“Kære Nicolai” af Sine Simonsen

Kære NicolaiTitel: “Kære Nicolai”
Forfatter(e): Sine Simonsen
Serie: –
Sideantal: 55
Forlag: Mellemgaard
Udgivet: 2.3.2015
Læst på: Dansk

Denne bog er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Kære læser 

Jeg håber, du vil tage imod min historie med et åbent sind. Den er ikke lang, men den går dybt. Det er fortællingen om Annas forhold til Nicolai. Hun elsker virkelig sin kæreste, men da han vil eje hende og bestemme over hende, bliver kærligheden pludselig svær. Og da han ovenikøbet begynder at slå hende, bliver det et mareridt. 

Jeg har mødt mange piger som Anna, og en dag stod jeg selv i samme situation som hende. Derfor tror jeg, det er vigtigt at fortælle disse historier, hvor svære de end kan være at få ud i ord. For hvad er det for en kærlighed, der slår, manipulerer og ydmyger? Er det overhovedet kærlighed, og hvordan gør man sig fri?  

Jeg fortæller historien om Anna og Nicolai, fordi det er så vigtigt at få brudt disse destruktive mønstre. Bogen er derfor til alle jer, der elsker som Anna, som Nicolai – og til alle jer, der bare så på.  

Kærlig hilsen

Sine

Jeg glædede mig til at læse denne bog, men samtidig var jeg også en smule bekymret for, hvad jeg ville ende med at synes om den. Bogen lød nemlig ret interessant og meget ærlig, men samtidig er den meget kort, og jeg var derfor bange for, at jeg ikke ville kunne nå at komme ordentlig ind i den.

Det havde jeg dog på ingen måder haft grund til at være. For selvom bogen var ret kort, så følte jeg, at jeg fik et ret godt indblik i historien, og jeg følte, at Anna fik fortalt Nicolai alt, hvad hun havde behov for. Desuden synes jeg, det bliver gjort på en sådan måde, at det ikke føles forhastet, men samtidig virkede det heller ikke som om, der var udeladt noget, der kunne havde vigtigt for os, for at kunne forstå visse ting.

Anna var en rigtig god fortæller. Hun var let at relatere til, og virkede netop meget ærlig. Desuden blev alle handlinger og tanker beskrevet på en sådan måde, at man let kunne forstå de ting Anna gør, og de tanker hun har – også selvom jeg nok ikke selv ville havde handlet således.

Bogen er skrevet som et brev fra Anna til Nicolai, og jeg elskede seriøst dette format. Det fungerede fantastisk til historien, og samtidig var det med til at få hele til at føles endnu mere virkeligt. Flere gange følte jeg f.eks., at jeg selv havde stået på sidelinjen og observeret tingene. Det eneste jeg var lidt træt af, og som trak læseoplevelsen en smule ned for mig var, at der bliver brugt udsnit af Annas dagbog i brevet, og jeg følte ikke helt, at disse stykker fungerede så godt for historien. Det trak mig i hvert fald en smule ud af selve historien, og fik mig til at huske, at det ikke var et virkeligt brev, jeg var i gang med at læse.

Når det er sagt, så blev jeg dog meget i tvivl om, om tingene og episoderne i bogen egentlig er fuldstændig fiktive, eller om det er noget, som Sine rent faktisk har oplevet. Som sagt virkede det nemlig meget virkeligt, og jeg kan desværre uden tvivl se det hele være sket i virkeligheden.

Jeg synes virkelig, det er en vigtig bog og et vigtigt emne i det hele taget – og jeg vil virkelig gerne anbefale den til alle. Både til dem der har eller har haft vold tæt inde på livet, men også til dem (som mig selv) der aldrig har haft det. Med sine 55 sider er bogen også hurtig læst, men den er absolut ikke hurtig glemt.

Bedømmelses hjerter - 4 ud af 5

 

5 thoughts on ““Kære Nicolai” af Sine Simonsen

  1. Jeg har lige læst “Kære Nicolai” færdig, og jeg må sige det er en barsk bog med MANGE smukke nuancer! Jeg vil til enhver tid anbefale den til andre og bogen er faktisk også et fantastisk undervisnings materiale! 🙂

    1. Ja, det er det virkelig. Og ja, jeg tror også, den kunne være rigtig god som undervisningsmateriale. Selvom den er kort, så er der i hvert fald en del ting, man kan snakke om efter endt læsning 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *