Would you rather – Bookish edition

Jeg så for nogle uger siden dette tag på booktube og senere hen hos Sabrina, og havde med det samme lyst til også selv at lave det. Jeg elsker nemlig at tænke over, hvad jeg egentlig ville vælge, hvis jeg absolut skulle vælge mellem to forskellige ting.

1. Would you rather read only trilogies or stand-alones?
Jeg er faktisk lidt træt af trilogier og elsker stand-alones. Alligevel er der ingen tvivl om, at jeg helt sikkert ville vælge trilogier. Jeg elsker nemlig, at jeg på den måde kan befinde mig i et univers i længere tid.

2. Would you rather read only female or male authors?
Jeg tænker ikke rigtig over, om de forfattere, jeg læser, er mænd eller kvinder. Så dette spørgsmål er ret svært at svare på; specielt fordi jeg har en del yndlingsbøger fra forfattere af begge køn. Mit valg falder dog på mandlige forfattere, da det oftest er forfattere af dette køn, hvis krimier jeg læser. Og jeg ville nok ikke kunne undvære disse krimier.

3. Would you rather shop at your local bookstore or online?
Jeg ville elske kun at handle i min lokale boghandel, da det simpelthen er så hyggeligt, og jeg virkelig gerne ville støtte det danske bogmarked. Men eftersom de danske bogpriser er skyhøje, så har jeg ikke rigtig råd til dette, da jeg jo gerne vil købe mere end én bog ad gangen. Så mit valg falder uden tvivl på online – det er jo også så dejlig let, og så er bogpakker jo virkelig bare skønne at modtage med posten.

4. Would you rather all books become movies or t.v. shows?
Jeg elsker film, men jeg er besat af TV-serier, så det er helt sikkert dem, mit valg falder på. Jeg føler også, at bogen vil kunne komme mere til sin ret, hvis den bliver lavet til en TV-serie, da man har noget længere tid at gøre godt med.

5. Would you rather read 5 pages per day or 5 books per week?
Jeg ville på ingen måder kunne leve med, kun at læse fem sider om dagen. Fem bøger om ugen lyder meget mere tiltalende! Specielt med alle de spændende bøger, som konstant finder vej til min i forvejen virkelig lange TBR-liste.

6. Would you rather be a professional reviewer or author?
Jeg har aldrig rigtig haft en drøm om at blive forfatter, da jeg meget hellere vil læse andres skriveriger, end jeg vil skrive og læse mine egne. Så det må uden tvivl blive professionel anmelder.

7. Would you rather only read your top 20 favorite books or always read new ones?
Denne her er virkelig svær. Jeg elsker at leve mig ind i nye verdener og fortællinger, men jeg elsker ligeså meget at genopleve disse. Jeg er en genlæser, og læser ofte mine yndlingsbøger, hvilket jeg slet ikke tror, jeg ville kunne lade være med. Men samtidig ved jeg, at jeg også ville komme til at savne at læse noget nyt. Så hvis jeg skulle vælge, så tror jeg, at jeg ville prøve at holde mig fra mine yndlingsbøger, og kun læse bøger jeg endnu ikke har læst.

8. Would you rather be a librarian or book seller?
Dette er endnu et svært spørgsmål. Når jeg er færdig med min uddannelse, er jeg sådan set uddannet bibliotekar, alligevel ved jeg ikke helt, hvad mit svar er. Jeg har tidligere ikke rigtig haft den store drøm om at blive bibliotekar (uddannelsen åbner op for rigtig mange andre muligheder også), men jeg kan godt mærke, at tanken er begyndt at vokse på mig. Men samtidig tror jeg, det kunne være så fedt at arbejde i en boghandel, og jeg har da også en lille (meget urealistisk) drøm om, engang at åbne min egen lille boghandel, så det er nok alligevel boghandler, jeg ville vælge.

9. Would you rather only read your favorite genre, or every genre except your favorite?
Min favorit genre er nok krimi, men selvom jeg tidligere skrev, at jeg nok ikke ville kunne undvære mine krimier, så ved jeg, at jeg ikke ville kunne leve med kun at læse denne genre. Min læsesmag er nemlig meget bred, og jeg ville derfor uden tvivl komme til mangle, at kunne læse alle de andre genrer, jeg også elsker.

10. Would you rather only read physical books or eBooks?
Her er der ingen tvivl. Jeg ville uden den mindste tvivl vælge kun at læse fysiske bøger. Ikke fordi jeg ikke kan lide e-bøger (jeg er blevet SÅ glad for min Kindle), men fordi intet nogensinde vil kunne erstatte den oplevelse det er for mig, at sidde med en fysisk bog i hænderne.

Hvad ville I vælge ved de forskellige spørgsmål? Er I uenige med mig i nogle af mine svar? Smid gerne et link, hvis I selv har besvaret tagget!

5 thoughts on “Would you rather – Bookish edition

  1. Jeg fandt lige lidt tid til at udfylde med mine svar forleden, og vil da gerne dele dem.
    Nogle af dem var lidt svære at svare på og mange gange kunne jeg faktisk ikke vælge det ene frem for det andet. :/

  2. Fine svar!
    Jeg er enig med dig i, at det er spændende at skulle svare på sådanne nogle ultimatummer – det sætter virkelig nogle tanker igang. 🙂

    Og så ved jeg ikke med dig, men da jeg skulle besvare spørgsmålene, blev jeg lige pludselig klar over nogle ting, som jeg ikke var før.
    F.eks. læser jeg overraskende mange bøger af mandlige forfattere og pludselig blev jeg klar over, at langt de fleste af yndlingsbøger er skrevet af mænd – stik modsat af hvad jeg havde forventet. 😀 Spøjst, spøjst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *