Gæsteindlæg af Katja Berger

I dag udkommer “De 7 synder” af K. L. Berger. En bog jeg har set frem til rigtig længe, da Katja har snakket så godt for den, og dermed gjort mig vildt nysgerrig. I dagens anledning har jeg inviteret Katja ind på bloggen, og herunder kan I derfor læse et lille gæsteindlæg fra hende. Jeg håber, I vil synes om det. Jeg fandt det i hvert fald selv meget interessant at læse.

Event & Wedding Photography by Just Weddings.
Photo af: Event & Wedding Photography by Just Weddings.

Howdy!

Simone har været så hjertens kær at låne mig blogplads i dag, og selvom min torsdag allerede er fyldt med masser af aktivitet, så glæder jeg mig over at kunne dele lidt af mig selv med jer herinde.

I dag er en ret stor dag for mig. Jeg debuterer med De 7 synder, som havde pre-release på Esbjerg Fantasy Festival i weekenden. I dagens anledning holder jeg reception i Arnold Busck i Valby, og mit efterår er fyldt af bogmesser og arrangementer.

Da jeg ikke er indbildsk nok til at forvente at alle har hørt om min bog, må jeg hellere lige starte med at opridse handlingen, helt kort. Da jeg er ret glad for min bagsidetekst, får I den, som en spæd start til snakken her.3d-covers

Før DE 7 SYNDER herskede syv guder over verden.

Før DE 7 SYNDER levede mennesker, elvere og dværge i harmoni.

Før DE 7 SYNDER var der intet mørke.

Så kom DE. Og ændrede alt.

Teenageren Kane opdager først, hvilke kræfter han bærer på, da han bliver suget ud af sin kedelige gymnasieverden og ind i et magisk univers, der er på randen af undergang. Med hjælp fra magikeren Aisha må han opfylde en ældgammel profeti, finde og besejre de syv synder og vælte mørkets konge af tronen. Men undervejs må Kane sande, at den største fjende ikke altid kommer udefra. Og er han villig til at ofre det eneste, der er mere værd end livet selv?7-doedssynder

De 7 synder forener min kærlighed for den klassiske fantasyopbygning med en diskret diskussion om vores samfund og vores verden anno 2016. Jeg prøver ikke at være provokerende, filosofisk eller finkulturel. Det er slet ikke min stil, og jeg vil meget nødig have siddende på mig, at det er noget vi lover læseren. Men jeg prøver alligevel at sætte tanker i gang, og jeg har inddraget elementer som ensomhed, næstekærlighed, medmenneskelighed og opofrelse. Gennem Kanes øjne betragter læseren sig selv og omverden, og får (forhåbentlig) sat tanker i gang, om hvordan vi behandler vores verden og skaber ringe i vandet.

De 7 synder er historien om at vokse op og finde sig selv, i en verden der mest af alt ligner kaos store dele af tiden. Det er historien om at leve med sine valg, også dem der giver svære konsekvenser.

Netop dét at vokse op, er måske nok en af de vigtigste punkter for plottet. Kane er 16 år, og på mange områder er han meget som jeg var i den alder. Efter års mobning i skolen og psykisk terror fra én af mine allernærmeste familiemedlemmer, havde jeg så mange ar på sjælen at jeg ikke vidste hvem jeg var. Jeg var stille, genert, utilnærmelig og forsøgte altid at være så ubemærket som muligt. Hvis jeg kunne komme igennem dagen med under ti udtalte ord, så var jeg i det store hele ret godt tilfreds. Men da jeg var 15 tog jeg på efterskole, og ganske langsomt kom jeg ud af min skal, med hjælp fra nogle fantastiske lærere, der så noget i mig, som jeg ikke selv kunne se. Alligevel var det også dét år jeg forsøgte at tage livet af mig selv. Da det hele blev for meget, og en enkelt forkert sætning væltede mit i ustabile forsvarsværk, bestemte jeg mig for at gøre dét, jeg i årevis havde lært var bedst: Befri verden for mig.startup-593327_1920

Men lige som Kane kæmper for Aisha og hendes verden, var der også noget der kæmpede i mig den dag. Jeg kunne ikke gennemføre det. I stedet begyndte jeg at skrive. Jeg skrev digte (og tro mig, jeg bliver aldrig digter!), tekster, noveller, betragtninger, tanker … Og hver gang noget gik mig på, de efterfølgende år, skrev jeg. Ikke for at skabe, men for at leve. Jeg voksede langsomt op, fandt et fodfæste og et liv. Jeg begik fejl, som jeg måtte sluge. Jeg så konsekvensen af tidligere beslutninger. Og jeg lærte at leve med dem. Den følelse af afmagt, frustration og splittet personlighed, har jeg i store træk også givet Kane. Han skal sin helt egen kamp igennem i løbet af jagten på de 7 synder, og sommetider er den hård. Sommetider er den ubarmhjertig. Men han vokser med opgaven og opdager at livet ikke behøver kun at være én ting.

Jeg håber at bogen vil give læseren en god oplevelse, nogle lykkelige timer og et nyt fiktiv eventyr. Dernæst håber jeg at nogle af læserne, vil kunne se de tanker der ligger til grund for kapitlerne. Jeg vil gerne være fantasyforfatter, og fortælle de gode historier, men jeg vil også virkelig gerne bruge det til at hjælpe andre, til at sætte fokus på nogle af de problematikker der stadig findes i vores samfund.

Mobning og den måde vi behandler hinanden på, er første punkt på min liste. Jeg har dedikeret De 7 synder til alle, der rejser mellem fiktionens verdener og oplever nye, storslåede eventyr mellem linjerne. I virkeligheden kunne jeg lige så godt have dedikeret den til alle, der har oplevet mørket, men lært at leve i lyset. Med Kane forsøger jeg at sige, at det er ok at være dig selv. Det eneste du skal,er at være den bedste udgave af dig, som du ved, du kan være. Ikke den dig, som andre forventer at du skal være, eller forsøger at forme dig til at være.

Vær dig selv, for dig selv er nok. Og når livet bliver mørkt, så husk at lyset venter ret forude. Husk at livet i sig selv, ikke er det vigtigste. Det er hvordan du lever det …

Har du fået lyst til at læse bogen, så kan den fra i dag af købes i boghandlen eller på f.eks. Saxo.

6 thoughts on “Gæsteindlæg af Katja Berger

  1. Ih, tusind tak for at jeg måtte gæsteblogge hos dig, Simone. Hvor ser det fint ud herinde. Og helt mærkeligt at sidde og tænke “det har jeg skrevet”. 😛

  2. Fantastisk indlæg og indsigt i Katjas tanker!
    Jeg elsker især dedikationen – det er så evig smuk en af slagsen, især fordi den rammer så mange derude, der føler at de er alene. <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *