Dewey’s Read-a-Thon 2016 #3: Opsummering

Dewey's Read-a-thon 2016 #3 - Opsummering #1Jeg havde overhovedet ingen forventninger til mig selv under dette readathon. Jeg havde tænkt mig at tage det helt afslappet, og se hvordan det ville komme til at gå. Desuden tænkte jeg, at jeg ville bruge mere tid på det sociale frem for på læsningen. Det viste sig dog, at det slet ikke skulle gå sådan. Men det er nu også helt okay. Jeg hyggede mig nemlig virkelig, og det er det vigtigste.

Desuden gjorde det jo bestemt heller ikke noget, at jeg endte med at få læst så meget, som jeg gjorde. Det er jo virkelig bare fedt! Især fordi der nok ellers ville være gået længe, inden jeg fik taget mig sammen til at læse dem. Og det ville helt klart havde været en skam. For selvom der ikke var nogen af bøgerne, jeg virkelig elskede. Så er jeg glad for, jeg har fået dem læst.

Jeg endte med at læse ni bøger. Hvilket er to bøger mere, end jeg havde sat på min TBR og overhovedet troede, jeg ville nå. Alle bøger var dog meget korte, og det er derfor ikke helt så vildt, som det lyder. Dog endte jeg med at læse alle bøgerne i min TBR-stak, hvilket vidst er første gang. Jeg plejer nemlig altid at være ret ubeslutsom. Men denne gang talte alle bøgerne i bunken virkelig bare til mig, og jeg blev derfor nødt til at læse dem alle. Jeg overvejede derfor heller ikke på noget tidspunkt at lave nogen udskiftninger. Og så ved man virkelig, at man har fået sammensat en god bunke. Mit antal af sider endte forresten med at lægge på 995, hvilket jeg også er ret godt tilfreds med.

Jeg læste følgende bøger:

 • “Monsteret i kælderen” af Dennis Jürgensen (107 s.)
 • “Joel og Io: En kærlighedshistorie” af Geir Gulliksen og Anna Fiske (56 s.)
 • “Berørte Katrine” af Kim Fups Aakeson (109 s.)
 • “Sweet Talk” af Dorte Schou (105 s.)
 • “Biblioteksmysteriet” af Martin Widmark og Helena Willis (84 s.)
 • “Dæmonen i hælene” af Dennis Jürgensen (149 s.)
 • “Flyskræk” af Dennis Jürgensen (54 s.)
 • “Det bliver pinligt uanset hvad” af Tyra Teodora Tronstad og Bjørn Sortland (118 s.)
 • “Hold me closer” af David Levithan (213 s.)

Dewey's Read-a-thon 2016 #3 - Opsummering #3(Udpluk af) End of event meme:

 • Which hour was most daunting for you? Denne gang havde jeg fra start af besluttet, at jeg ikke ville ødelægge min (nyfundne) døgnrytme. Jeg sørgede derfor at få godt med søvn, hvilket er jeg rigtig glad for. Det betyder nemlig, at jeg på intet tidspunkt syntes, at det blev hårdt. Altså mit hoved er lidt tungt i dag, men slet ikke på samme måde, som det plejer efter et readathon.
 • Could you list a few high-interest books that you think could keep a reader engaged for next year? Jeg har ikke nogen specifikke bøger i tankerne. Men jeg vil anbefale at prøve at læse bøger, der er skrevet på en lidt mere speciel måde end normalt. Det kunne f.eks. være på vers eller som en mailkorrespodance, som jeg læste denne gang. Det giver nemlig et godt afbræk i læsningen, da det føles lettere at læse. Og derudover står jeg fast på min anbefaling om at læse en masse korte bøger fra varierende genrer. Det giver nemlig et godt flow og samtidig ret motiverende.
 • Do you have any suggestions for how to improve the Read-a-thon next season? Lav flere mini-challenges med billeder. De er simpelthen så hyggelige, og jeg nyder altid at se de billeder, som folk lægger op i forbindelse med udfordringerne.
 • What do you think worked really well in this year’s Read-a-thon? Mine lave ambitioner til mig selv. Det gjorde nemlig, at jeg tog det hele mere afslappet, og f.eks. ikke var ked af at misse tid til læsningen, mens jeg sov.
 • Which book did you enjoy most? Uh, det er svært. Der er tre, som står ret lige. Dog må det nok være “Det bliver pinligt uanset hvad”, da den var både sød og sjov. Desuden elskede jeg virkelig dens unikke format, som virkede ret inspirerende for mig.
 • Which did you enjoy least? Det er helt klart “Hold me closer”. Mest af alt fordi den skuffede mig en del.
 • How likely are you to participate in the Read-a-thon again? What role would you be likely to take next time? Jeg skal helt sikkert også være med næste gang. Såfremt jeg kan få det til at passe ind i mine planer. Det bliver endnu engang som læser, omend jeg dog gerne vil prøve at være lidt mere social også.

Dewey's Read-a-thon 2016 #3 - Opsummering #2Jeg nåede forresten aldrig at få fortalt jer om mine snacks. Men I skal da bestemt ikke snydes. Da jeg er i gang med et vægttab i øjeblikket, skulle mine snacks være forholdsvis sunde og kalorielette. Og det er jeg faktisk ret glad for. Jeg endte nemlig med at blive virkelig glad for, at alle mine snacks var friske og ikke så fyldt med sukker, som mange af dem plejer at være. Det gjorde mig nemlig også mere frisk. Desuden synes jeg selv, jeg havde fået sammensat en god blanding, som fungerede helt perfekt sammen.

Mine snacks bestod af følgende:

 • Te! Altid tid te. Denne gang drak jeg lakrids- og chai-te.
 • “Hjemmelavet” vand med henholdsvis jordbær/mynte og æble.
 • Rød peberfrugt
 • Agurk
 • Radisser (som var SÅ lækre! Søde med et strejf af styrke)
 • Røde vindruer
 • Tomater
 • Hindbær

Desuden lavede jeg mig en skål popcorn sent på aftenen, da jeg pludselig fik lyst til noget saltet.

Hvordan gik jeres readathon? Fik I læst det, I havde planlagt? Hvilken læseoplevelse var den bedste?

14 thoughts on “Dewey’s Read-a-Thon 2016 #3: Opsummering

 1. Åh sikke mange fine bøger du fik læst! Det glæder mig, at du havde et skønt døgn – og lækre snacks 😀
  Jeg ser frem til efteråret, hvor jeg forhåbentlig kan være med igen.

  1. Ja, det er ret vildt. Og jeg er virkelig også så glad for, at døgnet blev virkelig skønt. Især når jeg jo slet ikke havde forventet, at jeg skulle være med 🙂
   Jeg krydser fingre 😀

 2. Jeg var virkelig også skuffet over “Hold me closer!” Havde kigget på den flere gange i boghandelen, og da jeg endelig tog den med mig hjem, var det desværre kun skuffelse der fulgte med. Man kan undre sig over, hvordan forgængeren “Will Grayson, Will Grayson” kan være så vellykket og fantastisk og denne så slap? 🙂

  1. Altså det kan måske have noget at gøre med, at det var John Green, der skrev de afsnit, hvor Tiny Cooper var med i i “Will Grayson, Will Grayson”, men det er David Levithan der har skrevet “Hold me closer”. Dog tror jeg mest af alt, det har noget med formatet at gøre. Det fungerede altså bare ikke lige så godt, som hvis det havde været en “almindelig” bog.

 3. Sikke meget du fik læst, og det var virkelig hyggeligt at læse om dit læsedøgn i forrige indlæg. Jeg kunne desværre i deltage denne gang, men krydser fingre for næste gang 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *