I min samling #13: “In Real Life” af Cory Doctorow og Jen Wang

Inspireret af “On My Shelf”-tagget vil jeg engang imellem vise en tilfældig bog frem fra min bogsamling. Disse indlæg vil indeholde faktuelle oplysninger om bogen samt dennes bagsidetekst. Desuden vil jeg fortælle om, hvordan bogen fik sin plads i min samling, og hvorfor den gjorde det. Endvidere vil jeg kort fortælle om, hvorfor jeg glæder mig til at læse den, eller hvad jeg syntes om bogen, da jeg læste den.

Titel: “In Real Life” | Originaltitel: “In Real Life” | Forfatter(e): Cory Doctorow og Jen Wang | Serie: – | Sideantal: 187 | Forlag: First Second | Udgivelsesår: 2014 | Sprog: Engelsk | Anskaffet: Købt |

Anda loves Coarsegold Online, the massively-multiplayer role-playing game where she spends most of her free time. It’s a place where she can be a leader, a fighter, a hero. It’s a place where she can meet people from all over the world, and make friends.

But things become a lot more complicated when Anda befriends a gold farmer–a poor Chinese kid whose avatar in the game illegally collects valuable objects and then sells them to players from developed countries with money to burn. This behavior is strictly against the rules in Coarsegold, but Anda soon comes to realize that questions of right and wrong are a lot less straightforward when a real person’s real livelihood is at stake.

Som nævnt et par gange tidligere, så fik jeg nogle penge i julegave i 2014, som jeg selvfølgelig hurtigt omsatte til en lille bogstak. Én af de bøger som kom med i denne stak var “In Real Life”, som er en rigtig fin og nørdet tegneserie. Jeg husker egentlig ikke helt, hvor jeg hørte om tegneserien henne, men der var ingen tvivl om, at den skulle med hjem og bo i min samling. Den lød nemlig både som noget, jeg ville elske, og samtidig faldt jeg ret meget for dens fine cover.

Jeg læste den derfor også stort set med det samme, jeg modtog den. Jeg kunne nemlig slet ikke lade være. Især ikke fordi det er sådan en tegneserie, som man ikke kan andet end at flyve igennem. Dog husker jeg lidt tilbage på den med en skuffende fornemmelse. Ikke fordi jeg ikke kunne lide den, men fordi den alligevel ikke helt var det, som jeg havde håbet, den ville være. Historien var desuden lidt for tynd, og illustrationer var ikke helt som forventet. Alligevel er jeg dog glad for, jeg fik den læst, og jeg kan helt klart anbefale den. Faktisk får jeg helt lyst til selv at genlæse den, nu jeg skriver om den. Så måske skal jeg snart få gjort det? Det kan jo være, at den er (endnu) bedre her anden gang, hvor jeg ved, hvad jeg går ind til?

Har du læst den, og kan du evt. anbefale andre tegneserier, der minder lidt om?

 

2 thoughts on “I min samling #13: “In Real Life” af Cory Doctorow og Jen Wang

 1. Hvis du er frisk på at læse manga, så findes der en manga serie som hedder “.hack” af Tatsuya Hamazaki og Rei Izumi. Her er goodreads-link: https://www.goodreads.com/book/show/333759._hack_Legend_of_the_Twilight_Vol_1

  Der findes også en manga serie som hedder “1/2 prince” (engelsk titel) af Yu Wo og Choi Hong Chong, jeg har ikke læst hele serien.
  Her er goodreads-link: https://www.goodreads.com/book/show/6670783-1-2-1?ac=1&from_search=true

  Jeg har ikke læst “Real Life” så jeg ved ikke hvor meget de minder om hinanden, men jeg kunne godt selv lide “.hack” og den del af “1/2 prince” som jeg læste. Begge serier handler om computerspil og meget af handlingen foregår i spillet.

  “Real Life” lyder som en god graphic novel, så den er hermed sat på min TBR.

  1. Jeg er ikke helt så meget til manga, selvom jeg dog er ret vild med Ranma ½. Jeg vil dog alligevel helt klart lige få tjekket dem ud, som du nævner – så mange tak for anbefalingerne 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *