Dewey’s Read-a-Thon 2016 #4: Følg mit læsedøgn

readathon-2016-4-1Så er det den tid på året igen. Hvilken tid? Det er readathon tid! Klokken 14.00 åbner en masse læseheste verden over den første bog og begynder at læse. De læser i 24 timer, eller hvad de nu lige har mulighed for. Jeg har ikke selv fået annonceret, at jeg deltager, men det gør jeg selvfølgelig. Også selvom jeg egentlig overhovedet ikke føler mig klar, og at min TBR først lige er faldet på plads. Jeg vil løbende opdatere dette indlæg, og samtidig vil jeg poste på Twitter og Instagram i løbet af læsedøgnet. Ved du ikke, hvad Dewey’s 24 Hour Readathon går ud på? Så smut ind på deres side her og læs mere.

Deltager I i readathonet? Så smid et link til hvor I opdatere i en kommentar. Jeg vil elske at kunne følge med i jeres læsning.readathon-2016-4-2

12.21: Min TBR stak er på plads! Hvilket nok egentlig også var på tide. Men jeg har været på efterårsferie hele den sidste uge, så jeg er først lige blevet genforenet med mine bøger. Jeg er derfor heller ikke 100% sikker på, den holder. Men nu må vi se. Lige nu er jeg i hvert fald ret begejstret for den, og kan slet ikke vente med at komme i gang med at læse. Den består desuden af korte og/eller letlæste bøger, hvilket altid er helt perfekt til readathon.

14.03: Så er vi i gang! Jeg tror dog, jeg vil starte et helt andet sted, end jeg plejer. Jeg vil nemlig starte readathonet med at være lidt social, og kigge rundt hos alle jer andre, der også deltager. Dog tror jeg også, jeg vil læse lidt i “Noget ukendt” af Marie Trappehave. Digtene i denne samling virker nemlig så fine.

Opening meme:
1) What fine part of the world are you reading from today?
Jeg kom hjem fra efterårsferie i går, hvilket betyder, at jeg sidder i min skønne lejlighed i Aalborg, Danmark.
2) Which book in your stack are you most looking forward to?
Det er uden tvivl “Sjælens pris” af Haidi Wigger Klaris! Den sidste bog i serien sluttede nemlig meget ondt, så jeg glæder mig virkelig til at læse videre, og se hvad der kommer til at ske. Desuden er det den sidste bog i serien, og det er jo altid spændende.
3) Which snack are you most looking forward to?
Jeg har både Spunk og Engelsk vingummi, men faktisk er det pt. mest de æbler og pærer, jeg har fundet frem, som trækker i mig. Så dem glæder jeg mig meget til at sætte tænderne i.
4) Tell us a little something about yourself!
Jeg er 22, bor i Aalborg, og er en kæmpe læsehest! Jeg studerer Informationsvidenskab og kulturformidling, og er pt. i gang med det første semester på kandidaten. Desuden drømmer jeg om at komme til at arbejde med sociale medier og bøger, når jeg bliver stor. 😉
5) If you participated in the last read-a-thon, what’s one thing you’ll do different today? If this is your first read-a-thon, what are you most looking forward to?
Jeg vil stresse lidt mindre over læsningen og istedet sætte det sociale mere i fokus. Det er jo noget så hyggeligt også at følge med hos andre deltagere.

15.05: Jeg har både nået at få kigget rundt hos de andre deltagere og samtidig også fået læst den første bog. Jeg har nemlig lige læst det sidste digt i “Noget ukendt”, og hvor er det altså en helt fantastisk digtsamling. Digtene var alle sammen virkelig fine, og jeg kunne på alle måder relaterer til de følelser, de beskriver. Så det var et rigtig godt valg som den første bog. Nu vil jeg dog kaste mig over “Os to, Oskar – for evigt” af Bjarne Reuter, som jeg længe har haft lyst til at genlæse.readathon-2016-4-3

17.54: Læsningen går ikke super godt i dag. Det er lidt som om, jeg ikke rigtig kan samle min koncentration om ordene på siderne. Siden sidst har jeg derfor læst lidt hist og her i flere forskellige bøger. Jeg har dog også både fået læst “Det sidste hus” af Jonas Wilmann og Aske S. Rose og “Dagene løber halt” af Martin ‘Tidsrøver’ Nørgaard. Begge bøger var dog på hver deres måde ret skuffende, hvilket er lidt ærgerligt. Til gengæld har jeg også lyttet lidt til “Som sendt fra himlen” af Cora Carmack, som jeg startede på i går, og den er virkelig skøn.

Nu vil jeg dog smutte i Føtex og få købt ind til aftensmad. Vi har egentlig rester af salat fra i går, men jeg har vildt meget lyst til Spaghetti carbonara, så det bliver altså aftensmaden i dag, og så må salaten vendte til i morgen. Og mon ikke også det går? Jeg glæder mig i hvert fald helt vildt til pasta, fløde og skinke.

Hvad skal I have til aftensmad?readathon-2016-4-4

20.49: Så fik jeg spist, svaret på kommentarer, kigget sociale medier og deltaget i et par udfordringer. Desuden har jeg fået lyttet til 57 sider i “Som sendt fra himlen”, og jeg overvejer meget, om jeg skal prøve at nå at blive færdig med den i løbet af readathonet. Den er jo virkelig god! Nu vil jeg dog lægge mig i sofaen ved siden af min pelsede læsemakker og endelig få begyndt på “Os to, Oskar – for evigt”. Det er jo sådan en hyggelig historie.

Hvordan går jeres læsning?

readathon-2016-4-5

23.26: Jeg har lige vendt den sidste side i “Os to, Oskar – for evigt”. Den var ikke helt så god, som jeg huskede den – men det er så også virkelig mange år siden, jeg sidst læste den. Den er dog stadig ret sød og hyggelig. Derudover har jeg også fået lyttet til en smule mere af “Som sendt fra himlen”. Nu vil jeg dog holde en læsepause og smutte rundt og læse lidt med hos de andre danske bogbloggere.

00.39: Jeg overvejede egentlig at smutte ind i min seng og læse indtil, jeg falder i søvn. Men så besluttede min kæreste sig for at joine min læsning. Så nu vil jeg putte mig op ad ham i sofaen, og starte på “Bigfoot og Yetien” af Jesper W. Lindberg, som jeg har glædet mig til at læse lige siden, den udkom. Jeg kunne nemlig rigtig godt lide den første bog i serien, og jeg synes, at dette er et rigtig spændende emne.

Holder I jer stadig kørende derude? Eller overvejer I også at smutte i seng snart?

02.15: Jeg har netop læst “Bigfoot og Yetien” færdig, og hvor var den virkelig spændende. Jeg har på ingen måde mærket noget til træthed, for siderne har nærmest bare vendt sig selv. Jeg elsker virkelig, hvordan Lindberg præsenterer myterne og alle faktaene. Det bliver nemlig gjort på en sådan måde, at hans egen mening overhovedet ikke spiller ind, og man derfor ikke føler, at man kan mene hverken noget rigtigt eller forkert om det hele. Og det er altså rart. Især for sådan én som mig som virkelig tror på, at der findes en masse ude i verden og universet, som vi ikke kender til – eller som vi i hvert fald ikke har videnskabelige beviser på.

Jeg har egentlig mest af alt lyst til at læse videre. Og gerne i endnu en virkelig spændende bog! Men jeg må nok hellere gå i seng, så jeg ikke er alt for træt senere i dag. Søndagen skulle jo helst ikke blive alt for ødelagt af træthed. Hvis I stadig holder ud, så go, go, go! Og hvis I også er på vej i seng eller sover, så håber jeg, I sover rigtig godt. Vi ses om nogle timer – eller 6-7 stykker. 😉readathon-2016-4-8

11.05: Jeg er oppe igen og allerede godt i gang med læsningen. Jeg startede nemlig min lydbog idet, jeg rejste mig fra sengen, så jeg kunne starte dagen rigtig godt. Det havde jeg nemlig brug for efter en nat, hvor jeg ikke fik sovet super godt. Derfor er jeg også først lidt senere oppe end planlagt. Det er dog okay, for nu drikker jeg te, spiser klementiner (jeg kan ikke rigtig spise ‘ordentligt’ mad, når jeg lige er stået op) og lytter lidt mere til “Som sendt fra himlen”. Jeg har nemlig besluttet mig for, at jeg må nå at få den læst færdig i dag, da den er så god.

Hvordan går det med jer? Har I fået sovet godt? Eller har I mon holdt ud hele natten?readathon-2016-4-6

12.00: Jeg har netop vendt sidste side i “Som sendt fra himlen”, og hvor var den altså sød. Den blæste mig ikke fuldkommen bagover, som jeg egentlig lidt havde forventet, den ville. Men jeg er så glad for, jeg har fået den læst. Desuden glæder jeg mig virkelig til at læse den næste bog i serien, for Carmack gør det altså virkelig godt. Nu vil jeg dog lave mig en ny kop te, og så vil jeg se, hvordan det går de andre bloggere.readathon-2016-4-9

12.53: Slutspurten har sat ind! Og jeg vil bruge den på at få startet på “Sjælens pris” af Haidi Wigger Klaris. Nu kan og vil jeg nemlig ikke udskyde den længere. Til gengæld vil jeg finde ud af, hvad der mon kommer til at ske med Ally og de andre. Hvilket jeg glæder mig helt vildt til.

Jeg håber, at læsningen går godt for jer alle, og at I er helt klar til den sidste time.

13.58: Så er readathonet ved at være slut for denne gang. Jeg nåede dog hele 127 sider ind i “Sjælens pris”, og mit readathon sluttede derfor helt perfekt. Især fordi bogen er virkelig spændende, omend jeg ville ønske, jeg havde genlæst de to første bøger i serien, inden jeg gik i gang med denne. Der er nemlig nogle ting hist og her, jeg virkelig ikke husker. Men jeg kan nu godt følge med alligevel, og det er jo det vigtigste.

Jeg vil nu fortsætte med at læse lidt. For selvom readathonet er slut, så kan jeg altså ikke lægge min bog fra mig. Der vil dog komme en wrap-up på bloggen senere.readathon-2016-4-7

69 thoughts on “Dewey’s Read-a-Thon 2016 #4: Følg mit læsedøgn

  1. Den glæder jeg mig virkelig også til! Den lyder så spændende, og jeg har elsket de to andre bøger i serien 🙂

   Mange tak og i lige måde. Jeg håber, du får et fantastisk læsedøgn 🙂

 1. Det er nogle spændende bøger du har valgt. Jeg ser frem til at følge din læsning af dem. Og lækker te du har valgt!

  1. Jeg glæder mig virkelig også til at følge med i din læsning 😀 Og ja, teen glæder jeg mig virkelig også til. Jeg er en sucker for Pukka, og især deres Lemon & mandarin i øjeblikket, så det skal nok blive rigtig godt 🙂

   1. Pukka laver virkelig også dejlig te! Jeg er blevet ret glad for deres Wild Apple & Cinnamon, tror jeg nok den hedder. Den er sååå god!

        1. Min søvn var desværre ikke helt så god, men jeg endte alligevel med at blive nogenlunde udhvilet. Jeg havde egentlig tænkt mig, det skulle være “Sjælens pris” af Haidi Wigger Klaris, men “Som sendt fra himlen” af Cora Carmack trak simpelthen for meget i mig 🙂

         1. Det er også svært at få sovet igennem OG være virkelig med med til læsedøgnet. Åh, jeg har også “Som sendt fra himlen” og dens efterfølger liggende, som snart skal læses. De bøger er simpelthen så fine.

 2. Dejligt at du kunne finde noget at læse i, men jeg tror heller ikke det vil være det store problem. Nok nærmere at blive enig i hvad man vil læse, og det problem kender jeg kun selv alt for godt 🙂

   1. Ærgerligt at bøgerne ikke helt har fanget dig endnu – jeg håber det vender snart!
    Jeg har lige spist mig alt for mæt i pizza, men pasta carbonara lyder godt nok lækkert! Velbekomme. <3

    1. “Os to, Oskar – for evigt” var ret sød. Desuden er jeg stadig virkelig glad for, jeg har fået læst de andre. Og jeg elskede virkelig “Noget ukendt”. Så helt dårligt er det nu ikke 🙂

     Pizza lyder nu også ret godt! 😀

 3. Rigtig god fornøjelse – hvor ser det skønt og hyggeligt ud. Virkelig god idé med en digtsamling!

 4. Det lyder som en god måde at starte døgnet på. I år er jeg startet lidt tidligere, og på den måde havde jeg også mere overskud til at kigge lidt rundt på blogs og sociale medier inden. Det var faktisk meget rart 🙂

  Jeg glæder mig til at følge med!

 5. Sikker en god måde at starte på, det tror jeg egentlig jeg vil næste gang, hvis jeg kan huske det ?

  Ha’ et dejligt læsedøgn, Glæder mig til at følge dig

    1. Det var altså også virkelig lækkert! Jeg er så glad for, jeg kunne overtale Alex til, at vi ændrede på menuen. Især fordi det betød, at jeg satte ham i arbejde, da der jo så rent faktisk skulle laves noget mad 😛

     1. Haha det er altså fint med sådan én fyr, der 😉

      Jeg håber, at du sover helt fantastisk og er klar til at læse lige om lidt! (Natteravnen her er stadig oppe jo..)

  1. Jeg vil virkelig også gerne snart have lidt mere sol. Men lige i dag er det helt passende, at regnen trommer mod ruderne. Det skaber jo den helt perfekte læsestemning 🙂

 6. Rigtig glædelig readathon, Simone! 🙂 Det er sådan en god reminder at stresse mindre over læsningen – især når man som mig slet ikke havde nået at forberedt alt det, man havde tænkt sig at forberede 😀 Sjovt, at vi begge læser Cora Carmack. Jeg er i gang med 3’eren og hører den som lydbog, så jeg kan lave en masse andet ved siden af. Ligesom dig strejker min koncentrationsevne nemlig også en smule. Håber, du får det bedste læsedøgn <3

  1. Jeg nåede heller ikke selv, at være sådan helt 100% forberedt. I hvert fald ikke mentalt 😛 Jeg kan godt lide at forberede lidt i løbet af dagene før, men det har ikke været muligt denne gang, hvilket irriterede mig lidt. Derfor tænkte jeg netop, at det er vigtigt, at jeg ikke stresser mig selv over læsningen. Jeg når, det jeg når – og det er okay, hvis det ikke er så meget. Så længe jeg hygger mig 🙂
   Åh, det er altså helt perfekt med Carmack. Jeg lytter også til bogen på lydbog – netop så jeg f.eks. kan kigge Instagram i mens 🙂

 7. Salaten kan sagtens holde sig til i morgen – det gælder jo om at have det rigtige brændstof i maven under en readathon 😀

  Mvh.
  Den lille Bogblog

 8. Jeg deltager desværre ikke denne gang, da jeg kæmper med en eksamensopgave der skal afleveres på mandag 🙂 men hvor er det bare en spændende læsestak du har fået sammensat 🙂 Håber din læselyst bliver større i løbet af aftenen 🙂 og glæder mig til at høre, hvad du synes om Sjælens Pris, er så spændt på den bog, må snart have fat i den 🙂

  1. Åh, hvor ærgerligt! Jeg håber, opgaven ikke er alt for hård ved dig 🙂
   Jeg glæder mig virkelig også selv til “Sjælens pris”, men samtidig kan jeg mærke, at jeg udskyder den lidt. Der er jo ikke mere, når jeg har læst den – og det er altså lidt en trist tanke.

  1. Jeg synes virkelig også, hun skriver godt! Hendes bøger er bare indbegrebet af hygge og kærlighed <3 Og så er jeg altså også ret vild med Cade. Han er ret så sød 🙂

 9. Dejlige bøger du får læst 🙂 Griner lidt over dit billede af Som Sendt fra Himlen med te og clementiner – jeg tog for noget siden et næsten identisk billede og opsætning til min anmeldelse på tirsdag xD
  Great minds think alike ^_^

  1. Haha, hvor er det sjovt. Og virkelig typisk! Det sker altså ret ofte, at vi bloggere ender med at lave noget af det samme, helt uden det er med vilje. Vi tænker nok bare alle sammen ret ens 😛 Og så er klementiner og te jo virkelig også bare skønt. Så selvfølgelig skal det være med på billede 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *