Top 14 læste bøger i 2014

Top 14 læste bøger i 2014I søndags gjorde jeg status over min læsning i 2014, og fortalte jer om forskellige læseoplevelser i det forgangne år. I fik dog ikke at vide, hvilke bøger jeg egentlig finder de bedste af de bøger, jeg læste i løbet af 2014. I dag får i derfor en liste over mine 14 bedste bøger læst i 2014.

Bøgerne står i alfabetisk orden, da jeg simpelthen ikke kan sætte dem i rækkefølge. Jeg elskede nemlig virkelig dem alle på hver deres måde, og jeg synes derfor heller ikke, det ville være retfærdigt at skulle prøve at rangere dem.

I år har det dog ikke været helt så svært for mig at udvælge mine top 14 bøger, da de virkelig på en eller anden måde alle sammen har stået klart frem i min hukommelse. Dog er der selvfølgelig flere bøger, som jeg gerne ville have haft på, da jeg virkelig også var meget begejstret for dem, men der var altså kun plads til 14, så jeg måtte vælge lidt mellem dem.

Britt-Marie var her af Fredrik Backman
Britt-Marie var min anden bog af Backman, og selvom den ikke nåede helt op på højde med En mand der hedder Ove, så elskede jeg den virkelig alligevel. Britt-Marie var en fantastisk personlighed, og jeg var samtidig også meget vild med selve bogens historie.

Eleanor og Park af Rainbow Rowell
Denne bog efterlod mig fuldstændig tom. Jeg græder normalt ikke til bøger, men i løbet af min læsning af denne fik tårerne frit løb. Historien var simpelthen så ægte, og jeg kunne virkelig relatere til den. Desuden elskede jeg virkelig både Eleanor og Park, de var virkelig bare så gode

En mand der hedder Ove af Fredrik Backman
Denne bog indeholder simpelthen så meget kærlighed, men samtidig er den også både sørgelig og virkelig skæg. Jeg forelskede mig fuldkommen i den bitre men virkelig søde Ove, og samtidig var det en fuldstændig perfekt introduktion til Backman, som uden tvivl er ved at blive en af mine yndlingsforfattere.

How We Deal with Gravity af Ginger Scott
Jeg var hooked allerede fra bogens prolog, som jeg fandt helt fantastisk, og niveauet fra denne fortsatte gennem hele bogen. Bogens historie var rigtig god, og jeg nød meget at læse om autisme, men det var uden tvivl bogens personer, som gjorde det til sådan en god læseoplevelse. Jeg elskede nemlig hver og én af dem. Personerne udvikler sig en del i løbet af bogen, og denne udvikling var simpelthen også så skøn, og fik dem virkelig til at fremstå som ‘rigtige’ mennesker.

The Hunger Games af Suzanne Collins
Denne bog blev simpelthen så hypet, hvilket fik mig til at udskyde den alt for længe. Hvilket jeg virkelig fortrød, da jeg endelig fik den læst. Den var jo så god, og jeg forstår virkelig godt hvorfor, den blev så hypet, og samtidig fortjente den det virkelig også. Jeg læste bogen på under et døgn, hvilket jeg aldrig havde prøvet med en engelsk bog før, så det siger også ret meget om, hvor fanget jeg var af den. Og det var på trods af, jeg faktisk allerede kendte historien, da jeg havde set den første film.

Endgame: Kaldet af James Frey og Nils Johnson-Shelton
Denne bog var simpelthen så spændende, og jeg var fuldstændig opslugt af den fra start til slut. Den forvirrede mig til tider, men alligevel er det uden tvivl en af de bedste dystopiske bøger, jeg nogensinde har læst. Faktisk tror jeg måske endda, jeg synes, den var bedre end The Hunger Games, hvilket siger en del, da jeg jo virkelig også elskede denne. Jeg kan desuden slet ikke vente med at læse den næste bog i serien, som jeg er sikker på bliver mindst lige så fantastisk.

Kys mig langsomt af Tammara Webber
Dette er en kærlighedshistorie, men samtidig er det en bog, der tager lidt dybere emner op (f.eks. voldtægt), og behandler dem på en helt fantastisk måde. Og det var nok dette, som virkelig fik mig til at elske bogen. Historien var nemlig rigtig god, og selvom kærlighedshistorien til tider kunne have virket overfladisk, så gjorde den det netop ikke fordi, man havde de lidt mørkere emner, til at trække den ned på et niveau, som virkede meget ægte. Desuden var personerne i bogen virkelig også bare fantastiske.

Maybe Someday af Colleen Hoover
Denne bog endte med at blive et meget følelsesladet bekendtskab for mig. Jeg vidste stort set intet om bogen, før jeg gik i gang, og fik derfor lov til at opleve det hele fra start sammen med Sydney og Ridge. Bogen var skrevet fuldstændig fantastisk hvad angår både historie, personer og sprog, og jeg tænker stadig rigtig meget på den. Bogen splittede samtidig mine følelser, og jeg elskede at hade dele af den, fordi handlingen simpelthen var så ægte og hjerteskærende.

Ondskab af Chris Carter
Carter er og bliver en af mine absolut yndlingsforfattere så selvfølgelig befinder dig sig også en af hans bøger på listen. Denne bog var dog meget anderledes end resten af de bøger, han har skrevet, men det gjorde den på ingen måder dårligere. Faktisk er jeg rimelig sikker på, at denne er blevet min favorit i Robert Hunter-serien, da jeg simpelthen var så vild med den.

Sandheden om Harry Quebert-sagen af Joël Dicker
Dette er en bog, der spænder meget bredt, da den består af flere forskellige fortællinger. Dette fungerer dog virkelig fuldstændig perfekt, og jeg elskede den for det. Bogen var desuden ret spændende, men samtidig også meget inspirerende, idet den handler om det at skrive og udgive en bog, hvilket jeg fandt virkelig interessant. Men samtidig er det også nærmest både en krimi og en kærlighedshistorie, og jeg er dybt imponeret over, hvordan Dicker har formået at putte så mange elementer ind i en bog og samtidig få handlingen til at stå så klart frem.

Stadig Alice af Lisa Genova
Dette var sådan en sørgelig bog, men samtidig var det en helt fantastisk og meget indsigtsfuld bog. Jeg elskede at følge med i Alice liv og høre om, hvordan hun havde det med hendes sygdom. Når hun intet kunne huske, og når hun var fuldstændig klar over, hvad der egentlig skete. Jeg kender ikke nogen personligt med alzheimers, men alligevel føles det lidt sådan efter at have læst om Alice. Hun virkede nemlig så ægte, og jeg følte nærmest, hun sad overfor mig og fortalte hele historien.

This is falling af Ginger Scott
Dette var en fuldstændig perfekt læseoplevelse, som jeg elskede hvert eneste sekund af. En kombination af en tragisk baggrundshistorie, en helt fantastisk beskrivelse af at komme videre og en kærlighedshistorie med alle de rette elementer var det jeg fik af denne bog, og det var sådan en fantastisk kombination. Alt fungerede bare, og jeg var virkelig opslugt af bogen.

Vi burde alle være feminister af Chimamanda Ngozi Adichie
Dette er egentlig en tale, og hører nok ikke hjemme på denne liste. Men det var en af de tekster jeg læste i 2014, som fik mig til at tænke aller mest, og som stadig står fuldstændig tydeligt i min hukommelse. Jeg synes simpelthen, den var så fantastisk, og jeg følte virkelig, at Adichie havde ret i alle hendes pointer.

Vores ø af Tracey Garvis-Graves
Der er bøger, der tager en med storm, og som man på ingen måder kan lægge fra sig igen hverken fysisk eller psykisk. Sådan en bog var denne. Jeg startede på den, og har stadig ikke sluppet den. Altså fysisk slap jeg bogen efter et par timer, da jeg havde vendt den sidste side, men psykisk tror jeg aldrig, jeg vil slippe den helt. Den var simpelthen så fantastisk!

Hvilke bøger var de bedste, I læste i løbet af 2014? Har I nogle af ovenstående bøger på jeres liste?

12 thoughts on “Top 14 læste bøger i 2014

 1. Det er lidt sjovt at vi begge har 14 stk bedste bøger fra 2014! 😀
  Jeg er jo helt klart enig med dig ift. Dicker og Rowell, og så glæder jeg mig enormt meget til at læse Backmans bøger. Hunger games er også en af mine favoritter, men den læste jeg allerede forrige år 🙂

  1. Jeg havde også flere, der sagtens kunne være kommet på, top 14 af 2014 lød bare ret godt 😉
   Dicker og Rowell er virkelig også fantastiske! Og Backmans kan du virkelig også glæde dig til. De bøger er simpelthen også så fantastiske 🙂

 2. Bedste bøger? Harry Potter serien ryger altid med når jeg læser den, og det gjorde jeg så i år. Ellers, i tilfældig rekkefølge
  – Sønnen af Jo Nesbø
  – Ready Player One af Ernest Cline
  – Scarlet, Cinder, Cress af Marissa Meyer

  Ellers… Relic (Pendergast-serien), Hevneren(Anton Brekke), Alanna, Cinderella Ate My Daughter er også gode bud;o

  1. HP holder jeg med vilje altid væk fra min liste, ellers ville den jo fylde syv pladser. Dog genlæste jeg den ikke i 2014 🙂
   Sønnen var virkelig også tæt på at komme på min liste. Den var i hvert fald virkelig god! Og både nr. 2 og 3 på din liste har jeg på min TBR, så det lyder virkelig godt, at du rigtig godt kunne lide dem 🙂

 3. Jeg har både Eleanor og Park, og Maybe Someday på toppen af min top 14 liste. Begge bøger er simpelthen så fantastiske, og jeg sad virkelig med tårerne trillende ned af kinderne efter jeg blev færdig med Eleanor og Park. Det samme gjorde jeg også med Maybe Someday!

  Jeg har næsten lige købt ‘How We Deal with Gravity’, og jeg glæder mig virkelig til at komme i gang med den. Jeg har hørt så mange gode ting om den.

  – Lisa @ Tea Time and Paperbacks

  1. Jeg kneb vidst også en tåre eller to under min læsning af “Maybe Someday”, men det var ingenting ift., da jeg læste “Eleanor og Park”. Men nøj hvor var de altså bare virkelig fantastiske begge to 🙂

   Jeg håber virkelig, du kommer til at kunne lide “How We Deal with Gravity”. Jeg synes i hvert fald, den var rigtig god 🙂

 4. Åh hvor lyder de bare gode allesammen. Har selv læst E&P i år, og synes simpelthen det var så fin en historie.
  Vores ø læste jeg i 2013 og var vild med den. Den var direkte medvirkende til at jeg efter en periode uden læselyst virkelig fik blod på tanden igen.

  1. De to bøger er virkelig også fantastiske! Og fedt “Vores ø” gav dig blod på tanden igen 🙂

 5. Elsker Fredrik Backmans bøger! Håber han tager sig sammen og skriver en ny i 2015. I mens jeg venter læser jeg med på hans blog. Den er ligeså herlig som hans bøger 🙂

  1. Der er vidst endnu en, som endnu ikke er udkommet på dansk, som jeg virkelig håber på bliver oversat i år. Men jeg håber da virkelig også på, han skriver en ny i 2015. Rigtig god idé at følge med på hans blog 🙂

 6. Jeg har ikke lavet en hitliste over 2014, men havde jeg gjort det, ville den første bog i Chris Carters serie helt klart være iblandt. ‘Stadig Alice’ og ‘The Hunger Games’ læste jeg for flere år siden, men de ville også have været på hitlisten for de år.

  1. Chris Carter er virkelig også helt fantastisk. Han vil komme til at være på min liste hvert år, han udgiver noget nyt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *