Mid-Year Book Freak Out Tag

Mid-Year Book Freak Out TagDette tag har kørt rundt på Booktube den sidste måned (original video findes her), og jeg synes simpelthen, det er sådan en god idé. Især fordi det virkelig indeholder nogle gode spørgsmål, som virkelig kan få én til at reflektere lidt over sin læsning i løbet af årets første 6 (7) måneder. Og da vi jo er nået over halvvejs gennem året, så er det nok på tide, jeg selv får besvaret det.

1. Best book you’ve read so far in 2015.
Uden tvivl Full Measures af Rebecca Yarros. Den bog var bare fuldstændig fantastisk!

2. Best sequel you’ve read so far in 2015.
Øhm, teknisk set har jeg ikke læst denne bog endnu – men på en måde alligevel. Jeg har nemlig været betalæser på den; og det skulle ikke være meget, der er blevet ændret i den endelige udgave. Derfor går jeg altså med den alligevel. Bogen jeg snakker om er Den hvide pige af Jon Rex Laugen, som simpelthen er så god, og som på alle måder når fuldt ud op på niveau med den første – måske var denne endda lidt bedre.

3. New release you haven’t read yet, but want to.
SÅ MANGE!! Ej, men altså – der er jo blevet udgivet så mange interessante bøger i år både herhjemme og i udlandet. Den første jeg kommer til at tænke på er dog Prodigy af Marie Lu, som udkom i juni. Jeg fik et anmeldereksemplar af den, så jeg har ikke engang nogen undskyldning for, at jeg endnu ikke er nået til den. Især ikke fordi jeg glæder mig helt vildt til det. Den skal altså virkelig læses snart!

4. Most anticipated release for the second half of the year.
Der er virkelig også mange! Jeg har dog lavet lister over de danske, som I kan finde her og her. Af disse er det dog nok Jeg er døden af Chris Carter, som jeg har det aller sværrest med at vente på udkommer; hvilket nok ikke kommer som den store overraskelse for nogen. 😉 Lige pt. glæder jeg mig dog også helt vildt til, at Never Always Sometimes af Adi Alsaid lander i min postkasse i slutningen af denne måned – den lyder nemlig virkelig sød.

5. Biggest disappointment.
Det må være Når Hr. Hund bider af Brian Conaghan. Jeg var så sikker på, jeg ville komme til at elske den bog – men det endte jeg på ingen måde med. Faktisk kunne jeg slet ikke udstå den. Læs evt. min anmeldelse af den her.

6. Biggest surprise.
Det står vidst ret lige mellem Mødet af Anna Todd, Anna og det franske kys af Stephanie Perkins og Selection-trilogien af Kiera Cass. Alle de bøger har på en eller anden måde overrasket mig helt vildt, og jeg kom til at holde meget mere af dem, end jeg egentlig havde forventet, jeg ville.

7. Favourite new author (debut or new to you).
Der er en del at vælge imellem, men den første jeg kom til at tænke på var Kasie West. Jeg havde nemlig aldrig tidligere læst noget af hende (før tidligere på året), men nu mangler jeg kun én af hendes bøger, for at have læst alt hvad hun har skrevet indtil videre. Og mon ikke jeg når denne inden så længe? Jeg glæder mig i hvert fald meget til at læse den!

8. Newest fictional crush.
Det må vidst være Cole fra My life with the Walter Boys af Ali Novak, som jeg stort set lige har læst. Han var lidt en idiot til tider, men for det meste bare virkelig sød. Og så var han HOT! Hvilket jo ikke ligefrem gør det dårligere. 😉

9. Newest favourite character.
Det må nok være America Singer fra Selection-trilogien af Kiera Cass. Mange hader hende virkelig – men jeg kunne nu ret godt lide hende. Jeg ville i hvert fald gerne kende hende i virkeligheden.

10. Book that made you cry.
Den der har fået mig til at græde mest i år er uden tvivl Full Measures af Rebecca Yarros, men jeg var nok mest overrasket over at græde til Monster af Patrick Ness. Det var nemlig først helt til slut, at tårene begyndte at vælte ud af mine øjne, og jeg havde derfor ikke regnet med, de ville komme.

11. Book that made you happy.
Her ved jeg slet ikke, hvad jeg skal svare – for der har simpelthen været så mange bøger, som på en eller anden måde har gjort mig glad. Men det er vel bare godt? Jeg ser det i hvert fald udelukkende som en positiv ting.

12. Favourite book to film adaptation you saw this year.
Jeg må indrømme, at jeg vidst ikke har set så mange. Men selvom jeg havde, så tror jeg ikke, der ville være noget tvivl alligevel. Jeg har nemlig set filmatiseringen af En flænge i himlen af John Green i år, og den var virkelig fantastisk lavet. Uden tvivl en af de bedste film, jeg nogensinde har set.

13. Favourite review you’ve written this year.
Selvfølgelig har jeg skrevet nogle anmeldelser, som har været bedre end andre i år – men faktisk synes jeg, jeg har gjort det ret godt med dem alle. Jeg er i hvert fald meget stolt af alle. Dog står mine gæsteanmeldelser for Blogboox lidt ud i min hukommelse; for udover jeg synes, jeg har forklaret mig selv ret godt i dem, så har jeg skrevet dem på en lidt anden måde, end jeg ellers gør herinde. Jeg føler dog stadig, at man tydeligt kan mærke, at det er mig, der står bag, og det er jeg virkelig glad og stolt over. Find disse anmeldelser her (nederst på siden).

14. Most beautiful book you’ve bought so far this year (or received).
Jeg har lige fået to vidunderlig smukke bøger i fødselsdagsgave af mine forældre og søster. Hvilke må I dog vente med at se til slutningen af august.. 😉

15. What books do you need to read by the end of the year?
Alt for mange! Ej, der er bare så mange, som jeg har vildt meget lyst til at læse – og som jeg virkelig håber på at nå. Heriblandt håber jeg f.eks. på at komme igennem lidt flere af de bøger af Dennis Jürgensen, som jeg ejer. Desuden håber jeg på at få læst noget af Astrid Lindgren og den samlede bog om Snøvsen.

Har nogen af jer besvaret tagget? Så smid et link herunder! Ellers er i også velkommende til at svare på nogen af spørgsmålene direkte i kommentarfeltet – det kunne i hvert fald være hyggeligt at læse lidt af jeres svar.

4 thoughts on “Mid-Year Book Freak Out Tag

  1. Det er virkelig ærgerligt med When Mr Dog Bites, for jeg havde også enormt høje forventninger til den før jeg kastede mig over den, og fik endda min læseklub overtalt til, at den skulle være månedens bog på daværende tidspunkt. Jeg hadede den ikke, men jeg blev slemt skuffet over, at den ikke gjorde mere. Det var som om den forsøgte på noget stort, men ikke nåede længere end til første trappetrin. Æv…

    // http://www.moonlitmadness.dk

    1. Åh, hvor er det en god beskrivelse. Det er nemlig præcis også sådan, jeg havde det med den. Den var virkelige bare ikke særlig godt udført – der findes i hvert fald så mange andre bøger ophandlende tunge emner, som gør det så meget bedre.

      Men på en måde også rart at vide, at jeg ikke er den eneste, der ikke var specielt begejstret for den 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *