Nyt i reolen #47: Julegaver 2015

#47Det er allerede ved at være to måneder siden, det var juleaften, hvilket er ret vildt at tænke på. Det er derfor nok også lidt sent at vise mine boglige julegaver frem, men jeg synes nu alligevel ikke, I skal snydes for dem. Indlæg omhandlende nye bøger kan man vel altid klare? Min familie har gennem de seneste år virkelig fundet ud af, at bogpakker er nogle af mine yndlingspakker, og der lå derfor en del hårde pakker til mig under træet. Desuden fik jeg også lidt penge i julegave, som blev omsat til to bøger, som stod på min ønskeseddel, men som jeg ikke fik i gave.

Mine forældre var forresten stødt på Plusbog i jagten på online boghandlere, og det er jeg virkelig taknemmelig for. Det betød nemlig, at der var råd til endnu flere bøger til mig, og at jeg samtidig også kunne udnytte kontoen efterfølgende. Desuden har Plusbog et tilbud med, at man får én gratis bog (mod betaling af fragten) efter syv dage som medlem, og da mine forældre ikke var interesseret i nogen af bøgerne, så fik jeg lov til at benytte mig af tilbuddet og bestilte således Min mands hemmelighed af Liane Moriaty hjem.

#47.3

Min svigermor havde valgt at købe to boglige julegaver til mig i Bog & Idé, og det var to bøger, som jeg virkelig blev glad for, da de længe har manglet i min samling. Alligevel gjorde jeg noget, som jeg ellers normalt aldrig ville gøre; jeg gik nemlig ned i butikken, og fik pengene tilbage for begge bøger. Ikke fordi jeg ikke gerne ville eje dem, men fordi jeg vidste, jeg ville kunne købe dem begge hos Plusbog, og så samtidig have lidt penge tilovers til flere bøger. Og således endte jeg med at kunne få syv bøger for det samme beløb, som de to julegaver havde kostet (hvoraf to af dem var præcis de samme, som dem jeg havde byttet).

Jeg endte altså dermed med sammenlagt at få hele 16 bøger + et bokssæt i julegave, hvilket jeg er så glad for, især fordi de alle sammen har stået højt på min ønskeliste i noget tid. Desuden kan jeg tydeligt mærke, at alle bøgerne er givet med hjertet, og at der virkelig er blevet tænkt over, hvilke bøger på min ønskeseddel, der ville bringe aller mest lykke.

#47.1Af mine forældre fik jeg tre bøger af Astrid Lindgren, som jeg længe har ønsket mig. De gav mig nemlig både Ronja Røverdatter, Mio, min Mio samt Brødrene Løvehjerte i de fineste udgaver, som uden tvivl pynter så fint i min reol. Desuden er det tre bøger, som jeg glæder mig meget til at genlæse.

Sammen med min søster gav de mig også årets julegave. Eller måske endda den bedste gave nogensinde! Jeg har ledt og ledt efter Slim nr. 9, som relaterer sig til Freddy-serien af Dennis Jürgensen, og derfor selvfølgelig skal være i min Jürgensen-samling. Den har dog været fuldstændig umulig at opstøve, da den forlængst er udgået, og samtidig ikke har været trykt i så mange eksemplarer. Mine forældre og søster havde derfor besluttet, at denne jul ville være den, hvor de kunne give mig det; og da min mor var så ekstremt heldig at finde et eksemplar i den første søgning hun lavede, var det lige præcis det, de gjorde. Og endda med en personlig signering af selveste Dennis Jürgensen.

#47.2Af min svigermor fik jeg den helt fantastisk smukke udgave af De samlede eventyr om Peter Kanin og hans venner af Beatrix Potter udgivet af Carlsen, som kommer i en beskyttende slipcase. Udover at den er vildt pæn uden på, så er indholdet virkelig også så fint; historierne er så søde, og samtidig indeholder den de fineste originale illustrationer – helt perfekt! Desuden gav hun mig også Bogen om Madicken af Astrid Lindgren, som var den sidste bog af fire i denne ‘serie’, som jeg manglede.

Min kæreste gav mig to bøger, som han vidst var blevet træt af at høre mig snakke om. Hvilket jeg egentlig godt kan forstå, for jeg har godt nok snakket meget om dem i løbet af den sidste del af 2015. 😉 Disse bøger var Harry Potter: The Character Vault af Jody Revenson, som jeg er super glad for at kunne tilføje til min samling af bøger fra denne ‘serie’, og Illuminae af Amie Kaufman og Jay Kristoff som jeg glæder mig til at dykke ned i.

#47.4Desuden gav ham og min søster mig et fint bokssæt med The Chronicles of Narnia af C. S. Lewis, som jeg længe har ønsket mig (og nok også har snakket en del om), da jeg virkelig gerne vil læse serien snart. Jeg har glemt at få taget et billede af det, men bøgerne kan ses her.

For de penge, jeg fik i julegave, købte jeg Min mormor hilser og siger undskyld af Fredrik Backman, som jeg har ønsket mig siden dens udgivelse i efteråret. Jeg elsker nemlig Backmans måde at skrive på, og der var derfor ingen tvivl om, at denne skulle hjem og bo hos mig. Desuden købte jeg også The Dead House af Dawn Kurtagich, som jeg har været ved at købe så mange gange, da den lyder virkelig spændende. Jeg endte forresten med at smide lidt flere penge efter den, og købe den i hardback, hvilket jeg er så glad for; det viste sig nemlig, at bogen er sat op på en ret speciel måde, hvilket jeg slet ikke vidste. Men det gør bare, at jeg glæder mig endnu mere til at læse den.

#47.5For de tilbageværende penge fra de bøger fra min svigermor, som jeg byttede, endte jeg med at købe lidt til min Jürgensen-samling. Jeg opdagede nemlig, at man kunne få en sampak med Tingen i cellen, Monsteret i kælderen, Uhyret i brønden og Dæmonen i hælene for bare 149 kr. (pluspris) hos Saxo, og det kunne jeg ikke sige nej til. Desuden kom der også et eksemplar af Sagen om den brændende klovn med hjem i samme ordre, så min samling af Spøgelseslinien nu endelig er komplet.

Fik I nogen gode boglige julegaver?

12 thoughts on “Nyt i reolen #47: Julegaver 2015

 1. Nuij! Sikke en høst 😀
  Jeg er især spændt på din mening om Illuminae – den overvejer jeg kraftigt at læse.

  Min boghøst var nu også ret god. Jeg kan ikke huske, hvor mange jeg fik, men jeg mindes ikke en så god boghøst som julen 2015 (normalt er familien ikke så vilde med at give bøger, men denne gang var en undtagelse).

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  1. Jeg har virkelig også beundret den mange gange, men af en eller anden grund har jeg ikke helt kunne retfærdiggøre at købe den selv. Så jeg er virkelig glad for endelig at eje den 😀

  1. Ja, det er så skønt!! Altså det er jo ikke fordi, jeg ikke også bliver glad for andre ting (gaver = <3), men boggaver får bare ofte mit hjerte til at banke bare en anelse hurtigere 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *