Læseplaner for julen

I går var det jo både første søndag i advent og første december. En dag jeg har ventet længe på. Jeg elsker virkelig jul! Og selvom lejligheden ikke er pyntet specielt meget op (min julepynt står stadig hos mine forældre – så har kun lidt, jeg har fået indkøbt den sidste uge), og jeg ikke har julet så meget, så har dagen været ret god alligevel. Men den startede så også ud med, at jeg kunne åbne en “mystisk” pakke, jeg havde modtaget i fredags med beskeden: “Må først åbnes på søndag”. Den viste sig at være fra min søster, som har været så sød at vælge at sende mig adventgaver i år. Pakken indeholdte en ring til min helix (hvilket jeg har ønsket mig så længe – men ikke fået mig taget sammen til at købe!) og min yndlingsmascara som hun havde spottet, jeg ikke havde så meget tilbage af, da hun var på besøg.

Nå men det var faktisk slet ikke det, det skulle handle om. Det skal nemlig handle om mine læseplaner for december. Jeg plejer ikke som sådan at læse efter sæsoner – min læsning er nemlig meget lyst-betonet. Men i år har jeg virkelig lyst til at læse noget julet, jeg har derfor valgt nogle bøger ud, som jeg gerne vil nå at have læst inden d. 24.

Jeg har en virkelig stor lyst til at læse eventyr i øjeblikket, så H.C. Andersen står derfor meget højt på min liste. Jeg har derfor valgt fem eventyr ud, som jeg gerne vil have læst. De fire af dem er meget korte, så dem får jeg nok læst den næste uge, som en kort overspringshandling fra opgaveskrivning. De eventyr jeg har udvalgt, er følgende:

 • Den lille pige med svovlstikkerne
 • Grantræet
 • Nissen hos spækhøkeren
 • Snedronningen
 • Snemanden

Derudover har jeg endelig fået købt Dash and Lily’s book of dares af Rachel Cohn og David Levithan, og da den vidst skulle være lidt julet/vinter-agtig, er det jo et helt passende tidspunkt at læse den på nu (og så kan jeg bare ikke vente længere!).

Desuden skal jeg ifm. læseklubben læse A Christmas Carol af Charles Dickens, hvilket jeg glæder mig meget til, da jeg aldrig har fået den læst.

Til slut har mig og kæresten besluttet os for at læse kalenderhistorier op for hinanden. Jeg læser derfor Brødrene Mortensens jul af Bjarne Reuter højt for ham. Jeg har aldrig læst bogen, men jeg var ret vild med julekalenderen, da den blev vist på TV, så mon ikke jeg også bliver glad for denne? Kæresten læser Agent 00 Nisse – mysteriet om den forsvundne hue af Martin Miehe Renard højt for mig. Han har nemlig længe plaget mig med, at jeg skulle læse den, da han synes, den er virkelig god. Så nu må vi se, hvad jeg synes om den.

Har I planer for, hvad I skal læse her i julen? Eller tager I det bare, som det kommer, ligesom jeg plejer at gøre? Kan I anbefale andre julehistorier, som jeg bare må tjekke ud?

12 thoughts on “Læseplaner for julen

  1. Jeg synes, de er ret så fine. Dog er jeg ikke helt imponeret af de udvalgte eventyr – jeg synes, der er et par stykker, der mangler. Men jeg/vi (tror måske egentlig også, de er min søsters :b) har haft dem så længe, jeg kan huske, så jeg elsker dem alligevel! Og de vil helt klart aldrig komme væk fra hylden 🙂

 1. Jeg skal også have læst Dash and Lily. Men i første omgang står den på faglitteratur og studielæsning – Og så agter jeg til gengæld også at nyde min ferielæsning til fulde, fra d. 18. december og året ud. 😛

  1. Jeg har en eksamen i januar, som jeg nok også hellere må få læst op til – jeg føler mig pænt lost :b Men det er for kedeligt at tænke på! :b

  1. Let it snow tror jeg også, jeg må have anskaffet mig til næste år. Den lyder i hvert fald rigtig god 🙂
   Også glædelig december til dig! 😀

 2. Det lyder altså rigtig hyggeligt – især højtlæsningen! Det er primært noget, som gemalen og jeg dyrker, når vi er på ferie, men jeg vil se, om ikke jeg kan lokke ham til lidt højtlæsning her i julen 🙂

  Jeg læser ikke specielt ‘julet’, men jeg overvejer, om ikke jeg skulle tage at gøre det til næste år. Det er nemlig en ret hyggelig idé 🙂

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  1. Vi har ikke rigtig gjort det før, da vi begge læser hurtigere, når vi læser selv. Men det er da virkelig hyggeligt – så nu vil jeg prøve at overtale ham til, at vi gør det lidt oftere 🙂

   Ja, det er nemlig en rigtig hyggelig idé. Jeg håber derfor også på, at jeg får gjort det igen næste år 🙂

  1. Det er enormt hyggeligt! 😀
   Hmm, det er altså et meget godt spørgsmål. Jeg har haft dem, så længe jeg kan huske.

   1. Haha ok, så lad mig omformulere – hvilket forlag har udgivet dem? 😉 Giv mig lidt at søge på 🙂

    1. Det havde jeg jo selvfølgelig tænkt på :b De er fra Forlaget Sesam, men er en specieludgave til Boghandlerforlaget 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *