“The 100” af Kass Morgan

The 100Titel: “The 100”
Forfatter(e): Kass Morgan
Serie: The Hundred #1
Sideantal: 352
Forlag: Little, Brown
Udgivet: 3.9.2013
Læst på: Engelsk

No one has set foot on Earth in centuries — until now.

Ever since a devastating nuclear war, humanity has lived on spaceships far above Earth’s radioactive surface. Now, one hundred juvenile delinquents — considered expendable by society — are being sent on a dangerous mission: to recolonize the planet. It could be their second chance at life…or it could be a suicide mission.

CLARKE was arrested for treason, though she’s haunted by the memory of what she really did. WELLS, the chancellor’s son, came to Earth for the girl he loves — but will she ever forgive him? Reckless BELLAMY fought his way onto the transport pod to protect his sister, the other half of the only pair of siblings in the universe. And GLASS managed to escape back onto the ship, only to find that life there is just as dangerous as she feared it would be on Earth.

Confronted with a savage land and haunted by secrets from their pasts, the hundred must fight to survive. They were never meant to be heroes, but they may be mankind’s last hope.

Jeg har set og elsket første sæson af TV-serien bygget over denne bog, så da jeg opdagede at der rent faktisk var en bog bag TV-serien, var der ingen tvivl om, at jeg bare måtte læse den! Den kunne jo kun være mindst lige så god. Jeg frygtede dog lidt, at jeg ville finde den en smule kedelig, da jeg jo vidste, hvad der ville ske i den. Det viste sig dog, at bogen og TV-serien er ret forskellige fra hinanden, og jeg blev derfor overrasket flere gange under læsningen.

Bogens historie var virkelig spændende, og jeg elskede hele konceptet med, at man sender 100 fangerer ned til Jorden, for at teste om den er beboelig. Jeg synes virkelig det var fedt, at opleve de forskellige følelser personerne har, da de betræder Jorden for første gang, og bare i det hele taget oplever forskellige nye ting på Jorden. Specielt fordi sådan en ting som regn lige pludselig kommer til at virke helt magisk. Desuden kunne jeg virkelig godt lide, at man både hørte om de 100’s oplevelser på Jorden, men også lidt om hvad der samtidig skete på ‘Arken’.

Bogens historie bliver fortalt ud fra fire forskellige synsvinkler, hvilket var virkelig godt. Jeg elskede i hvert fald, at man på den måde lærte flere forskellige personernes tanker og følelser at kende, og dermed havde et lidt større grundlag for at vide, hvordan alle de 100 havde det. For mig fungerede det i hvert fald bedre, end hvis historien blev fortalt fra en enkelt persons synsvinkel. Jeg kan dog godt se, at det for nogle kan virke forvirrende med så mange forskellige POV, især fordi man også ser flashbacks fra alle fires liv. Her tror jeg dog, at jeg havde en fordel i at have set TV-serien, og dermed på forhånd have lidt kendskab til nogle af personerne. Det gjorde i hvert fald, at jeg ikke var helt så forvirret, selvom jeg nogle steder lige måtte læse et par sider igen, for at kunne følge ordentlig med i historien. Jeg kunne virkelig også godt lide de forskellige personer i bogen. De var alle ret forskellige, men de virkede meget virkelige, og det var let at holde af/med dem. Specielt når man igennem flashbacksne lærte dem lidt bedre at kende.

Bogen var rimelig action-packed, og når jeg læste, fløj siderne nærmest forbi af sig selv. Alligevel var der dog nogle steder, hvor jeg sad og kedede mig en smule, og jeg ville især havde ønsket, at der skete lidt mere på Jorden. Det var nemlig lidt som om, at nogle af hændelserne der blev trukket lidt i langdrag, og jeg kunne derfor godt have ønsket mig endnu mere action i disse scener.

Alt i alt var bogen dog ret god læsning, og der er ingen tvivl om, at jeg helt sikkert skal læse den næste bog i serien snart. Jeg er dog noget mere begejstret for TV-serien end for bogen, og anbefaler virkelig folk at se den, hvis de kunne lide denne bog.

Bedømmelses hjerter - 3,5 ud af 5


4 thoughts on ““The 100” af Kass Morgan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *