“Kære Agnes!” af Håkan Nesser

Kære Agnes!Titel: “Kære Agnes!”
Forfatter(e): Håkan Nesser
Serie: –
Sideantal: 155
Forlag: Modtryk
Udgivet: 24.4.2012
Læst på: Dansk

Kære læser!

Dette er en brevroman.
Det er også en kriminalhistorie.
Måske også noget helt tredje.
I hvert fald er det en bog om to kvinder, der mødes ved en begravelse efter næsten tyve års tavshed. Og om et planlagt mord.
Fortællingen kom til mig i Kavalla i Grækenland i løbet af nogle varme sommeruger.
Jeg bryder mig ikke om bagsidetekster.

Deres forbundne
Håkan Nesser

Jeg havde læst denne roman før, så jeg kendte plottet på den. Alligevel nød jeg den ret meget, da jeg genlæste den, og I skal derfor ikke snydes for en anmeldelse af den.

Det er absolut ikke verdens mest originale historie eller plot. Alligevel må jeg indrømme, at jeg var meget overrasket over slutningen, første gang jeg læste bogen. Og faktisk må jeg indrømme, at jeg også blev det en smule denne gang. Jeg kunne ikke huske alle detaljer, og slutningen er bare så uforudsigelig (synes jeg i hvert fald!).

Jeg elsker, at bogen er skrevet som en brevroman. Det giver et rigtig godt twist til genren, og jeg synes, det er med til at forøge spændingen endnu mere. Det er nok ikke ligefrem realistisk, men alligevel kan jeg se de to kvinder sidde og skrive brevene til hinanden. Jeg lever mig på en eller anden måde endnu mere ind i bogen, netop fordi jeg synes, den virker mere “personlig”, idet den er skrevet via breve. Desuden så synes jeg, det gør bogen lidt mere unik.

Bogen er meget hurtigt læst. Den er kort, og brevene er lette at læse. Alligevel kunne jeg ikke se den længere. Den bygger spændingen godt op, og jeg synes, afrundingen af den er ret god.

Jeg vil anbefale den til alle krimifans, som bare gerne vil have en kort (og lidt speciel) krimihistorie.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *