I min samling #6: “The Giver Quartet” af Lois Lowry

Inspireret af “On My Shelf”-tagget vil jeg hver onsdag vise en tilfældig bog frem fra min bogsamling. Disse indlæg vil indeholde faktuelle oplysninger om bogen samt dennes bagsidetekst. Desuden vil jeg fortælle om, hvordan bogen fik sin plads i min samling, og hvorfor den gjorde det. Endvidere vil jeg kort fortælle om, hvorfor jeg glæder mig til at læse den, eller hvad jeg syntes om bogen, da jeg læste den.i-min-samling-6

Titel: “The Giver Quartet” | Originaltitel: “The Giver Quartet” | Forfatter(e): Lois Lowry | Serie: The Giver, #1-4 | Sideantal: 772 | Forlag: Houghton Mifflin Harcourt | Udgivelsesår: 2014 | Sprog: Engelsk | Anskaffet: Købt på Saxo |

Lois Lowry’s groundbreacking dystopian series comes alive in one single portable volume. The books in the Giver Quartet have been praised as ‘powerful’, ‘thought-provoking’, ‘beautiful, ‘haunting’ and ‘moving’. This first-ever Lois Lowry collection includes unabriged editions of The Giver, a Newbery Medal winer, Gathering Blue, Messenger and Son.i-min-samling-6-1

Denne bog har en lidt sjov historie. Den endte nemlig i min samling ved et rent tilfælde. Et tilfælde jeg sætter stor pris på. Historien er den, at jeg egentlig havde købt den i fødselsdagsgave til Irene, da hun flere gange havde nævnt den. Desuden var den pæn, og jeg kunne få den til en ret god pris på Saxo. Så selvfølgelig skulle hun have den. Da bogen dukkede op, var den virkelig bare ikke i en stand, som jeg synes, jeg kunne være bekendt. I hvert fald ikke, når det var til en gave. Altså bogen er umiddelbart flot, men hvis man kigger lidt nærmere på den, så vil man se, at den har både har skræmmer og misfarvninger hist og her.

Jeg skrev derfor med det samme til Saxos kundeservice, og så søde som de altid er, så sendte de en ny afsted med det samme. Men uden at ville have den anden retur – faktisk skrev de, at jeg bare kunne smide den ud. Men altså, man smider jo ikke bare bøger ud, når der kun er tale om skræmmer. Og da min kæreste sagde, at han længe havde haft lyst til at læse bøgerne, så måtte den jo helt klart blive i min samling.i-min-samling-6-2

Hverken min kæreste eller jeg har dog nået at få den læst. Jeg vil dog virkelig gerne en dag. Der må jo være en grund til, den er så populær – og samtidig har jeg også hørt så meget positivt om, især, den første bog fra folk, jeg normalt plejer at være ret enig med. Jeg har dog også kun en svag idé om, hvad bøgerne handler om. Men det har jeg det helt fint med. Jeg synes nemlig, det skaber en helt speciel magi til bogen. Jeg tror i hvert fald, det bliver helt perfekt, når jeg så endda vælger at sætte mig godt til rette og dykke ned i den.

Har I læst nogen af bøgerne?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *