“Brødrene Mortensens Jul” af Bjarne Reuter

Brødrene Mortensens julTitel: “Brødrene Mortensens Jul”
Forfatter(e): Bjarne Reuter
Serie: –
Sideantal: 176
Forlag: Branner og Korch
Udgivet: 2002
Læst på: Dansk

Det hele starter den 1. december, da Hugo får et mystisk brev fra J.N.? Han tror fuldt og fast på, at det er fra Jule Nissen. Det gør hans storebror Wilhelm absolut ikke! Men der kommer flere breve – og nu går jagten ind…

I alt 24 forrygende kapitler – et til hver dag.

Jeg havde ikke de store forventninger til denne bog. Jeg havde set julekalenderen, som jeg er ret vild med, så jeg kendte også historien i forvejen, men havde faktisk glemt slutningen.

Bogen var absolut ikke et litterært mesterværk, men jeg var forholdsvist godt underholdt de få minutter om dagen, hvor jeg læste den. Jeg havde lidt svært ved, at kapitlerne var så korte, som de er. Det fungerede godt de dage, hvor jeg havde travlt, men ellers så kunne jeg godt have brugt en lidt længere historie.

Bogen gav mig desuden en god julestemning, hvilket var det jeg håbede og nok også regnede med den ville. Det var i hvert fald derfor, jeg i første omgang valgte at læse den, og hvorfor jeg læste den i december.

Jeg kunne tydeligt mærke, det er en børnehistorie, og der var flere steder, hvor jeg blev lidt irriteret over brødrenes alder. De virkede simpelthen for unge. Men overordnet gik det mig ikke så meget på. Jeg ville dog have ønsket, at jeg havde læst den, da jeg selv var barn.

Alt i alt er det en kort og hyggelig julefortælling. Jeg tror dog ikke, jeg vil læse den igen, men måske den en dag skal bruges som højtlæsning for mine fremtidige børn? Jeg tror i hvert fald, den vil passe perfekt dertil.

 

2 thoughts on ““Brødrene Mortensens Jul” af Bjarne Reuter

    1. Den er nemlig virkelig fyldt med masser af både børnefjoller og julestemning. Selvom jeg egentlig skriver i min anmeldelse, at jeg ikke regner med at læse den igen, så er det som om, jeg får mere og mere lyst til at genlæse den. Så måske bliver det en lille ny juletradition 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *