“Smagen af honning” af JG. Gylling

Smagen af honningTitel: “Smagen af honning” / Forfatter(e): JG. Gylling / Serie: – / Sideantal: 143 / Forlag: Forlaget Brændpunkt / Udgivet: 1.7.2015 / Læst på: Dansk

Denne bog er et anmeldereksemplar fra forlaget.

I romanen Smagen af honning sættes fokus på livets kausalitet og menneskelig skrøbelighed, når vi følger ægteparret Bjørn og Joan samt deres døtre Liv og Rosa.

Jeg havde ikke rigtig nogen forventninger til denne bog. Altså beskrivelsen af den (en der var noget længere end bagsideteksten) lød interessant nok, og ud fra den tænkte jeg, at jeg da i det mindste ville give den en chance, selvom jeg ikke regnede med at være så begejstret for den. Bogen endte dog med at overraske mig meget positivt, da jeg faktisk endte med at nyde den ret meget.

Bogens historie er ret god, og jeg nød meget at læse om familielivet i den, som jeg synes blev beskrevet ret godt. Faktisk var det dette, som virkelig gjorde mig begejstret for bogen – for selvom der ikke sker helt så meget i bogen, og jeg egentlig ret hurtigt regnede ud, hvad det hele gik ud på, så havde jeg alligevel hele tiden lyst til at læse videre. Især fordi jeg også var ret vild med bogens personer, som virkede meget ægte for mig, og som jeg på mange måder havde let ved at relatere til, selvom jeg ikke selv har oplevet de samme ting.

Bogen er desuden skrevet i et ret godt sprog, som jeg nød at læse. Det passede perfekt til bogens historie og tempo, og jeg kunne så godt lide detaljen med, at der er nogle dagbogsudsnit i bogen, som på en måde er med til at fortælle historien. Disse dagbogsudsnit var nemlig også skrevet rigtig godt, og samtidig på en sådan måde, at de virkede realistiske.

I det hele taget fungerede dagbogsudsnittene rigtig godt, da de var med til at give lidt spænding og mystik til bogen. Selvom jeg forholdsvis hurtigt regnede ud, hvordan tingene hang sammen, så gjorde de mig alligevel meget nysgerrig efter at læse videre i bogen, for at finde ud af, om jeg havde ret; og det viste sig da også, at jeg ikke havde gættet alle detaljer, og derfor faktisk endte med at være en smule overrasket til slut i bogen.

Det eneste der som sådan trak min læseoplevelse ned var, at jeg fandt bogen alt for kort. Og også til tider en smule gentagende – hvilket fik den til at føles endnu kortere. Dette var virkelig synd, da jeg faktisk synes, der var nok stof i bogen til at havde kunne være den dobbelte længde. Jeg ville i hvert fald gerne have udforsket nogle scener en smule bedre, og lært alle personerne bedre at kende.

Bedømmelses hjerter - 3 ud af 5

 

3 thoughts on ““Smagen af honning” af JG. Gylling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *