“New Delhi – Borås” af Per J. Andersson

New Delhi - BoråsTitel: “New Delhi – Borås”
Forfatter(e): Per J. Andersson
Serie: –
Sideantal: 312
Forlag: Gads Forlag
Udgivet: 3.6.2014
Læst på: Dansk

Denne bog er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Pikej bliver født kasteløs og fattig i en landsby i det østlige Indien. Sædvanen tro tilkaldes en astrolog for at forudsige barnets fremtid: Han vil blive gift med en udenlandsk pige, som både er musikalsk, ejer jungle og er født i Tyrens tegn.

Profetien følger ham gennem livet, men sult, fattigdom og modgang får ham indimellem til at tvivle. Han kommer på kunstskole i New Delhi og tjener penge ved at tegne turisterne. Da han en aften som sædvanlig står ved sit staffeli, kommer en ung, blond kvinde hen til ham. Lotta fra Borås.

En betagende kærlighedshistorie begynder. Desværre må Lotta rejse hjem til Sverige, og chancen for, at de to får hinanden at se igen, er minimal.

Men en dag i januar 1977, med længslen efter Lotta værkende i hele kroppen, begiver Pikej sig af sted på en brugt cykel. Trods trængsler og tilbageslag tramper han stædigt mod vest. Mod Borås.

Jeg havde flere gange kigget på denne bog, og overvejet om det var en, jeg skulle læse. Men da jeg læste en bogomtale om bogen, var der ingen tvivl, jeg måtte bare læse den! Bogomtalen gav mig nemlig kuldegysninger, og det er vidst aldrig sket før. Jeg glædede mig derfor også meget til at komme i gang med at læse bogen.

Desværre skuffede bogens første del mig meget, og jeg overvejede faktisk at opgive læsningen af den. Jeg synes nemlig, læsningen var meget tung, og flere gange havde jeg det lidt som om, jeg var i gang med en historiebog. Man får nemlig forklaret en del om Indien og deres Kastesystem, hvilket i princippet er rigtig spændende, men jeg kunne bare godt have brugt lidt mindre af det i starten.

Jeg endte med at tvinge mig selv til at læse videre, og det er jeg virkelig glad for, jeg gjorde. Jeg kom nemlig virkelig til at holde af bogen, og siderne vendte sig næsten af sig selv. Historien var desuden helt fantastisk, og jeg har så svært ved at få ind i mit hoved, at den rent faktisk er virkelig. Tænk sig at det hele er sket, og at Pikej og Lotta stadig er gift den dag i dag. Det er virkelig en elskværdig kærlighedshistorie.

Selvom jeg ikke helt var så begejstret for al historien i bogens del, så synes jeg alligevel, det var rigtig godt, at den var en del af bogen. Det var nemlig meget lærerigt, i hvert fald for én, som aldrig har interesseret sig det store for Indien, og samtidig gav det en god forklaring på nogle af de ting, som Pikej oplevede.

Bogen er skrevet rigtig godt, og sproget virker dejlig let, hvilket er med til at få historien til at flyde endnu bedre. Samtidig læser man hovedsageligt om Pikejs historie og oplevelser, men engang imellem også om Lottas, hvilket fungerer helt perfekt, da jeg dermed følte, at jeg kom til at lære dem begge at kende. Derudover er bogen inddelt i fire forskellige dele indeholdende fire forskellige dele af Pikejs historie, hvilket også fungerede rigtig godt, og var med til at holde en klar rød tråd i fortællingen.

Alt i alt endte det altså med at blive en rigtig god læseoplevelse på trods af skuffelsen i starten.

Bedømmelses hjerter - 4 ud af 5

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *