“Under Cassiopeia” af Nanna Lundgaard Arbøl

Under CassiopeiaTitel: “Under Cassiopeia”
Forfatter(e): Nanna Lundgaard Arbøl
Serie: –
Sideantal: 63
Forlag: Forlaget mellemgaard
Udgivet: 2.12.2013
Læst på: Dansk

Denne bog er et anmeldereksemplar fra forfatteren.

Under Cassiopeia er en lyrisk skildring af en ung kvindes møde med kærligheden til en af samme køn. Den rummer opdagelser, selvransagelse og en stor portion livsglæde i forskellige former og farver. I samlingen stifter man bekendtskab med alt fra Københavns kanalrundfart, skønhedspletter på håndrygge, meget lyserøde drinks og stakåndethed til kysseklare læber, sødme, ar af erotik – og en håndfuld febrilske sommerfugle.

Jeg må indrømme, at selvom det ikke er særlig længe siden, jeg læste den, så har jeg allerede glemt de fleste af digtene. De hang bare ikke rigtig fast – men måske læste jeg dem også lidt for hurtigt, og glemte af give dem ordentlig tid til at synke ind.

Følelsen de gav mig, husker jeg dog tydeligt! Jeg blev nemlig simpelthen så glad af at læse digtene. Kærligheden og forelskelsen lyser tydeligt igennem, og mange af digtene mindede mig om rigtig gode minder. Desuden kom jeg til at tænke på, da jeg mødte min kæreste, og de første par måneder med stormene forelskelse. For selvom digtene handler om mødet med kærligheden til en af samme køn, så tror jeg alligevel, de fleste kan nikke genkendene til mange af tingene – også selvom de er til det modsatte køn.

Desuden synes jeg, digtene havde et rigtig fint sprog. Det virkede dejlig let, og passede rigtig godt sammen med digtenes tema. Jeg var f.eks. helt vild med nedenstående, som jeg  synes, er helt perfekt skrevet, og som gjorde mig så glad.

“Du spurgte: “Hvorfor smiler du?”
Og hvad kunne jeg svare andet end: “Jeg er bare glad for dig.””

Desuden var jeg vild med, at sommerfugle gik som en rød tråd mellem digtene. Det hænger  i hvert fald rigtig godt sammen med kærlighed og forelskelse.

Digtsamlingen skal helt sikkert læses igen. Jeg tænker især, at jeg bliver nødt til at genlæse den til foråret på en god varm dag med masser af fuglefløjt. Jeg er sikker på, det vil gøre hele oplevelsen endnu bedre.

Bedømmelses hjerter - 4 ud af 5


2 thoughts on ““Under Cassiopeia” af Nanna Lundgaard Arbøl

  1. Pingback: Status over læsningen i 2013 | Boghjørnet
  2. Pingback: Nyt i reolen #18 | Boghjørnet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *