er så letlæseligt og flydende, og samtidig indeholder det en stor portion humor. Jeg grinte i hvert fald højlydt flere gange under læsningen – specielt ved nogle af Dominics fantastiske kommentarer og tanker.

Alt i alt var det en fantastisk læseoplevelse, og jeg glæder mig allerede helt vildt til at læse den næste og sidste bog i trilogien!

Bedømmelses hjerter - 5 ud af 5


One thought on ““Udvalgt” af Louise Haiberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *