“Holder du lige øje med mit diadem?” af Julia Lahme

Titel: “Holder du lige øje med mit diadem?”
Forfatter(e): Julia Lahme
Serie: –
Sideantal: 268
Forlag: Pretty Ink
Udgivet: 24.11.2011
Læst på: Dansk

DENNE BOG ER TIL DIG

Dig, der ikke er bange for hverdagen. Dig, der ved, at lykken er noget, der kommer i små glimt. Dig, der smører madpakke og bruger cykelhjelm.

Holder du lige øje med mit diadem? er en samling af klummer og nye tekster af Julia Lahme. Den er fyldt med hverdag, fest og inspirerende tanker. O.k., nogle af den er knapt så inspirerende. En del af dem er så sjove, at du får den chokolade galt i halsen, du har prøvet at spise, uden at ungerne så det (de så det!) Andre af dem er totalt deprimerende. Men de slutter godt. De fleste. Nogle af dem kan du lære noget af, andre kan du fnise af, og rigtig mange af dem kunne være oplevet af dig, din veninde eller din sidemand med det fedtede hår i bussen. Nogle af teksterne kræver en tuder, andre en kold øl og en god veninde.

Jeg havde ret store forventninger til denne bog, da jeg virkelig elsker Lahmes måde at skrive på. Jeg er især virkelig vild med, at hun altid er så ærlig! Hun tør virkelig at sige det, som mange af os andre aldrig kunne drømme om at sige højt. Af den grund har jeg også været virkelig vild med både Hvor lagde jeg babyen? og Sandheder fra en løgner som er to af hendes tidligere bøger. Jeg har faktisk udskudt at læse denne bog i ret lang tid, fordi jeg har været bange for, den ikke kunne komme op på samme niveau.

Bogen er en nemlig en samling af klummer, og altså ikke helt som hendes andre udgivelser, som jo har været nyt materiale. Da klummerne er skrevet til flere forskellige medier, er der desværre nogle af dem, som jeg synes, mindede lidt for meget om hinanden. Jeg sad i hvert fald og blev lidt irriteret over, at flere af dem var opbygget omkring den samme periode/oplevelse men med forskellige pointer. Jeg kan dog ikke helt finde ud af, om jeg hellere ville have undværet nogle af dem, end at læse nogle der mindede om hinanden.

Bogen/klummerne er inddelt efter forskellige temaer, hvilket, jeg synes, fungerede rigtig godt. Jeg synes i hvert fald, det var rart at vide hvilket tema klummerne omhandlede, før jeg begyndte at læse dem. Desuden gjorde inddelingen også således, at man ikke fik læst de klummer der mindede om hinanden lige efter hinanden.

Selvom nogle af klummerne mindede om hinanden, synes jeg dog ikke rigtig, det føltes som om, jeg rent faktisk læste klummer. Jeg synes nemlig bogen virkede meget “bogagtig”, idet den var skrevet, så den føltes meget flydende.

Udover at jeg var helt vild med sproget i bogen, så synes jeg virkelig også, at Lahme kom ind på rigtig mange forskellige emner, som jeg synes er vigtige. Der var i hvert fald flere steder, hvor jeg lige måtte stoppe min læsning lidt, for at tænke lidt over, hvad jeg lige havde læst.

Så alt i alt var jeg virkelig glad for bogen. Den ville bare have været endnu bedre, hvis nogle af klummerne ikke havde mindet så meget om hinanden.

 

4 thoughts on ““Holder du lige øje med mit diadem?” af Julia Lahme

  1. God ide at vente lidt med World War Z, til al virak og hurlumhaj om den er stilnet lidt af. Mange gange synes jeg også den slags kan være med til at ødelægge en bog/give en helt anden oplevelse. 🙂 Men håber da at du får læst den på et tidspunkt og vil kunne lide den. 🙂

    1. Ja, det er nemlig også det, jeg er lidt bange for. Jeg håber i hvert fald, jeg vil kunne lide den 🙂

  2. Pingback: Status på sommerferielæsningen #1 | Boghjørnet
  3. Pingback: Status på sommerferielæsningen #3 | Boghjørnet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *