“Legend” af Marie Lu

LegendTitel: “Legend”
Forfatter(e): Marie Lu
Serie: Legend #1
Sideantal: 331
Forlag: Carlsen
Udgivet: 29.1.2015
Læst på: Dansk

Denne bog er et anmeldereksemplar fra forlaget.

June er en af Republikken Amerikas unge stjernesoldater og har en strålende militærkarriere foran sig. Day er opvokset i slummen og er nu en af Republikkens mest eftersøgte sabotører.

Deres verdener ligger uendeligt langt fra hinanden, men da Day bliver mistænkt for mordet på Junes bror, sætter hun alt ind på at finde ham. Ingen metoder er for beskidte til at fange Day – og hun har Republikkens fulde opbakning til at gøre det af med den kriminelle oprører.

Efterhånden som June zoomer ind på Day, opdager de dog hver for sig, at der måske er andre ting end mordet på Junes bror, der binder dem sammen. Men det er dødsensfarlig og dybt begravet viden – og Republikken skyr ingen midler for at holde sandheden skjult …

Jeg havde virkelig store forventninger til denne bog, da jeg har hørt ufattelig meget godt om den, og samtidig synes beskrivelsen lød utrolig spændende. Desuden fik jeg tilsendt de første tre kapitler nogle måneder før den danske oversættelse udkom, og disse tre kapitler gjorde mig virkelig hooked på at læse videre. Bogen virkede nemlig præcis som noget for mig, og det var den virkelig også.

Historien var virkelig spændende, og jeg fløj igennem bogen. Jeg blev nemlig hele tiden lige nødt til at læse et kapitel mere, fordi jeg simpelthen ikke kunne slippe historien. Jeg måtte vide, hvad der ville komme til at ske, og samtidig var jeg ret nysgerrig efter at se, hvordan Day og Junes historier konkret ville komme til at flette sig sammen. Desuden virkede historien ret ægte for mig, selvom den foregår i en dystopisk verden. Hvilket jeg virkelig godt kunne lide. Desuden elskede jeg mystikken i historien, og selvom bogen var en smule forudsigelig på nogle punkter, så blev jeg overordnet ret overrasket over de forskellige twist, der var i historien.

Bogens personer fungerede ret godt for mig. Både Day og June var rigtig gode hovedpersoner, og jeg elskede at følge med i deres historier/historie. Desuden følte jeg, man kom til at lære dem ret godt at kende som personer, og jeg elskede især at følge med i Junes udvikling i løbet af bogen. Derudover synes jeg dog også, bogen indeholdte nogle virkelig gode bipersoner. Jeg håber i hvert fald meget på, at man også kommer til at høre om flere af dem i resten af serien.

Bogens sprog var hurtigt og let. Det satte et rigtig godt tempo til historien, og jeg nød det meget – også selvom der ikke som sådan var noget specielt ved det. Bogen er skrevet med kapitler fra hhv. Day og Junes synsvinkel, hvilket jeg virkelig godt kunne lide. Det fungerede rigtig godt, og jeg følte, man fik et bedre overblik over historien og samfundet, ved at følge begge synsvinkler. Desuden fungerede skiftet mellem dem rigtig godt, og jeg synes, det gav rigtig meget til selve historien, at man fulgte dem begge.

Der var dog et eller andet ved bogen, som gjorde at jeg aldrig kom til at elske den fuldstændig. Jeg kan bare ikke finde ud af hvad. Måske blev jeg bare ikke blæst så meget bagover, som jeg havde forventet. Jeg ved det ikke rigtig, men jeg er nu stadig meget begejstret for bogen, og jeg kan slet ikke vente på, at den næste bog i trilogien udkommer på dansk. Jeg glæder mig så meget til at læse videre i serien, og til at finde ud af, hvad der nu kommer til at ske.

Bedømmelses hjerter - 4 ud af 5


6 thoughts on ““Legend” af Marie Lu

 1. Den her har jeg også længe tænkt på at læse, men så blev jeg afvisende overfor alle de dystopiske romaner der pludselig bare poppede op over det hele, og alle var åbenbart det nye Hunger Games (hvilket var løgn i 99% af tilfældende), så derfor afskrev jeg dem for en stund.
  Men det kan da godt være jeg skal til at revurdere nogle af dem.

  Forresten også flot nyt design til bloggen, men hvordan har du fået lavet dine social media ikoner? Jeg kan kun få twitter og instagram til at fungere korrekt. 🙂

  1. Det synes jeg, du skal. “Legend” kan i hvert fald virkelig godt anbefales – også selvom den måske er lidt overhypet. Jeg synes i hvert fald, den har fortjent hypen. Desuden skal du glemme alt om sammenligninger med HG, og bare læse dem for, hvad de er. Jeg synes i hvert fald, der er kommet rigtig mange gode dystopiske romaner de sidste par år 🙂

   Jeg har brugt plugin’et POWr Social Media Icons – jeg er dog ikke vildt begejstret for det, og arbejde på at få sat nogle andre ind. Men der findes rigtig mange plugins til social media ikoner, så det er bare om at søge dig lidt frem 🙂

   1. Okay, mange tak for hjælpen.

    Der er også bare så mange dystopiske romaner at det kan være svært at vide hvilke man skal give sig i kast med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *