“Stardust” af Neil Gaiman

StardustTitel: “Stardust”
Forfatter(e): Neil Gaiman
Serie: –
Sideantal: 278
Forlag: Headline Book Publishing
Udgivet: 1999
Læst på: Engelsk

In the sleepy English countryside at the dawn of the Victorian Era, life moves at a leisurely pace in the tiny town of Wall. Young Tristran Thorn has lost his heart to the beautiful Victoria Forester, but Victoria is cold and distant as the star she and Tristran see fall from the sky one evening. For the prize of Victoria’s hand, Tristran vows to retrieve the star for his beloved. It is an oath that sends the lovelorn swain over the town’s ancient wall and into a world that is dangerous and strange beyond imagining…

Jeg havde ret store forventninger til denne bog, for det første fordi forfatteren er Neil Gaiman, som alle roser så meget, og for det andet synes jeg virkelig filmen er god. Selvom mine forventninger var ret store, blev de dog til dels indfriet.

Bogen var virkelig magisk og rigtig eventyrlig. Gaimans bøger bliver ofte lagt under kategorien fantasy, men denne bog vil jeg altså virkelig kalde et eventyr. Den er nemlig opbygget meget som en klassisk eventyrfortælling.

Jeg elskede virkelig historien. Jeg synes, den var så sød, og selvom jeg sådan set godt kendte historien og slutningen i forvejen, så synes jeg ikke, det gjorde noget. Jeg blev simpelthen så draget af hele universet.

Bogen er meget beskrivende, hvilket jeg egentlig godt kan lide. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at Gaiman virkelig har kræset for sproget. Desuden synes jeg, det var med til at fange mig – jeg følte i hvert fald selv, jeg var en del af historien. Der er dog nogle passager i bogen med tre prinser, som jeg egentlig godt kunne have undværet. Jeg kan godt se, de er vigtige for historien, men jeg kedede mig ret meget, hver gang jeg skulle læse dem, og min læsning gik virkelig langsomt.

Alt i alt er det en bog, jeg virkelig vil anbefale til alle, som gerne vil læse lidt eventyr, eller bare vil læse en sød og magisk historie.

Bedømmelses hjerter - 4 ud af 5


5 thoughts on ““Stardust” af Neil Gaiman

  1. Det fineste ved den bog er netop, det er et traditionelt eventyr – for voksne. Det er så sjældent, nutidige forfattere giver sig i kast med deciderede eventyrsfortællinger (uden det bliver mere fantasy), og det gør bogen til noget helt særligt. Noget fint og fortryllende.

    Jeg holder virkelig meget af ‘Stardust’, og jeg synes den er så velkomponeret og yndig. Jeg er glad for, du også havde en positiv oplevelse med den 🙂

    1. Jeg er helt enig med dig. Der er desværre virkelig alt for få forfattere, der skriver eventyr til voksne – jeg er derfor også overbevist om, denne bliver læst flere gange 🙂

  2. Pingback: Status over læsningen i 2013 | Boghjørnet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *