The TBR Tag

The TBR TagJeg så dette tag blive besvaret over hos Irene i fredags, og synes det virkede ret interessant. Så da Michelle i lørdags taggede mig til at lave det, så var der ingen tvivl om, at jeg også selv blev nødt til at komme med min besvarelse af de forskellige spørgsmål.

1. Hvordan holder du styr på din TBR liste?
Jeg har som sådan ikke noget sted, hvor jeg holder øje med min TBR liste. Nok mest fordi den virkelig er lang, og at flere af bøgerne på den ikke nødvendigvis er bøger, som jeg har lyst til at læse foreløbig. Jeg bruger dog flittigt min ‘to-read’ hylde på Goodreads, og det er nok derfor også her, jeg holder styr på min TBR liste. Der er dog også bøger på denne liste, som jeg ikke regner med nogensinde at læse, da de bliver nødt til at være på den liste, når jeg har dem på min ‘own’ liste (som altså indeholder alle bøger jeg ejer – også selvom de oprindeligt er min kærestes).

Når det kommer til anmeldereksemplarer, jeg har dog en tydelig måde at holde styr på disse. Jeg skriver nemlig alle ind i et dokument, og markerer derefter titlerne med forskellige farve, der beskriver om de er ankommet, ulæste, læste, anmeldte og om anmeldelsen er lagt på bloggen. Jeg synes nemlig det er rart, at jeg har et tydeligt billede over, hvilke anmeldereksemplarer jeg mangler at læse.

2. Er dine TBR bøger mest e-bøger eller print?
De er uden tvivl mest print. Jeg har ikke benyttet mig af e-bøger så længe, og dermed heller ikke købt så mange endnu, hvorimod jeg har købt printet bøger i rigtig mange år efterhånden. Dog vokser min e-bogs TBR rimelig hurtigt, efter jeg har købt min Kindle, men jeg er nu stadig overbevist om, at jeg altid vil have flest printede bøger på min TBR.

3. Hvordan beslutter du, hvilken bog du vil læse?
Det er meget forskelligt. Nogle gange planlægger jeg det lidt i forvejen, men for det meste stiller jeg mig ud til min bogreol, når jeg har læst en bog færdig, og finder på den måde frem til den bog, jeg ud fra min umiddelbare mening lige der, tror jeg vil have mest glæde af at læse næste gang. Jeg beslutter det altså mest ud fra mit humør og følelser. Dog prøver jeg så vidt muligt at planlægge at læse anmeldereksemplarer, således at anmeldelsen ikke kommer alt for lang tid efter udgivelsesdagen. Men de topper ikke over mine andre bøger, hvis jeg ikke lige er i humør til dem, jeg har stående; dog har jeg jo for det meste lyst til at læse dem alle lige med det samme.

4. Den bog, der har været længst tid på din TBR?
Åh, det ved jeg virkelig ikke. I følge Goodreads er det If He Had Been with Me af Laura Nowlin, men det har uden tvivl noget at gøre med, at jeg først rigtigt kom i gang med at bruge Goodreads sidste år. I ‘virkeligheden’ er det nok bøger som De dødes bibliotek af Glenn Cooper, Hypnotisøren af Lars Kepler og Flagermusmanden af Jo Nesbø. De sidste to har jeg dog prøvet at læse op til flere gange, men er endnu ikke nået helt igennem dem – heller ikke selvom jeg egentlig stadig har virkelig meget lyst til at læse dem.

5. En nyligt tilføjet bog til TBR listen?
Jeg er virkelig i comic/graphic novel humør i øjeblikket, og det er nok nogle af disse, jeg seneste har tilføjet til min TBR liste (i hvert fald mentalt), og af ‘rigtige’ bøger er der vidst også blevet tilføjet en del på det sidste. Af bøger som jeg rent faktisk ejer, så må nogle af dem dog være Dukkebarn af Mo Hayder, som jeg har SÅ meget lyst til at læse, og Britt-Marie var her af Fredik Bachman, som kom med posten i morges, og som jeg dog allerede har læst 100 sider i, fordi jeg simpelthen ikke kunne lade den være, da jeg havde åbnet pakken.

6. En bog fra TBR listen, der kun er der, pga coveret?
Hm, jeg vælger som sådan ikke rigtig bøger udelukkende ud fra coveret, og jeg er derfor rimelig sikker på, at der ikke er nogen bøger på min TBR liste, som kun er der pga. coveret. Dog er der en del bøger, hvor coveret uden tvivl var det, som ledte mig til rent faktisk at læse om bogen, og i sidste ende vælge at sætte den på min TBR liste. A Thousand Pieces of You solgte mig f.eks. først på dens cover, men det var uden tvivl pga. af beskrivelsen af bogen, at den rent faktisk endte med at blive tilføjet.

7. En bog fra TBR listen du ikke har planer om at læse?
Som sagt har jeg flere bøger på min TBR liste (på Goodreads), som jeg ikke har planer om at læse. Og sådan forholder det sig nok også, hvis jeg gennemgår alle bøgerne (som jeg selv har købt/fået) i min samling. Dog kom jeg lige til at tænke på, at jeg har fem af Verdenslitteraturens Perler stående, som egentlig hovedsageligt er købt som pynt, og jeg derfor har været lidt ligeglad med, hvilke titler de er. Altså jeg vil gerne læse dem alle, for der må jo uden tvivl være en grund til, at de er en del af den samling, men f.eks. ved jeg ikke helt, om jeg nogensinde får læst Gargantua af  François Rabelais. Mest af alt fordi jeg overhovedet ikke har nogen idé om, hvad bogen handler om, og samtidig ikke rigtig kender forfatteren.

8. En endnu ikke udgivet bog, som jeg glæder mig meget til
Her kunne jeg også smide et læs af opsamlinger af comics på, da der nemlig udkommer rigtig mange næste år, som jeg virkelig gerne vil eje. Men derudover er der virkelig også mange bøger, som jeg glæder mig meget til udkommer; specielt bøger der udkommer til næste år – faktisk har jeg lavet en liste på Goodreads til disse (her). Dog kommer der i løbet af november en del danske oversættelser af bøger, jeg har ville læse længe, og disse glæder jeg mig virkelig til.

Der kommer f.eks. både Paper Towns af John Green, Game af Barry Lyga, Will Grayson, Will Grayson af John Green og David Levithan, Fortabt af Tabitha Suzuma og Let it snow af John Green, Lauren Myracle og Maureen Johnson.

9. En bog alle andre har læst, men som du stadig har til gode
Den første, jeg lige kommer i tanke om, er Maze Runner af James Dashner! Efter den kom på dansk for nyligt er der så mange, der har læst den. Høst & Søn var også så venlige at sende den til mig, men jeg er desværre ikke nået til den endnu. Dog står den meget højt på min TBR liste, da jeg glæder mig rent meget til at se, hvad jeg synes om den.

10. En bog alle anbefaler dig
Hm, efter jeg endelig fik læst Hunger Games af Suzanne Collins tidligere på året, ved jeg det faktisk ikke rigtig. Men hvis I har en bog, I gerne vil anbefale mig, så kom med den. Jeg elsker anbefalinger.

11. En bog på TBR listen, som jeg glæder mig særligt til
Der er mange! Men dem jeg lige pt. ville ønske, at jeg alle kunne læse på én gang, tæller følgende: MARY: The Summoning af Hillary Monahan, Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children af Ransom Riggs, Dukkebarn af Mo Hayder og The Kiss of Deception af Mary E. Pearson (og en masse andre!). Desuden glæder jeg mig helt særligt til en dag at få læst Harry Potter: Page to Screen af Bob McCabe og S. af J.J. Abrams.

12. Antallet af bøger på min TBR liste
Dette har jeg meget svært ved at svare på, jeg ved det nemlig ganske enkelt ikke. Og selvom jeg nok egentlig snart burde tælle det (altså hvor mange fysiske ulæste bøger, jeg har stående på min reol), så er der altså ikke lige noget, jeg bare sådan lige gør. Specielt fordi at det lidt kræver, at jeg tager stilling til, hvilke af kærestens bøger jeg egentlig har lyst til at læse, og som dermed også er en del af min TBR-liste.

Med hensyn til e-bøger så har jeg heller ikke rigtig styr på dette. Jeg har nemlig en del, som jeg har hentet gratis fra Amazon, og som jeg egentlig ikke regner med, at jeg nogensinde får læst. Derfor skal jeg helt sikkert også lige have ryddet op i disse, før jeg kan komme med et præcist tal.

Jeg plejer ikke at tagge folk, når jeg laver tag-indlæg, men både Irene og Michelle har gjort det, så nu vil jeg da også gøre det. Jeg tagger Louise, Birgitte, Sabina og Karin, og håber meget på, de vil lege med. Jeg vil i hvert fald super gerne læse jeres svar.

10 thoughts on “The TBR Tag

 1. Super fedt at læse dine svar.
  Jeg kan allerede nu sige at du kan sagtens glæde dig til at læse Harry Potter from Page to Screen, den er så fantastisk! Og jeg har længe overvejet at jeg snart skal genlæse den.

  1. Jeg har læst ca. halvdelen af “Harry Potter from Page to Screen” før, og jeg er helt enig; den er fuldstændig fantastisk! Og jeg forstår virkelig godt, at du overvejer at genlæse den 🙂

 2. Jeg ved altså ikke hvad der er galt, men jeg skriver så tit kommentarer til dine indlæg, som aldrig kommer op. Så nu prøver jeg for tredje gang 😉

  Tak for at tagge mig, det var også sjovt at læse dine svar.

  1. Hm, altså jeg har kommentar godkendelse slået til, så kommentarer dukker ikke op med det samme først når jeg har godkendt dem. Kan det være derfor? Ellers ved jeg desværre ikke rigtig hvorfor 🙂

 3. Tak for tagget – jeg skal nok få det gjort hurtigst muligt 😉

  Jeg synes, du skal læse If he had been with me som den næste bog. Den er sååå gooood :D:D

  1. Det lyder godt. Jeg glæder mig til at læse dine svar 🙂

   Der er bare så mange bøger, jeg gerne vil læse i øjeblikket. Men den står uden tvivl højt oppe på listen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *