Nyt i reolen #49

#49Så blev det tid til anden og heldigvis også sidste del af min book haul for denne gang. Denne gang viser jeg en meget blandet stak frem, som både består af anmeldereksemplarer, lidt vundne bøger og lidt bøger jeg primært har købt fra andre bogbloggere.

Først og fremmest har vi “Vinden i piletræerne” af Kenneth Grahame, som jeg købte med -50% den dag, Arnold Busck samlede bøger ind til deres bogbytteordning. Det var egentlig meningen, jeg ville havde købt en anden bog, men da de ikke havde den, og min kæreste forelskede sig i denne, så blev det den, der kom med hjem. Og det fortryder jeg ikke. Jeg er nemlig helt vild med disse fine udgaver fra Carlsen med illustrationer af Robert Ingpen, og samtidig har jeg ikke tidligere læst bogen, så det er jo ret perfekt.

“De smukkeste” af Karin Slaughter og “Kafka på stranden” af Haruki Murakami har jeg begge vundet hos de respektive forlag. Den første vandt jeg på Facebook i en konkurrence, jeg faktisk ikke vidste, jeg deltog i. Ja, sådan noget sker altså nogle gange. 😉 Men bogen lyder ret interessant, og jeg har hørt godt om den, så jeg er virkelig glad for, at jeg vandt. Den anden vandt jeg på Twitter i en konkurrence fra Klim, der gik ud på at fortælle, hvilken af deres bøger, man aller helst ville læse. Jeg har længe gerne ville prøve at udforske Murakamis forfatterskab, og jeg bad dem derfor om selv at vælge mellem hans titler, da jeg vandt – og de valgte denne. Hvilket var et ret godt valg. Jeg glæder mig i hvert fald meget til at læse den.

“Starbound”-trilogien af Amie Kaufman og Megan Spooner fik jeg lov til at købe billigt af Birgitte, da hun ikke var særlig begejstret for serien. Jeg tror dog virkelig på, at det er en serie, som jeg kommer til at holde af. Det var derfor virkelig fedt, at jeg kunne få alle tre bøger i hardback på én gang – og især når prisen kun var lidt over, hvad jeg ville kunne få én for fra ny. Men bøgerne stadig ser stort set nye ud.

#49.1Som nævnt i det tidligere indlæg, så købte jeg en god stak bøger af Katja. Med i denne stak var de første fem bøger i Pernille Eybyes serie “Blodets bånd”. Jeg har ikke læst nogen af bøgerne i serien før, men jeg har længe haft lyst til det. Og når jeg kunne købe dem så billigt, så var det bare om at slå til. Desuden købte jeg også “One” af Sarah Crossan af hende, og det er jeg virkelig glad for. Jeg har nemlig lige læst den, og det var virkelig en god bog.

Udover de to ovenstående bøger, som jeg har vundet, har jeg faktisk også været så heldig at vinde en konkurrence på Vild Maskines Facebookside. Her skulle man også vælge en bog fra dem, som man gerne ville vinde, og jeg valgte “Fuck Off – I Love You” af Lars Mæhle, da jeg har hørt en del gode ting om den. De var dog også så søde at sende to anmeldereksemplarer med i pakken, da de kunne se, jeg var bogblogger. Jeg har ikke rigtig hørt om bøgerne før, men de lyder ret interessante, så det bliver fedt at dykke ned i dem på et tidspunkt.

Jeg har desuden også fået to andre uventede anmeldereksemplarer, som lyder virkelig spændende. Fra Turbine har jeg nemlig modtaget “Sweet Talk” af Dorte Schou, og Carlsen har sendt mig “Bolsjoj” af Johanne Algren og Merlin P. Mann. Endvidere har jeg fået de fire følgende anmeldereksemplarer fra søde Gyldendal: “Hollow City” af Ransom Riggs, “Død mand stå” af Conrad Fields, “Berørte Katrine” af Kim Fupz Aakeson og novellesamlingen “Det du ikke ved”.

Til slut har jeg desuden også fået følgende anmeldereksemplarer: “Jeg er Pilgrim” af Terry Hayes fra Forlaget Ordenes By, “En dreng og en ræv gik en tur” af Mikkel Stubbe Teglbjærg fra Damgaard og “Eksperimentet” af Catrine Tollström fra HarperCollins Nordic.

Har I læst nogen af bøgerne? Kan I anbefale dem?

4 thoughts on “Nyt i reolen #49

  1. Jeg har været rigtig glad for ‘Blodets Bånd’ serien af Pernille Eybye og det føles helt sært og forkert, at serien har nået sin ende nu. Jeg er meget spændt på, hvad du synes om dem!

  2. Sikke mange fine bøger! Glæd dig til ‘Vinden i piletræerne’, det er sådan en sød fortælling, og Robert Ingpen’s illustrationer er fantastiske! derudover synes jeg at ‘Kafka på stranden’ er en super interessant bog. Den får virkelig hjernen til at køre på højtryk, og jeg tror stadig ikke jeg har gennemskuet fortællingen helt, men jeg nød at finde mulige sammenhænge!

    1. Den glæder jeg mig virkelig også til 😀 Det lyder forresten ret interessant med “Kafka på stranden”, også selvom du måske endnu ikke helt har gennemskuet den. Det er jo også meget fedt nogle gange 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *