Dewey’s Read-a-thon 2016 #1: Læsebunken

Dewey's Read-a-thon 2016 #1 - LæsebunkenI morgen løber Dewey’s Read-a-Thon endnu engang af staben. Et af mine absolutte yndlings litterære events. På trods af dette, så er det faktisk ikke en selvfølge, at jeg deltager denne gang. Selvom weekenden har været afsat i min kalender i månedsvis, og det er sådan en hyggelig begivenhed, så var det nemlig planen, at jeg ikke skulle deltage denne gang. Ikke af nogen speciel årsag. Eller jo, det bunder nok i, at jeg har været lidt bange for at blive kastet ud i en ny reading slump nu her, hvor jeg næsten er helt ude af den gamle. Readathons mætter mig nemlig ret meget med læsning. Og samtidig følte jeg egentlig heller ikke rigtig, at jeg havde “behovet” for at deltage.

Det var dog kun indtil i onsdags, hvor jeg ved en pludselig indskydelse valgte at melde mig til readathonet alligevel. For pludselig kunne jeg slet ikke overskue tanken om at gå glip af det. Bare den magiske stemning, der kommer blandt alverdens læsere er nemlig det hele værd. Jeg fik derfor også hurtigt fundet frem til en TBR, som jeg faktisk glæder mig helt vildt til at dykke ned i. Og samtidig glæder jeg mig meget til at snakke om læsning med en masse andre, og selvfølgelig også følge med i disses læsning.

Jeg tager dog readathonet i mit eget afslappede tempo, og deltager derfor heller ikke alle timerne. Jeg ved nemlig med mig selv, at det er vigtigt, at jeg får en ordentlig nats søvn. Af denne grund kan det dog godt være, at jeg vælger at starte lidt tidligere end resten af verdenen. Jeg har ikke helt besluttet mig, men det er der jo også tid nok til endnu.

Readathon

Min TBR-stak denne gang består udelukkende af korte og letlæselige bøger på dansk. Det var faktisk ikke med vilje, at bunken blev sammensat på denne måde. Men da jeg kiggede mine hylder igennem, var det de bøger, som lige talte mest til mig. Og det er jo bare skønt! Jeg elsker i hvert fald at kunne mærke, at jeg får læst noget under readathons, og derfor er korte bøger virkelig gode.

Min stak består af følgende bøger. Måske får jeg læst mere? Måske læser jeg noget andet? Men indtil videre er det denne bunke, som jeg håber på at komme igennem. Og så må vi se, hvad der sker. Jeg vil forresten som altid opdatere løbende i et indlæg herinde, samt tweete og instagramme i løbet af døgnet.

 • “Sweet Talk” af Dorte Schou (105 s.)
 • “Joel og Io: En kærlighedshistorie” af Geir Gulliksen og Anna Fiske (56 s.)
 • “Biblioteksmysteriet” af Martin Widmark og Helena Willis (84 s.)
 • “Berørte Katrine” af Kim Fups Aakeson (109 s.)
 • “Hold me closer” af David Levithan (213 s.)
 • “Monsteret i kælderen” af Dennis Jürgensen (107 s.)
 • “Det bliver pinligt uanset hvad” af Tyra Teodora Tronstad og Bjørn Sortland (118 s.)

Deltager I? Og hvilke bøger er at finde på jeres TBR?

13 thoughts on “Dewey’s Read-a-thon 2016 #1: Læsebunken

 1. Fedt at du deltager alligevel! Jeg deltager også og har sammensat en bogstabel af rimelig hyggelige bøger (så ingen horror denne gang i modsætning til efterårs-Read-a-Thon ;-))

  Glæder mig til at følge dig!

  Mvh.
  Den lille Bogblog

 2. Det er bare så vigtigt, at man kun læser med i readathon’et, så længe man synes det er sjovt! Derfor ender jeg i hvert fald som regel også med temmeligt et par timers søvn undervejs, hehe 🙂

  Glæder mig til at følge med i dit døgn – og til selv at læse mig svimmel natten lang, haha! 😀
  // http://www.moonlitmadness.dk

  1. Du har helt ret 😀 Og hvis man kan være “mere” med og have det sjovt, hvis man sover lidt; så er det helt sikkert det, man bør gøre 🙂

   Jeg glæder mig også til at følge med i dit læsedøgn 🙂

 3. Skønt at du deltager alligevel ☺Jeg tager det også helt roligt og nyder bare det at læse, dele læseindtryk og kigge med rundt på de sociale medier. Ser frem til at følge med hos dig 🙂

 4. Jeg kan godt forstå, du frygter at ryge tilbage i en reading-slump, men jeg håber at det denne gang har den modsatte effekt for din læselyst; det har det i hvert fald altid for mig.
  I øvrigt er det en god idé med de letlæselige bøger på dansk. Jeg har også valgt bøger, der ikke kræver det helt store af mig.

  1. Mit læsehumør er heldigvis også ret godt i øjeblikket, så jeg krydser virkelig også fingre for, det bare er med til at bookste det. Jeg glæder mig i hvert fald 🙂
   Den slags bøger er altså også bare et perfekt valg til readathon! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *