Reader Problems Tag

2015 (2)I dag besvarer jeg tagget kaldet Reader Problems Tag, som jeg har set hos Katytastic. Tagget handler som titlen antyder om nogle af de ‘problemer’, os læsere og bogelskere kan have ifm. bøger og læsning. Jeg håber, I nyder at læse mine svar – og hvis I selv har besvaret det, må I meget gerne smide et link i kommentarfeltet. Jeg vil i hvert fald meget gerne se, hvordan i dealer med nogle af tingene.

1. You have 20,000 books on your TBR. How in the world do you decide what to read next?
Det er faktisk ret forskelligt. Jeg læser dog rigtig meget ud fra mit humør, og det er derfor også oftest ud fra dette, jeg vælger min næste bog. Hvis jeg har en stak anmeldereksemplarer liggende, så vil jeg dog ofte vælge ud fra denne stak – men det vil stadig være ud fra mit humør. Hvis ikke jeg finder ud af det på denne måde, så kan jeg også godt finde på at spørge enten min kæreste eller veninde om, hvad de synes, jeg skal læse som det næste.

 2. You’re halfway through a book and you’re just not loving it. Do you quit or are you committed?
Det kommer an på bogen, og med hvilket formål jeg læser den. Jeg prøver dog for det meste at læse bøgerne færdig, men hvis de bare slet ikke siger mig noget, så dropper jeg dem. Mit liv er simpelthen for kort til alt for kedelige læseoplevelser. Hvis det er et anmeldereksemplar, vil der dog være større chance for, at jeg færdiggøre bogen, selvom jeg ikke kan lide den (afhængig af dens størrelse); her føler jeg mig nemlig ikke, at jeg 100% kan fortælle min mening, hvis bogen ikke er læst færdig. Det kunne jo f.eks. være, at bogen ville komme til at overraske mig senere hen.

3. The end of the year is coming and you’re so close, but so far away on your Goodreads reading challenge. Do you try to catch up and how?
Selvom jeg bruge Goodreads reading challenge, så går jeg ikke helt så meget op i, om jeg når mit mål eller ej. Dog var jeg langt foran sidste år, og det samme er jeg i år. For mig handler det mere om, at jeg skal være tilfreds med det, jeg når. Hvis jeg skulle være én eller to bøger fra, så er jeg dog sikker på, jeg ville prøve at se, om jeg ikke kunne nå det ved f.eks. at læse nogle korte bøger eller graphic novels.

4. The covers of a series you love do not match. How do you cope?
Det er simpelthen så træls, når de ikke gør det! Når det er sagt, så er det dog ikke fordi, det gå mig vildt meget på. Ja, jeg synes, det er irriterende, men jeg ville f.eks. ikke gå ud og give fuld pris for bøger, jeg allerede ejer, bare fordi en serie f.eks. ikke matcher.

5. Every one and their mother loves a book you really don’t like. Who do you bond with over shared feelings?
Jeg skriver f.eks. om det på bloggen, og her vil jeg ofte kunne finde nogen, som har det på samme måde. Ellers er der uden tvivl nogen på enten Twitter eller Goodreads, der har det på samme måde, og så skriver jeg med dem om det.

6. You’re reading a book and you are about to start crying in public. How do you deal?
Jeg græder ikke så ofte til bøger, så det er ikke en situation, jeg har været i. Men jeg er sikker på, jeg nok bare vil stoppe med at læse, og først læse videre når jeg er kommet hjem; eller i hvert fald når jeg er alene. Jeg prøver dog også på at undgå at læse bøger, som måske ville kunne få mig til at græde i offentligheden.

7. A sequel of a book you loved just came out, but you’ve forgotten a lot from the prior novel. Will you re-read the book? Skip the sequel? Try to find a synopsis on Goodreads? Cry in frustration?!?
Faktisk sker det ofte, at jeg glemmer handlingen i tidligere bøger i serier. Derfor prøver jeg for det meste at læse mine egene anmeldelser af de tidligere bøger i serien, og det plejer ret hurtigt at kunne få mig til at huske igen. Desuden læser jeg også altid beskrivelsen af de tidligere bøger, da jeg også synes, det giver mig større mulighed for at huske.

8. You do not want anyone. ANYONE. borrowing your books. How do you politely tell people nope when they ask?
Faktisk er det et emne, som jeg pt. sidder og brygger på et indlæg omkring, så jeg vil ikke sige så meget om det nu. Især ikke fordi jeg faktisk også ofte udlåner mine bøger – det er dog mest til bestemte personer, jeg stoler på.

9. Reading ADD. You’ve picked up and put down 5 books in the last month. How do you get over your reading slump?
Det lyder nok lidt dumt, men oftest stopper jeg bare med at læse. Istedet ser jeg film og TV-serier, og efter et par dage plejer min læselyst at vende tilbage. Jeg kan dog også finde på, at starte på at genlæse nogen af mine yndlingsbøger, som jeg ved, jeg elsker. På den måde får jeg nemlig hurtigt en succesoplevelse, hvilket for det meste giver mig min læselyst tilbage.

10. There are so many new books coming out that you’re dying to read! How many do you actually buy?
Åh, det kommer an på så mange forskellige ting, og jeg har på ingen måder styr på det. Der er nogen bøger, som jeg bare bliver nødt til at købe med det samme, hvorimod der er andre, hvor jeg godt kan vente lidt. Desuden kommer det meget an på, hvor mange der kommer ca. samtidig, og om de udkommer i det format, jeg gerne vil have dem i. Mange bøger udkommer f.eks. først som hardback, men mange gange vil jeg gerne have dem i paperback, og så venter jeg på, denne udgave udkommer.

11. After you’ve bought the new books you can’t wait to get to, how long do they sit on your shelf before you get to them?
Det er også meget forskelligt! Det kommer nemlig også meget an på, hvordan mit humør lige er, og om jeg f.eks. lige er midt i at læse noget andet. De fleste helt nye bøger, plejer jeg dog at prøve på at få læst rimelig hurtigt, så jeg f.eks. undgår, at miste interessen for dem. Men det smutter selvfølgelig nogle gange, og jeg har nok et par udgivelser, jeg har købt stort set med det samme, som har stået ulæst i min reol længe.

2 thoughts on “Reader Problems Tag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *