“Mødet” af Anna Todd

MødetTitel: “Mødet”
Forfatter(e): Anna Todd
Serie: After #1
Sideantal: 550
Forlag: Peoples’ Press
Udgivet: 27.2.2015
Læst på: Dansk

Tessa er en pæn pige. Hun har en dejlig, loyal kæreste derhjemme og er dygtig og ambitiøs i skolen. Men så møder hun Hardin. En mørkhåret dreng med britisk accent og tatoveringer. Hardin er helt anderledes end de fyre, Tessa er vant til at hænge ud med. Han er flabet og upålidelig. En type Tessa normalt hader, lige indtil de to ender alene på Hardins værelse. Der er noget ved Hardin og hans mystiske fortid, som Tessa tiltrækkes af. Hun er sikker på, at han slet ikke er så hård i flinten, som han giver sig ud for at være. Men Tessa har allerede den perfekte kæreste derhjemme, så hvorfor er hun overhovedet interesseret i Hardin? Hvorfor sluger hun sin egen stolthed gang på gang og finder sig i hans fordomme om pæne piger som hende?

Måske fordi det føles som forelskelse.

Jeg havde ikke rigtig nogen forventninger til denne bog; eller jo, jeg forventede, at jeg ville være meget lidt begejstret for den, og tænkte egentlig at det nok ikke var en bog, som jeg fik læst lige foreløbig. Men så så jeg en anden flyve igennem den, og virkelig elske den, og det gjorde mig nysgerrig. Desuden blev jeg overbevist om, at den måtte jeg altså lige prøve at læse lidt af, og allerede efter få sider var jeg fuldstændig hooked.

Historien var interessant, men ikke videre original, og handlingen kørte lidt frem og tilbage. Alligevel kunne jeg ikke stoppe med at læse, og jeg havde faktisk lidt svært ved at regne ud, hvad der ville ske nogle gange. Historien formåede nemlig også at både overraske og snyde mig et par gange, og jeg kan f.eks. sige (uden at spoile noget), at slutningen snød mig fuldstændig. Jeg havde i hvert fald på ingen måder regnet med, at handlingen ville tage sådan et twist. Og den lod mig virkelig tilbage med en hunger efter at læse den næste bog med det samme!

Bogens personer havde jeg det en smule anstrengt med i løbet af bogen. På en måde elskede jeg dem alle på hver deres måde, men alligevel irriterede de mig også en smule. Tessa er en ret god hovedperson, selvom hun til tider er lidt for naiv, og opfører sig en smule umodent. Hun virker nemlig samtidig ret tro mod sig selv, og sine ønsker, og så synes jeg faktisk, hun var ret let at relatere til. Jeg kunne i hvert fald flere gange se dele af mig selv i hende, og i nogle af de ting, hun oplever. Desuden var Hardin virkelig også skrevet godt! Han er en kæmpe idiot det meste af tiden, men jeg sad alligevel hele tiden med et håb om, at han ville ændre sig. Desuden elskede jeg, når man kom lidt bag hans facade, og lærte ham sådan rigtig at kende; på disse tidspunkter var han i hvert fald svær ikke at holde af.

Bogens sprog virkede lidt for let og overfladisk indtil ca. midt i bogen, hvor det enten ændrede sig, eller jeg bare havde vænnet mig nok til det. Hvilket af de to ting, det var, kan jeg ikke sige, men jeg kunne ret godt lide det herefter. Desuden er bogen skrevet med ret meget humor og et glimt i øjet flere steder, hvilket fungerede helt perfekt til historien. Samtidig grinede jeg også mange gange, og det er jo altid en god ting.

På trods af min ros havde jeg dog en smule svært ved at finde ud af, hvad jeg egentlig syntes af bogen, indtil jeg var ret langt inde i den. Jeg var nemlig som sagt fuldstændig hooked, men der var et eller andet ved sproget og Tessa, der holdte mig tilbage for at elske den fuldkommen. Det var dog meget tæt på, og jeg er ret sikker på, det ikke er sidste gang, jeg har læst denne bog.

Bedømmelses hjerter - 4 ud af 5

2 thoughts on ““Mødet” af Anna Todd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *