Top 5: Læseplaner for efteråret

Jeg har jo i et godt stykke tid lavet de her sæsonbestemte læseplaner. Eller, i hvert fald har jeg hver årstid udvalgt fem bøger, som jeg gerne ville nå at læse i løbet af de tre måneder. Desværre er det sjældent lykkedes mig at komme igennem bøgerne. Nok fordi jeg mest af alt er en humørlæser. Men lysten til konceptet er altså alligevel kommet igen. Denne gang tænker jeg bare, der skal være en konsekvens, hvis jeg ikke læser bøgerne. Jeg tror nemlig, jeg har behov for en god motivationsfaktor.

Jeg tænker derfor, at konsekvensen ved ikke at få læst bøgerne skal være, at jeg skal gå af med dem. Altså medmindre det simpelthen er fordi, jeg har haft for travlt til at nå dem. Mit efterår bliver trods alt lidt hektisk. Men ellers må der jo være en grund til, jeg ikke når til hver af bøgerne. Hvilket jo må være fordi, jeg ikke er nok interesseret til at læse dem. Det er i hvert fald min teori, og så skal de altså ikke stå og fylde i mine reoler. Det er derfor umiddelbart min plan for nu – og lad os så kigge på, hvilke bøger, der i første omgang skal bestå testen.

De dør begge til sidst” af Adam Silvera
Jeg har prøvet at læse denne bog to gange allerede, og begge gange er jeg desværre ret hurtigt gået i stå. Det har dog været som lydbog, og jeg håber, det er her problemet ligger for mig. Jeg tænker nemlig, at det måske er fordi, bogen bare ikke egner sig til lydbogsformatet. Jeg er nemlig stadig sikker på, det er en helt fantastisk fortælling. Det tyder det i hvert fald på, ud fra hvad andre har fortalt om den. Ydermere er det den sidste bog af Silvera, som jeg mangler at læse, og jeg vil virkelig gerne nå det inden “Hvis det er os” af ham og Albertalli udkommer.

Leah på Offbeatet” af Becky Albertalli
Denne var faktisk i toppen af min sommerlæsningsliste, og jeg var så sikker på, jeg nok skulle få den læst. Men af en eller anden grund skete det aldrig, selvom jeg er sikker på, jeg kommer til at nyde den. Derfor har den også højste prioritet, da jeg stadig glæder mig helt vildt til den. Og mon ikke jeg samtidig også kommer til at flyve igennem den? Det virker i hvert fald umiddelbart som en bog, jeg ikke kommer til at bruge super lang tid på at læse.

Jack the Ripper” af J. W. Lindberg
Jeg elsker de første to udkomne bøger i denne serie af Lindberg, og er faktisk ret ked af, jeg gik lidt i stå i den. Hvilket ikke skyldes bogen men mere bare tid og lyst til at læse non-fiction. Jeg glæder mig dog helt enormt meget til at lære mere om Jack the Ripper, da det faktisk er et emne, jeg ikke kender så meget til. Jeg har selvfølgelig hørt lidt, men aldrig dykket sådan dybere ned i historien. Jeg er derfor også helt sikker på, det bliver en interessant læseoplevelse. Og så er den jo helt perfekt til en mørk efterårsaften.

Sjæleknuseren” af Sebastian Fitzek
For længe siden læste jeg “Øjensamleren” af Fitzek og elskede den. Efterfølgende har jeg så læst “Splinten” af ham, som jeg dog ikke var den store fan af. Derfor har jeg tøvet lidt med at læse “Sjæleknnuseren”, også selvom den lyder spændende. Jeg er nemlig så bange for at blive skuffet igen. I sidste uge læste jeg dog de første par sider af bogen, og jeg er allerede totalt hooked. Jeg tror ikke, det bliver en ny yndlingsbog, men jeg kan slet ikke vente med at læse videre.

En af os lyver” af Karen M. McManus
Denne er jeg faktisk også startet på engang før. Den fangede mig bare aldrig rigtig, og jeg endte derfor med at lægge den til side. Siden har jeg dog hørt så mange rosende ord om den, og det virker jo nærmest til, det er sådan en bog, som alle elsker. Jeg har derfor et håb om, jeg ikke var så vild med den, fordi jeg ikke var i humør til den. Det passer nemlig også med, jeg gik i gang med den lige før min flytning, og jeg tænker derfor, min hjerne bare var et helt andet sted. Jeg glæder mig i hvert fald til at give den et forsøg mere, og se om jeg denne gang forstår hypen.

Har du nogen læseplaner for efteråret?

4 thoughts on “Top 5: Læseplaner for efteråret

 1. Jeg laver sjældent læseplaner, men jeg vil virkelig gerne have læst #Liv af Tine Torp Thorlin, For evigt måske af Anica Mrose Rissi, Mørke rum af Kristina Aamand og The Winner’s Kiss af Marie Rutkoski. Sidstnævnte er tredje bind i en serie, hvor etteren var fantastisk, men toeren var enormt skuffende, og så kom jeg aldrig videre. Dog havde jeg på fornemmelsen at toeren var lidt en fyldbog mellem det første store skift/slag til det næste (som kommer i treeren), og derfor tænker jeg, jeg kommer til at nyde at læse The Winner’s Kiss alligevel. De tre andre er nyudgivelser fra i år, der bare lyder som nogle, der kommer til at ramme mig lige i brystet! 😀
  Og så vil jeg virkelig gerne have læst Sindssygelægen på et tidspunkt! Jeg har lånt den på biblioteket et par gange siden februar, men faktisk aldrig fået åbnet den. Det er helt tosset 😉

  Jeg tænker, det lyder som en fornuftig plan at give dig selv nogle konsekvenser/en motivationsfaktor. Jeg kender det fra mig selv, at det er alt for nemt at læse de nye bøger, man får hjem, i stedet for at læse dem, der har boet på ens reol i et par måneder eller mere allerede. Bare fordi de er nye – ikke nødvendigvis i forhold til udgivelse, men nye i ens samling.
  Det er i al fald et problem for mig – det behøver ikke, være derfor, du ikke når til dem.

  Jeg håber, du får dem læst! Jeg er spændt på at høre din mening om “En af os lyver”, hvis du ender med at læse den, da jeg ikke helt kan bestemme mig for, om det er en bog, jeg vil læse.

  God aften 😀

  1. Det lyder nu alligevel som en fin plan, du har fået stykket sammen. Jeg krydser fingre for, du ender med at blive mega begejstret for dem alle. “Mørke rum” håber jeg forresten også selv på snart at få læst. Den lyder jo helt vildt interessant – omend også rimelig barsk.

   1. Ja, det er helt klart også mit indtryk at den er ret barsk. Men det er jo bare megafedt! Det er nogle ubehagelige emner/et ubehageligt emne bogen berører, og det synes jeg godt man må mærke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *