Hvilken bog er din favorit?

Mit svar kommer for det meste altid med det samme, og lyder således:

Hele Harry Potter serien!

Svaret er jo lidt snyd, og sandheden er da også, at jeg synes, det er et virkelig ondt spørgsmål, for det er helt umuligt for mig at vælge bare én. Harry Potter serien er fantastisk, men er det min(e) favorit bog/bøger. Det ved jeg virkelig ikke.

For hvad betyder favorit egentlig? Er det den bog, jeg har læst flest gange? Den bog jeg aldrig vil glemme? Den bog jeg brugte hele natten på at læse, fordi jeg ikke kunne lægge den fra mig? Eller den bog, jeg ikke kan lade være med at anbefale til alle?

Jeg har virkelig ingen idé om det. Og derfor bliver mit svar altid bare Harry Potter, for det kan de fleste relatere til, og det kræver ikke så lang reflektionstid. Jeg har dog et udvalg af andre bøger, som godt kunne ligge på pladsen som favorit – jeg kan bare umuligt vælge mellem dem. Udvalget er vidst nogenlunde således:

 • Snemanden af Jo Nesbø har en helt særlig plads i mit hjerte. Det var den bog, som introducerede mig ordentlig til krimigenren, og som gjorde at jeg ikke har kunnet slippe denne genre siden. Den fangede mig ved første sætning, og jeg lagde den ikke fra mig før sidste side.
 • Bødlen af Chris Carter var nok den mest klamme bog, jeg nogensinde har læst. Men jeg elskede den! Jeg er i det hele taget helt vild med Robert Hunter serien, men den her er nok den bedste af bøgerne, og den bog som jeg læste aller hurtigst, fordi jeg bare blev nødt til at kende slutningen.
 • Freddy & Monstrene af Dennis Jürgensen har jeg så mange minder forbundet med, hvilket gør den helt speciel. Desuden synes jeg, historierne i samlingen er så hyggelige.
 • En flænge i himlen af John Green blæste mig totalt bagover, og sendte mig direkte ud i en bogkrise. Jeg kunne jo umuligt finde en bog, der var ligeså god som den. Det skete, men alligevel ligger den stadig meget højt på min liste over mulige favorit bøger.
 • Susannes dagbog til Nicholas af James Patterson havde jeg ikke rigtig nogen idé om, hvad jeg ville synes om. Den kom egentlig bare med hjem, fordi jeg lige hurtig så den på biblioteket, og synes jeg havde brug for lidt let læsning. Bogen viste sig dog at være meget mere end bare lidt læsning. Den viste sig at være en helt igennem smuk kærlighedshistorie, som jeg stadig tænker på, selvom det er meget længe siden, jeg læste den, og jeg har glemt det meste af plottet.

Har I én favorit bog, eller synes I også, det er helt umuligt at vælge bare én?

11 thoughts on “Hvilken bog er din favorit?

 1. Jeg hader det spørgsmål, for det er komplet umuligt at svare på. Normalt svarer jeg bare at der er så mange bøger, jeg elsker at jeg ikke vil vælge 😉 Det er nemmere, hvis jeg skal anbefale bøger til folk og ved lidt om, hvad de ellers læser 😉

  1. For folk der interesserer sig for bøger, plejer det også at være mit svar. Men for folk som ikke helt forstår idéen med bøger, er det lettest bare at svare noget konkret, som de kan forholde sig til. Og så elsker jeg jo virkelig Harry Potter 🙂

   1. Ja, det har du så evigt ret i. Får du så aldrig den der; seriøst, Harry Potter er da børnebøger? Hvordan kan det blive ved med at være dine yndlings? (Den har jeg fået et par gange, men nu er jeg jo også ældre end dig 😉 )

    1. Nej, den har jeg faktisk aldrig fået. Men ja, det har nok noget med alderen at gøre – mine venner er jo også opvokset med Harry Potter som en historie alle kunne læse 🙂

 2. “Borte med Blæsten” er bare en klassiker og jeg bliver aldrig træt af den. Også “Babylon” serien af Imogen Edwards Jones har en fast plads på natbordet!!!

  1. Jeg har faktisk ikke læst nogle af dem. Men det er virkelig altid rart at have nogle bøger, man aldrig bliver træt af 🙂

 3. Det er svært bare at vælge en, men ligesom dig har Harry Potter en helt speciel plads i mit hjerte, de bøger har fulgt mig fra barndom til (næsten)voksen, og de er bare helt fantastiske. Ellers vil jeg nævne “Atonement” af Ian McEwan, som jeg bare elsker og som jeg blev meget rørt af, da jeg læste den. Og så “Sense and Sensibility” og “Pride and Prejudice” af Jane Austen. Og okay så kan jeg jo blive ved med at nævne bøger 😀

  1. Haha, det er også det problem, jeg har. Jeg kan simpelthen blive ved med at nævne bøger. Der er jo så mange, jeg virkelig elsker! 🙂

 4. Totalt umuligt at vælge én! Men vil erklære mig enig i En flænge i himlen og Harry Potter. OMG.

  Jeg er også helt tosset med Hunger Games serien, Jakob Ejersbos værker, The perks of being a wallflower og Et Eventyr, for at nævne nogle. Og En bøn for Owen Meany! Åh, det er et svært valg.

  1. Det er et helt umuligt valg! Hvordan skal man kunne vælge mellem bøger, som man virkelig elsker? Der er jo en grund til man elsker hver og én af dem – og én grund er altså umulig at vægte over en anden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *