Tegneserie Torsdag #3

“Tegneserie torsdag” er et månedligt tilbagevendende indlæg. I disse indlæg vil jeg anbefale tre-fire tegneserier, som jeg synes, I skal prøve at give et skud. Disse tegneserier kan være både mere eller mindre kendte, men de vil alle være nogle, jeg har nydt at læse. Indlæggene indeholder ikke nærmere faktuel information om tegneserierne, men deres titler vil linke til Goodreads, eller andet sted, hvor man kan læse om dem.

Alex + Ada” af Jonathan Luna og Sarah Vaughn
“Alex + Ada” er nok en af de mest unikke tegneserier, som jeg har læst. Jeg tror i hvert fald aldrig, jeg er stødt på noget, der ligner. Jo, i andre formater – men ikke som tegneserie. Serien tager nemlig udgangspunkt i dilemmaet om, hvornår robotter ikke er andet end dette, og hvornår de bliver til mennesker. Den handler altså rigtig meget om kunstig intelligens. Hvilket er et emne, som jeg altid har fundet virkelig interessant. Serien består desuden af tre volumes (15 issues), hvorigennem historien bliver fortalt på en ret komplet måde. Noget jeg sætter stor pris på, da jeg elsker tegneserier, der ikke er alt for lange. Det gør nemlig, at der er større sandsynlighed for, jeg rent faktisk får læst hele serien. Og overordnet har jeg virkelig elsket denne.

Er du til lettere sci-fi og robotter? Så skal du helt klart prøve at give dig i kast med “Alex + Ada”. Jeg vil egentlig sige, at tegneserien kan læses af både (ældre) børn/unge og voksne, om end voksne nok vil få lidt mere ud af den end børn. Selvom jeg dog egentlig tænker, at det nok mest af alt handler om, hvad man gerne vil have ud af læsningen.

Soppy” af Philippa Rice
Dette er nok den hurtigst læste tegneserie, som jeg har haft fingre i. Jeg tror faktisk, jeg bladrede den igennem på under ti minutter. Men alligevel er det samtidig også en af de mest betydningsfulde tegneserier, jeg nogensinde har læst. Det satte sig i hvert fald dybt i mig, og jeg har ikke været i stand til at glemme den efter min læsning. Eller altså jeg kan desværre ikke huske alle detaljer fra den længere, men jeg kan især huske den følelse, som den gav mig under læsningen. Og den følelse i sig selv gør det uden tvivl værd at læse den. Tegneserien er ret unik, selvom den egentlig bare fortæller historien om et parforhold. Men det er simpelthen gjort på fineste vis. Desuden er den så let at relatere til, hvilket helt klart var med til at få mig til at elske den så meget.

Jeg kan uden tvivl anbefale den til alle, som er en del af et fast parforhold. Jeg er nemlig sikker på, at du uanset hvad vil kunne finde noget i den, som du kan relatere til. Jeg tænker desuden især, at tegneserien vil gøre sig godt som en lille kærlighedsgave. Jeg ville i hvert fald bestemt blive glad for at få den i gave af min kæreste. *Hint, hint.* 😉

Bee and Puppycat” af Natasha Allegri m.fl.
Dette er uden tvivl en af de sødeste tegneserier, jeg har læst. Jeg har ikke fået læst hele serien, men det jeg har læst af den, har simpelthen været så fint. Der er hverken den store historie eller indhold i serien, men dens sødhed og cuteness opvejer på alle måder for det. Desuden virker historien alligevel ret interessant ud fra det, jeg har nået at læse af den, og illustrationerne kan kun betegnes som værende enormt hyggelige. Det er sådan en tegneserie, som vil gøre sig godt som et lille afbræk i skyggen her i løbet af sommeren og ellers især på en lidt dårlig dag. Jeg er i hvert fald sikker på, man kun kan blive i godt humør af den.

Tegneserien kan på alle måder anbefales til både børn og voksne – og også både mænd og kvinder, om end den måske udstråler en del feminitet. Men jeg ved, at min kæreste har læst en del af serien, og også nydt den en del. Så den er altså ikke kun for piger.

Har du læst nogen af tegneserierne?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *