“Skyggesider” af Christina Bonde

SkyggesiderTitel: “Skyggesider” / Forfatter(e):  Christina Bonde / Serie: – / Sideantal: 279 / Forlag:  TellerupUdgivet: 9.10.2015 / Læst på: Dansk

Denne bog er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Har du nogensinde forvekslet drømme med virkelighed?

Tricias tvillingesøster har begået selvmord.
Forældrene taler ikke om det, eller om den spiseforstyrrelse Tricia har levet med siden barndommen.

I et forsøg på at flygte fra virkeligheden finder Tricia trøst i fantasier om en mand.
Fantasierne udvikler sig til drømme, og da en mystisk flaske dukker op og drager hende med velvære,  trækkes Tricia længere og længere ind i en parallel opfattelse af virkeligheden.
Flere unge kvinder begår selvmord omkring hende, og snart må Tricia sande at det livstruende mareridt har diabolske rødder i hendes egen barndom.

Jeg startede ud med at have virkelig høje forventninger til ”Skyggesider” allerede før, den blev udgivet. Desværre nåede jeg ikke til den umiddelbart efter udgivelsen, og jeg kunne derfor se til mens, den fik flere og flere blandede anmeldelser. Nogle elskede den, mens andre virkelig ikke kunne fordrage den. Og det bekymrede mig en del – for hvad kunne dog få folk til at være så splittede over den? Der var dog ingen tvivl om, at læses det skulle den. Uanset splittede anmeldelser eller ej. Jeg kunne jo virkelig godt lide Bondes sprog i ”Nattens Sanger”, og så kunne denne vel ikke være helt dårlig?

Jeg gav mig dog i kast med den uden de store forventninger, og det tror jeg egentlig var meget godt. Ikke fordi den var dårlig, men fordi den trods alt efter min mening ikke helt var på niveau med ”Nattens Sanger”, som var det eneste fra Bonde, jeg kunne sammenligne med. Jeg var dog noget nervøs, da jeg omkring 20% inde i bogen stadig ikke følte mig helt fanget. Mest af alt følte jeg mig komplet forvirret, og jeg syntes virkelig, at bogen var underlig.

Og underlig? Det var bogen virkelig! Men på en virkelig god måde som efterlod mig med en følelse af, at have læst noget, jeg aldrig havde læst før, og nok aldrig kom til igen. Bogens historie var nemlig så unik, hvilket jeg virkelig godt kunne lide. Og selvom historien egentlig var virkelig langt ude, så var der alligevel også et eller andet troværdigt ved den, som gav mig kuldegysninger indimellem.

Jeg hørte store dele af bogen som lydbog, og jeg må indrømme, at jeg faktisk ikke lagde særlig meget mærke til selve sproget i den. Det faldt nemlig ret meget i baggrund for fortællingen, hvilket dog bestemt ikke gjorde mig noget. Bogens historie var nemlig super spændende, og jeg elskede, hvordan den blandede flere forskellige genrer. Jeg var i hvert fald hooked efter de 20%, og havde meget svært ved ikke bare lige at lytte til endnu et kapitel.

Jeg kan se i bogen, at Tricias drømme er markeret med kursiv, hvilket jeg gætter på er for at gøre læseoplevelsen mindre forvirrende. Men jeg kunne egentlig godt lide, at lydbogen var med til at forvirre mig endnu mere, for det gav sådan en god effekt. Jeg synes i hvert fald, at lydbogen var med til at skabe en god dynamik til bogen – så jeg vil klart anbefale at give denne et lyt. Men jeg vil dog også anbefale, at man læser lidt i selve bogen. Især hvis man til tider bliver lidt for forvirret.

Alt i alt var det en meget forvirrende og ret så underlig bog, men det var samtidig også en virkelig unik læseoplevelse, som jeg er glad for at have oplevet. Desuden kan jeg helt sikkert anbefale bogen. Især hvis man gerne vil prøve at læse noget, der er en smule anderledes.

Bedømmelses hjerter - 4 ud af 5

2 thoughts on ““Skyggesider” af Christina Bonde

  1. Jeg kan ikke huske, hvor det var, men jeg læste oplægget til bogen et eller andet sted for nyligt, og jeg må indrømme, at jeg ret hurtigt blev vildt hooked. Den lyder mega spændende, og det er ikke altid en negativ ting, at være forvirret over en bog, synes jeg. Jeg vil i hvert fald tilføje den på Goodreads med det samme, så jeg ikke glemmer den igen 😉

    // http://www.moonlitmadness.dk

    1. Den er virkelig spændende, og nej, det er bestemt ikke altid en negativ ting. I denne er det i hvert fald ret positivt 😀
      Og det lyder godt. Jeg håber virkelig, du kommer til at kunne lide den, når du engang får den læst 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *