“Mino & dragen” af Frederik Brinth Christiansen

Mino og dragenTitel: “Mino & dragen” / Forfatter(e): Frederik Brinth Christiansen / Serie: Mino #1 / Sideantal: 151 / Forlag: Tellerup / Udgivet: 24.8.2015 / Læst på: Dansk

Denne bog er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Denne bog lød simpelthen så sød og sjov, og som en børnebog jeg virkelig ville komme til at elske. Desuden indeholder den en drage, så whats not to like? Desværre var den bare på ingen måder min kop te, og jeg måtte virkelig kæmpe for at læse den færdig, selvom den er rimelig kort.

Bogen er desværre uden tvivl en af de kedeligste bøger, jeg har læst længe. Den kedede mig stort set fra side et og fortsatte således igennem resten af bogen. Historien var dog ret fornurlig, og jeg kan sagtens se, hvorfor at nogen vil kunne lide den. For mig virkede det bare som om, der blev prøvet en anelse for meget på at være sjov, og at den i det hele taget bare var lidt for meget.

Jeg kunne i hvert fald ikke rigtig lide humoren i den. Jo, den fik mig vidst til at grine en enkelt gang, men de fleste andre steder sad jeg mere og rullede øjne af det. Især under farfars såkaldte ’sjove’ bemærkninger om hans tid i militæret – de blev bare alt for gentagende, selvom det var forskellige historier, han fortalte.

Desuden var jeg ked af, at der ikke var mere fokus på selve dragen. Altså jeg ved godt, at det er en historie om Mino, men jeg ville bare have ønsket, at dragen havde været en større del af historien, og at den også var blevet lidt mere ’personligt’ inddraget.

Derudover var jeg slet ikke begejstret for bogens illustrationer. De var bare heller ikke på nogen måder min stil. De passede måske egentlig nok ret godt til historien, men jeg synes mest af alt, at de virkede en smule mærkelige; men det var historien jo selvfølgelig også. Desuden synes jeg, at Mino lignede en lille voksen, hvilket jeg virkelig ikke kunne lide.

I det hele taget var denne bog virkelig bare ikke noget for mig, og jeg blev simpelthen så skuffet over den. Især fordi jeg er ret sikker på, at jeg ikke engang ville have nydt den som barn, som jo er bogens primære målgruppe.

Bedømmelses hjerter - 1 ud af 5


2 thoughts on ““Mino & dragen” af Frederik Brinth Christiansen

  1. Jeg synes det er en helt fantastisk børnebog klart en 10 ud af 10. Kæmpe anbefalelsesværdig her fra.

  2. Jeg syntes den var virkelig god, i skal helt sikkert læse den. Den er både sjov for børn og voksende. 10 ud af 10.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *