Top 5: Bedste bøger læst i 2015 (so far)

IMG_5340 - Kopi - KopiNu er vi over halvvejs i 2015, og jeg har fået pløjet mig igennem en god stak bøger. Jeg tænkte derfor, nu ville være et perfekt tidspunkt til, at snakke lidt om min top 5 bedste bøger, jeg indtil videre har læst i løbet af dette år. På den måde kan jeg måske også inspirere jer en smule.

Jeg kigger selvfølgelig og som altid uden om de bøger, som jeg har genlæst i år; da de jo ellers ville udfylde alle fem pladser. Desuden må jeg indrømme, at det altså alligevel har været svært at vælge – jeg har jo allerede læst nogle helt fantastiske bøger, som alle i princippet har fortjent en plads på denne liste. Sådan kan det dog selvfølgelig ikke være. 🙂

Der findes forresten anmeldelser af alle fem bøger på bloggen, hvis I skulle have lyst til at vide mere om bøgerne og flere af mine tanker om dem.

Full Measures af Rebecca Yarros
Jeg havde købt denne bog billigt på min Kindle, og havde egentlig ikke de store forventninger til den. Den skulle dog vise sig at blive en af de mest hjerteskærende og fantastiske bøger, jeg nogensinde har læst. Den havde bare alt, og var en perfekt blanding mellem at være sørgelig, varm og fin – og samtidig havde den en god og passende humor. Desuden tænker jeg stadig rigtig meget på den, selvom det er nogle måneder siden, jeg har læst den; jeg er derfor også sikker på, at det forevigt vil være en bog, som har en helt speciel plads i mit hjerte. Hvis jeg skulle anbefale jer én bog, som I skal læse i år – så er det uden tvivl denne.

Pivot Point af Kasie West
Denne bog er på ingen måde som noget, jeg tidligere har læst. Den virkede så original, selvom den også havde helt ‘almindelige’ dele – ja, faktisk mindede den på mange måder som en ‘normal’ YA Contemporary, men alligevel var den så langt fra at være dette. Hele bogens koncept er i det hele taget virkelig godt udtænkt, og jeg blev fuldstændig fanget af det. Desuden elskede jeg det humoristiske sprog, bogen er skrevet i. Udover at være humor lige efter mit hoved, så passede det nemlig også ret godt til bogen.  

Den Fredløse af Carina Evytt
Jeg havde på ingen måder regnet med at ville elske denne bog så meget, som jeg gjorde. For helt ærligt er hverken fantasy eller historisk noget, som jeg virkelig elsker – men jeg havde alligevel lyst til at læse bogen, hvilket jeg er meget glad for, jeg gjorde. Bogen var nemlig fantastisk! Der sker så mange ting i den, men alligevel bliver det hele flettet virkelig godt sammen; i det hele taget er det en meget gennemført bog, som jeg virkelig kan anbefale. Desuden skal man ikke lade sig skræmme af længden – bogen føles nemlig slet ikke så lang, når man læser den.

On the Fence af Kasie West
Endnu en bog jeg virkelig elskede! Ja, faktisk gjorde den mig fuldstændig besat af Kasie Wests forfatterskab, som jeg pt. kun mangler at læse én enkelt bog af. Desuden var bogens personer fantastiske, og var virkelig det der gjorde, at denne bog ikke ‘bare’ var endnu en god YA Contemporary. Alle bogens personer blev beskrevet rigtig godt, og jeg følte virkelig, jeg kom til at kende dem godt – også selvom man kun så historien gennem Charlies synsvinkel.
Ovenstående krydret med et fantastisk familieforhold var uden tvivl det der gjorde, at bogen med det samme blev en ny favorit for mig.

Will Grayson, Will Grayson af John Green og David Levithan
Dette er en bog med nogle af de skønneste personer, jeg nogensinde har læst om. De var simpelthen bare så perfekte for historien, og desuden var de virkelig lette at holde af. Historien var dog også helt fantastisk – og jeg elske hvordan de to historier i bogen flettede sig sammen. Desuden havde jeg lyst til at genlæse bogen med det samme, jeg havde læst den sidste sætning, da jeg bare havde så meget lyst til at opleve historien igen.

Hvilke fem bøger har været jeres favoritter indtil videre i 2015?

12 thoughts on “Top 5: Bedste bøger læst i 2015 (so far)

 1. Jeg har ikke læst nogen af bøgerne på din top 5, men det lyder bestemt som nogen jeg skal kigge nærmere på 🙂 Kasie West har jeg ofte overvejet, og Will Grayson, Will Grayson står allerede på min reol, så den må jeg hellere snart læse!

  Min top 5 i 2015 er indtil videre “The DUFF” af Kody Keplinger, “Looking for Alaska” af John Green, “Easy” af Tammara Webber, “The Wizard of Oz” af Frank L. Baum, og “The Neverending Story” af Michael Ende 🙂 selvom det er svært at vælge, for synes at jeg har læst mange gode bøger i år allerede.

  1. Det synes jeg bestemt, du skulle gøre! Og når “Will Grayson, Will Grayson” allerede står i din reol – så er der ingen undskyldning for at komme i gang 😉 Den er virkelig god! 😀

   Åh, ja “Easy” af Tammara Webber er virkelig også fantastisk. Det var en af de bedste bøger, jeg læste sidste år 😀

 2. Jeg er i gang med Will Grayson, Will Grayson. Jeg kunne ikke lide den til at starte med, men hold nu op hvor jeg er jeg glad for at jeg gav den en chance, for hvor er den skøn <3 Den Fredløse har jeg også læst, men de andre kender jeg ikke

 3. Du sælger virkelig bøgerne godt, må jeg sige! Jeg har jo en helt umulig trang til at læse dem alle sammen med det samme, haha.
  Det er altid skønt at læse en bog, som man havde høje forventninger til, og som bliver indløst, men det er næsten endnu bedre at samle en helt tilfældig bog op og bare knuselske den fra start til slut. Det er sand magi (:

  // http://www.moonlitmadness.dk

  1. Haha, det er jeg glad for. De bør i hvert fald alle virkelig læses 😀

   Du har helt ret! Det er fantastisk at læse en bog, som man har høje forventninger til, og som man også ender med at læse; men det er endnu mere fantastisk, når man intet forventer af en bog, og den viser sig at være fuldstændig perfekt for en. Det er nemlig virkelig sand magi 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *