“Vintermord” af Nesser, Mankell, Läckberg m. fl.

Titel: ”Vintermord”
Forfatter(e): Håkan Nesser, Henning Mankell, Camilla Läckberg m. fl.
Serie: –
Sideantal: 222
Forlag: People’s Press
Udgivet: 26.10.2011
Læst på: Dansk

Ti krimistjerner i vintermørket:
Henning Mankell, Håkan Nesser, Katarina Mazetti, John Ajvide Lindqvist, Arne Dahl, Katarina Wennstam, Inger Frimansson, Maria Ernestam, Åke Edwardson og Camilla Läckberg

Fra Henning Mankells Manden med huen, en uhyggelig juleafteni 1975:

Wallander ville rejse sig, men var bundet. Et reb snoede sig rundt om hans ben og arme, og holdt ham fast, bandt ham til noget bag ryggen, som han ikke kunne se.
Der var også noget bekendt ved rebet. Det var hans eget slæbetov, som han altid havde liggende i bilens bagagerum.
Pludselig kom han i tanke om den døde kvinde i baglokalet. En kvinde som næppe kunne være andre end Elma Hagman. Han så sig omkring, samtidig med at han lyttede. Der måtte være en i nærheden. En han havde god grund til at være bange for.

Bogen er inddelt i små noveller, en fra hver af de 10 forfattere. Jeg har ikke læst noget før, fra nogle af de pågældende forfattere, men jeg har ofte hørt gode ting om en del af dem. Derfor var jeg også rigtig spændt på at læse denne bog. Men desværre må jeg sige, at den skuffede mig meget. Mange af novellerne havde et virkelig tyndt plot, hvilket jeg synes er virkelig synd. Selvfølgelig er det svært, at skrive et godt plot på så få sider, men i nogle af novellerne virker det som om, at forfatteren bare har skrevet for at skrive et eller andet.

Der er dog ikke kun dårlige noveller i bogen. Der var fire af novellerne, jeg virkelig synes var gode. Jeg synes, alle fire noveller havde et fedt plot – jeg blev i hvert fald overrasket i alle fire. Desuden blev der opbygget en spænding i dem, som jeg ikke synes de andre fik klaret. Jeg sad i hvert fald kun i de fire noveller, og virkelig ønskede at læse videre. I de andre noveller sad jeg derimod og bare ventede på de var forbi. Jeg var i hvert fald glad for flere gange, at novellerne ikke var så lange.

Dog synes jeg, der var en rigtig god ting ved bogen. Til sidst i  hver novelle, er der en kort gennemgang af, hvad forfatteren ellers har lavet. Det synes jeg er en rigtig god idé, da man så lige hurtigt, får lidt informationer om forfatteren. Desuden er det godt, hvis man overvejer at læse noget andet af forfatteren.

 

4 thoughts on ““Vintermord” af Nesser, Mankell, Läckberg m. fl.

 1. *slår mig selv hårdt i hovedet*
  Har jo ikke fulgt med! NU har jeg tilføjet dig til min bloglovin!! Haha.
  Har heller ikke fået dig tilføjet som link under udfordringen, det er der også rettet op på nu!
  Så nu skulle alt gerne være fint 🙂

  Godt du kunne lide den første bog indtil videre. Jeg har selv hørt Hvis jeg bliver på lydbog 🙂 Rigtig sød.

 2. Haha, du er min første follower – virkelig sejt! Mange tak i hvert fald, håber du kommer til at nyde, at følge med herinde 🙂

  Men Irene du har faktisk skrevet mig på under udfordringen, men der er bare linket til min gamle blog (som jeg ikke regner med, jeg rigtig vil bruge længere). Så du må meget gerne, bare rette det link. Det er jo også kun herinde, at jeg skriver om udfordringen, og ikke mindst linker til dig. Specielt linket til dig, synes jeg er ret vigtigt – det er jo dig, der har fundet på udfordringen. Så hvis du bare vil rette linket, vil jeg være super glad 🙂

  1. Haha ups! Pinligt 😀 Det vil jeg rette i morgen 🙂

   Er En slags kærlighed god? Har den selv stående, men det er kun mine forældre der har fået den læst endnu.

   1. Må indrømme at jeg kun har læst meget få kapitler. Er gået ret meget i stå med den. Altså den virker nogenlunde (vil ikke kalde den hverken god eller dårlig endnu), men jeg kan simpelthen ikke klare den måde, den er sat op på. Der er små tekstbokse inde i selve teksten – hvilket jeg ikke synes passer specielt godt til en skønlitterær bog. Så den ligger lige lidt på køl, imens jeg får læst nogle andre. Vil dog igennem den snart 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *