Læse-update #1: Februar

Læse-update #1 - FebruarJeg har længe været lidt træt af mine ‘Månedens læsning’-indlæg, hvilket også er grunden til, at de har haltet en del på det sidste. Jeg prøver derfor lige at ændre navnet, opsætningen, og indholdet af dem en smule, for at se om det kan bidrage til at give mig lysten til dem tilbage igen.

Læste bøger: | Pulsens koordinater af Nanna Lundgaard Arbøl | Oceanet hvor grusvejen endte af Neil Gaiman | 14 dage i Austin af Henriette Vesterbak | Den her sommer af Mariko & Jillian Tamaki | Geminiderne (Spektrum, #2) af Nanna Foss | The Infinite Loop (The Infinite Loop, #1-6) af Pierrick Colinet og Elsa Charretier |

Købte bøger: | Ranma ½, #1-34 af Rumiko Takahashi | Gåsehud af R. L. Stine (19 bøger) | Starbound, #1-3 af Amie Kaufman og Meagan Spooner | Septimus Heap, #1-7 af Angie Sage | Krøniker fra Kvæhl, #1-5 af Dennis Jürgensen |

Månedens bedste bog: I februar fik jeg endelig sat mig ned og læst Geminiderne af Nanna Foss, som jeg har glædet mig til længe. Bogen har stået i min reol i nogle måneder, men dens størrelse har af en eller anden grund skræmt mig; også selvom jeg jo godt vidste, den ville være hurtig at læse. Jeg er dog virkelig glad for, jeg endelig kom i gang med den, for den var virkelig fantastisk. Foss har bygget et super fedt univers op, og jeg elsker virkelig både personerne og historien. Nu har jeg bare meget svært ved at vente på den næste bog.

Månedens største overraskelse: Jeg gik ind til 14 dage i Austin af Henriette Vesterbak med et ret kritisk mindset, og en forventning om det nok ikke ville blive verdens bedste læseoplevelse. Bogen endte dog med at blæse mig totalt bagover, og virkelig få mig til at holde af alt ved den; endda også de ting, som jeg vidste, jeg burde hade. Bogen endte med at blive til en kæmpe guilty pleasure, og jeg er stadig virkelig ked af, at den er slut. Jeg kunne være blevet i den meget længere, hvis antallet af sider havde tilladt det.

Månedens største skuffelse: Det må nok være Oceanet hvor grusvejen endte af Neil Gaiman. Bogen var bestemt ikke dårlig, og der er ingen tvivl om, at Gaiman både har et fantastisk sprog, og rigtig gode skriveemner. Desværre var denne bog bare en tand for underlig og forvirrende til min smag , hvilket gjorde, at jeg ikke kom til at elske den så meget, som jeg havde håbet på.

Den kommende måned byder på: Fælleslæsning af Aftalt spil og Lagt på is af Elle Kennedy, samt en masse læsning af anmeldereksemplarer. Jeg er virkelig bagud, så i marts håber jeg på, at jeg kan komme gennem en god del af dem. Desuden har jeg planer om at få læst De samlede eventyr om Peter Kanin og hans venner af Beatrix Potter færdig, selvom jeg ikke helt har lyst til at skulle forlade Potters univers. Endvidere tænker jeg, det er ved at være tid til at få læst lidt mere Jürgensen, og jeg drømmer især om, at få startet på bøgerne i sampakken De sorte bøger. Jeg har dog også lige været et smut på biblioteket, og marts kommer derfor i høj grad også til at stå i tegneseriernes tegn.

Opsamling på måneden: Februar har været rimelig stille og rolig, selvom jeg dog har brugt lidt tid på at komme ind i en ordentlig hverdagsrutine; noget som ikke sidder helt på plads endnu, men som jeg stadig arbejder på. Jeg prøver bl.a. at planlægge mine dage vha. ugeplaner, så jeg f.eks. kan lære, at det her i BA-perioden også er tilladt at holde fri uden at have dårlig samvittighed. Februar var desuden den måned, hvor min læselyst så småt vendte ordentligt tilbage igen, og jeg håber på, den udvikler sig endnu mere i en positiv retning i løbet af den næste måned. Endvidere endte februar med at bringe en del uventede bogkøb med sig, men fantastiske tilbud gjorde således, at det var umuligt at sige nej. Faktisk købte jeg ikke én eneste bog til fuld pris, men endte med at købe ret mange bøger, som både jeg og kæresten har sukket efter at kunne tilføje til vores samling.

Hvordan gik jeres læsning i februar, og hvad planlægger I at læse i marts?

6 thoughts on “Læse-update #1: Februar

 1. Det er en virkelig fin måde at opsummere måneden på! Jeg synes der kommer et rigtig godt overblik på den måde. Måske jeg skulle overveje at gøre noget i samme stil 🙂

 2. Åh, hvor gør det mig ked af det, at du fandt Oceanet Hvor Grusvejen Endte skuffende. Jeg knuselskede den bog, men jeg er selvfølgelig også fan af det underlige!

  BA-perioder er alt for forvirrende at navigere igennem. Sidder selv midt i min, og jeg har stadig hverken fundet hoved eller hale endnu. Held og lykke med projektet 🙂

  // http://www.moonlitmadness.dk

  1. Jeg er virkelig også træt af det. Jeg havde nemlig sådan håbet på at komme til at elske den. Men ja, man kan jo ikke elske alt.

   Mange tak og i lige måde 🙂

 3. Hvor ærgerligt at Gaiman ikke fangede dig med ‘Oceanet…’ – det er en af mine absolutte favoritter, men jeg giver dig nu ret i, at den er ret mærkværdig. <3

  Jeg håber, at jeg får tid til at deltage i jeres readalong, men mon ikke ? <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *