“Elsk min knækkede glorie” af Christina Ingerslev

Elsk min knækkede glorieTitel: “Elsk min knækkede glorie” / Forfatter(e): Christina Ingerslev / Serie: – / Sideantal: 124 / Forlag:  Udgivet: Juni 2015 / Læst på: Dansk

Denne bog er et anmeldereksemplar fra forfatteren.

Det er sådan en dag hvor det føles mest som om at jorden drejer den forkerte vej og solen har glemt hvad dens opgave er på jorden. Det er lidt som en drøm – En af dem hvor man kun trækker vejret overfladisk når man vågner med et sæt midt på dagen og har svært ved at adskille drøm og virkelighed. Det føles som at se det sølvarmbånd, som man fik i dåbsgave, glide ned igennem de store huller i kloakristen. De siger at man skal bære dem man elsker med hvor end ens hjerte er, men hvad så når nogen sidder så dybt i en at det gør ondt hver gang man trækker vejret fordi det ikke længere er ens eget vejr man trækker? Det er nat imellem os og du har ikke lagt nøglen der hvor du plejer. Så jeg bliver liggende og finder ud af at jeg har hele Atlanterhavet i mine øjne. Jeg slår mig på fiktive døre og bygger luftkasteller blot for at se dem brase sammen og ramle ned over mig når jeg renser mine øjne. Tomheden ringer på og jeg kommer til at åbne.

Jeg må indrømme, at jeg ikke rigtig havde så mange forventninger til denne, før jeg påbegyndte min læsning. Mest fordi jeg overhovedet intet kendte til den, før forfatteren spurgte mig, om jeg havde lyst til at anmelde den, og fordi jeg ofte synes, at det er lidt hit or miss med digte- og samlinger af korte tekster for mig. Nogle elsker jeg fuldstændig, og andre kan jeg virkelig ikke forstå – men jeg har endnu ikke fundet en sammenhæng i, hvad jeg egentlig kan lide. Jeg gav den dog en chance, og det er jeg virkelig glad for.

Jeg startede egentlig ud med bare lige hurtigt at ville læse et par enkelte tekster, men endte med ikke rigtig at kunne stoppe igen. Jeg blev nemlig virkelig hurtigt suget fuldstændig ind, især fordi jeg allerede efter bare et par få digte havde markeret flere meget fine sætninger, som virkelig talte til mig. I det hele taget endte jeg med at markere rigtig mange fine sætninger, men også tekster, som jeg virkelig elskede.

Bogen er en god blandig mellem digte, noveller og kortprosa, dog kunne jeg godt have tænkt mig, at de forskellige tekster havde været lidt mere blandet. Altså ment på den måde at genrerne havde været lidt mere blandet i bogen, da den f.eks. startede ud med udelukkende digte. Desuden havde jeg også lidt problemer med opsætningen af især digtene, hvor jeg flere gange tænkte, at teksten nærmest flød rundt på siderne, hvilket irriterede min læsning en smule.

Indholdet af de fleste tekster opvejde dog for det hele. Jeg elskede virkelig, hvor nærværende de fleste af teksterne føltes, og hvor meget jeg kunne relatere til dem. Selvom flere af teksterne som udgangspunkt virkede lidt fjerne for mig, så var der i rigtig mange af dem alligevel et eller andet som gjorde, at jeg følte, de var skrevet personligt til mig. Og det elskede jeg dem virkelig for.

Desuden kunne jeg godt lide, at hele samlingen virkede meget simpel og skrøbelig. Jeg følte virkelig, at jeg sad med glas i hånden, der på den ene side kunne splintre hvert øjeblik, men på den anden side blev ved med at blive stærkere og stærkere. Og det var egentlig også sådan, jeg havde det med teksterne; de virkede meget skrøbelige, men på den anden side virkelig også stærke, og i det hele taget bare virkelig fine.

Der var ingen tekster i samlingen, som jeg virkelig ikke kunne lide, men der var en del, som jeg var lidt ligeglad med. Men sådan vil det jo nok altid være. Jeg havde det f.eks. svært med teksterne i København samling, som bare på ingen måde talte til mig, og som jeg fandt meget ligegyldige. Men det bunder helt sikkert også i, at jeg slet ikke har nogen tilknytning til byen overhovedet. Jeg ville dog havde ønsket, at disse tekster havde været mere spredt ud over hele samlingen, for så tror jeg ikke, jeg havde tænkt så meget over det.

Det var nemlig så mange tekster, som jeg på alle måder elskede, og de overskyggede dem, jeg ikke var så vild med. Disse satte sig nemlig dybt i mig, og rørte mig på rigtig mange måder. Jeg blev f.eks. revet fuldstændig tilbage til min egen studentertid, da jeg læste Student, som uden tvivl er en af mine absolutte yndlingstekster i samlingen. Derudover elskede jeg virkelig også I dag elsker vi livet med hud og hår og Kollegiefest, som jeg faktisk ville havde ønsket havde været længere, end de var.

Bedømmelses hjerter - 4 ud af 5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *