“Tidsmaskinen” af Søren & Morten Ellemose

TidsmaskinenTitel: “Tidsmaskinen” / Forfatter(e): Søren & Morten Ellemose / Serie: Rummets Detektiver #1 / Sideantal: 155 / Forlag: Facet / Udgivet: 1.9.2015 / Læst på: Dansk

Denne bog er et anmeldereksemplar fra forfatterne.

Xander er en helt almindelig dreng på 13 år, der hellere vil læse tegneserier end bøje tyske verber i 7. klasse på Tvegaardskolen. Han er lun på Jeanne fra parallelklassen, der virker mere interesseret i den nye dreng, Georg. Han kigger til gengæld mere efter Sigrid, der er Jeannes bedste veninde.

Midt i det hele nødlander de tidsrejsende tvillinger, Robert og Tammie, på skolen, i en defekt tidsmaskine. De er fra år 2155, og har en hidsig Timecop i hælene.

Snart er de alle hvirvlet ind i alletiders største eventyr, hvor hele universets fremtid og fortid er på spil.

Kan de nå at redde jorden fra undergang?

Fra jeg første gang så et lille udsnit fra beskrivelsen af denne bog, har jeg haft lyst til at læse den. Det er jo ingen hemmelighed, at jeg elsker Dennis Jürgensen, og især holder virkelig meget af hans sprog og den måde, han fører humor ind i sine bøger. Så da jeg også hørte, at denne bog er skrevet som en hyldest til Jürgensen, så var der ingen tvivl om, at den måtte jeg bare læse. Og som sagt så gjort.

Bogens historie bærer lidt præg af, at det er den første i en serie; ment på den måde, at man godt kan mærke, at historien lige skal sådan rigtig i gang. For selvom der sker en masse i denne bog, og historien virker ret fed, så mangler jeg lidt nogle svar på, hvad der egentlig foregår, og hvordan det hele hænger sammen. Det der sker i bogen er dog som sagt ret fedt, og faktisk slutter bogen med en form for twist, som har gjort mig endnu mere nysgerrig efter at finde ud af mere.

Bogen bærer tydelige referencer til både sproget i en del af Jürgensens bøger, men faktisk også til helt ikoniske ting som Slim-kasketten kendt fra Freddy-serien. Det bliver dog gjort på en sådan måde, at det ikke føles mærkeligt, selvom man måske ikke skulle have læst noget af Jürgensen; men når man har, så tilføjer det bare endnu en fed ting til bogen.

Bogen gik rent ind hos mig, men jeg er endnu mere sikker på, den vil gå rent ind hos bogens målgruppe. Og især for unge drenge, der måske ikke helt finder det der læsning så fedt. Jeg kan i hvert fald ikke forestille mig, at de vil kunne andet end at elske den og straks have lyst til at læse videre i den næste bog i serien. Det har jeg i hvert fald selv!

Min eneste rigtige anke omkring bogen er, at sproget til tider føles en smule forceret – det føles i hvert fald som om, der nogle gange bliver prøvet lidt for hårdt på at gøre sproget sjovt; hvilket istedet får det til at føles en smule akavet Desuden følte jeg også nogle gange, at nogle af udtrykkene der blev brugt, virkede lidt fjerne fra, hvad jeg selv hører 13 årige sige.

Alt i alt var det altså en super fed læseoplevelse, og jeg glæder mig allerede meget til at drage videre på eventyr med Rummets Detektiver, og finde ud af hvad der egentlig sker. Jeg er derfor også meget glad for, at jeg allerede har den næste bog i serien liggende klar til at begynde på.

Bedømmelses hjerter - 4 ud af 5

 

2 thoughts on ““Tidsmaskinen” af Søren & Morten Ellemose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *