“Uhyret i Loch Ness” af Jesper W. Lindberg

Uhyret i Loch NessTitel: “Uhyret i Loch Ness” / Forfatter(e): Jesper W. Lindberg / Serie: Myter og mysterier #1 / Sideantal: 169 / Forlag: Tellerup / Udgivet: 10.8.2015 / Læst på: Dansk

Denne bog er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Året er 1880, og den skotske dykker Duncan MacDonald ligger gispende på kutterens dæk. Han er i chok. Øjeblikket forinden har han undersøgt et skibsvrag på bunden af søen Loch Ness, hvor et forfærdeligt syn mødte ham. Aldrig mere vil han lade sig sænke ned i det mørke dyb. Aldrig mere vil han tvivle på de historier han fik fortalt som barn. De er alle sammen sande. Der findes virkelig et uhyre i Loch Ness!

Tag med på en rejse ind i mystikkens verden, hvor vi kigger nærmere på myten om Loch Ness-uhyret i Skotland.

Jeg havde ikke de store forventninger til denne bog, men synes den lød ret interessant, og samtidig var den forholdsvis kort; så selvfølgelig skulle jeg læse den. Og det fortryder jeg virkelig ikke! Den var så god, og jeg blev med det samme hooked på at læse flere af bøger i denne serie af letlæselige fagbøger for større børn, når de udkommer.

Lindberg skriver på en virkelig interessant måde, som gør at man blive suget fuldstændig ind i det, han fortæller om. Desuden elskede jeg, hvordan man tydeligt kunne mærke, at der var tænkt over sproget; ment på den måde, at man godt kunne mærke, at der var tænkt over, at bogens sprog skulle passe til målgruppen. Der var dog derfor også nogle steder, hvor jeg synes forklaringen af noget virkede logisk, men når jeg tog målgruppen i betragtning, så kunne jeg godt se, at det var godt med en uddybning.

Derudover blev historien om Loch Ness og Uhyret i Loch Ness beskrevet virkelig godt. Jeg lærte i hvert fald en hel del nyt, og blev faktisk også ret overrasket over nogle af historierne. Desuden synes jeg, at bogen kom ret godt rundt om de forskellige aspekter ved myten, og jeg elskede f.eks., at der hen mod slutningen af bogen var et kapitel om, hvilket dyr Loch Ness-uhyret kunne være (hvis der altså eksistere et uhyr i Loch Ness). Desuden følte jeg aldrig, at jeg fandt ud af, hvad forfatterens holdning til myten er, hvilket jeg virkelig godt kunne lide – det gjorde i hvert fald således, at jeg f.eks. ikke kom til at føle mig dum for, at tro at der er/har været et form for ’uhyr’ i Loch Ness.

Desuden gav bogen mig en kæmpe lyst til at rejse til Skotland og selv dykke endnu dybere ned i myten, hvilket virkelig også kun gjorde noget positivt for min læseoplevelse. Jeg elsker i hvert fald, når fagbøger kan gøre mig så optaget af et emne, at jeg bare må have mere at vide, når jeg har læst bogen færdig.

Bedømmelses hjerter - 4 ud af 5


One thought on ““Uhyret i Loch Ness” af Jesper W. Lindberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *