“Læserne i Broken Wheel anbefaler” af Katarina Bivald

Læserne i Broken Wheel anbefalerTitel: “Læserne i Broken Wheel anbefaler”
Forfatter(e): Katarina Bivald
Serie: 
Sideantal: 396
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgivet: 27.5.2014
Læst på: Dansk

Læserne i Broken Wheel anbefaler er en romantisk og humoristisk feel good-roman om venskab, kærlighed til bøger og om at finde sin plads i livet.

Svenske Sara skriver sammen med 75-årige Amy fra Iowa, USA. I to år har de udvekslet tips om bøger og livet, og en dag takker Sara ja til Amys tilbud om at besøge hende. Da hun når frem til den lille flække Broken Wheel, er Amy imidlertid pludselig død. Byens indbyggere tager sig godt af den forvirrede, unge turist, og Sara beslutter sig for at blive som planlagt. Da hun åbner en boghandel med alle Amys bøger, liver den lille, søvnige by langsomt op, og Sara oplever for første gang at knytte relationer og venskaber – udover dem i litteraturens verden. Ingen tør tænke på, at Sara snart skal hjem igen, så byens indbyggere går sammen om en aldeles skør, men genial plan …

Jeg gik ind til denne bog med en forventning om at læse en fin, let og hyggelig historie om bøger, og det var præcis, hvad jeg fik. Bogen blander nemlig både ting som bøger, kærlighed, venskab og landsbyliv, og det fungerer fuldstændig perfekt. I det hele taget er bøger og kærlighed jo en ret perfekt kombination. Og at bogen så samtidig var virkelig fin og sød, gjorde på ingen måder læseoplevelsen dårligere.

Jeg elskede virkelig, hvor meget bogkærlighed bogen indeholdte, og jeg kunne flere gange se mig selv fuldstændig i Saras tanker og handlinger, hvad angik bøger og boghandlen. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at det er en bogelsker, der har skrevet bogen, hvilket, jeg synes, var virkelig fedt!

Sara virkede helt igennem sød, og jeg elskede hende virkelig. Hun vil virkelig det bedste for alle, og hendes gåpåmod er så inspirerende og fedt. Faktisk fik jeg flere gange helt lyst til at flytte til en lille landsby og åbne min egen boghandel. Derudover synes jeg virkelig også, det var fedt, at hun på intet tidspunkt bare valgte at give op; heller ikke selvom det virkede som det letteste at gøre.

Bogens sprog var ikke noget specielt, men der var alligevel nogle virkelig fine og rammende beskrivelser om bøger og bogkærlighed. Derudover var sproget dejlig let og passede helt perfekt til bogen. Derudover var bogen virkelig bare en helt perfekt let sommerbog, og det gjorde mig simpelthen så glad. Det er i hvert fald helt sikkert en bog, jeg godt kunne finde på at genlæse en varm sommerdag, hvor læsningen bare skal være let og hyggelig.

Bedømmelses hjerter - 4 ud af 5

 

2 thoughts on ““Læserne i Broken Wheel anbefaler” af Katarina Bivald

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *