“Full Measures” af Rebecca Yarros

Full MeasuresTitel: “Full Measures”
Forfatter(e): Rebecca Yarros
Serie: Flight & Glory #1
Sideantal: 374
Forlag: Entangled
Udgivet: 10.2.2014
Læst på: Engelsk

Three knocks can change everything…

“She knew. That’s why Mom hadn’t opened the door. She knew he was dead.”

Twenty years as an army brat and Ember Howard knew, too. The soldiers at the door meant her dad was never coming home. What she didn’t know was how she would find the strength to singlehandedly care for her crumbling family when her mom falls apart.

Then Josh Walker enters her life. Hockey star, her new next-door neighbor, and not to mention the most delicious hands that insist on saving her over and over again. He has a way of erasing the pain with a single look, a single touch. As much as she wants to turn off her feelings and endure the heartache on her own, she can’t deny their intense attraction.

Until Josh’s secret shatters their world. And Ember must decide if he’s worth the risk that comes with loving a man who could strip her bare.

Denne bog knuste mit hjerte adskillige gange, men samtidig var den virkelig også så sød og sjov. Faktisk var den en fuldstændig perfekt kombination af hjerteskærnede og sjove scener. Jeg elskede den, og det vil uden tvivl være en bog og en læseoplevelse, jeg aldrig glemmer.

Jeg gik ind til den uden store forventninger og viden om, hvad den egentlig konkret handlede om. Jeg havde bare hørt en del godt om den forskellige steder, og lige hurtigt skimmet beskrivelsen igennem en dag, hvor den var på tilbud til Kindle. Det var derfor også først, da jeg blev ’tvunget’ af en anden læser til at læse den, fordi hun lige havde læst og elsket den, at jeg startede på den. Jeg startede den med planen om, at jeg bare lige hurtigt skulle læse det første kapitel, og så skulle jeg sove. Det var dog helt umuligt for mig – især fordi tårerne allerede trillede ned af mine kinder, da jeg kun var nået 2% ind i bogen.

“War was such a spiteful bitch; she took everything we loved and handed us back a folded flag in return, telling us the honor of their sacrifice was a just and equal payment. It wasn’t.”

Tårerne trillede desuden op til flere gange i løbet af min læsning af bogen – både af glæde og af sorg. For selvom jeg ikke har oplevet noget, der minder om det, der sker i bogen, så virkede den bare så ægte, og jeg følte virkelig alle Embers følelser på egen krop. Bogen er simpelthen bare skrevet således, at det er umuligt ikke at leve sig fuldstændig ind i den.

Bogens historie er desuden så fin. Den er hjerteskærende, men den er alligevel også så varm, og jeg elskede simpelthen alt ved den. Især fordi alle scener og oplevelser var så godt beskrevede, og fordi jeg ikke kan sætte et finger på bare et sted, hvor jeg ville have haft historien var anderledes – heller ikke selvom mit (og Embers) hjerte blev flået fra hinanden. Desuden synes jeg virkelig, man kunne mærke, at Yarros kender til militærlivet; jeg tror i hvert fald ikke, hun kunne havde skrevet en lige så vellykket historie, hvis hun ikke selv kendte til både sorgerne og glæderne personligt.

“My heart shattered into a million tiny pieces, which then shattered again.”

Sproget i bogen var perfekt! Intet mindre. Jeg elskede det, og kunne på ingen måder havde tænkt mig det anderledes. Det var let, men samtidig også ret beskrivende og bare fuldstændig rammende. Desuden fungerede så godt til historien, og jeg tror aldrig, jeg har markeret så mange fantastiske citater i en bog. Der var f.eks. et sted, hvor jeg markerede tre sætninger på en side, hvilket nærmest fyldte hele siden. Men jeg kunne simpelthen ikke vælge noget af det fra.

Bogen blev allerede undervejs tilføjet på min mentale liste over yndlingsbøger, og efter endt læsning røg den bare endnu længere op på listen. Det er en af de meget få men virkelig skønne bøger, som bare har det hele, og som jeg på ingen måder ville lave om, hvis jeg kunne. Desuden er jeg slet ikke i tvivl om, at jeg en dag kommer til at genlæse den, men indtil da vil jeg læse den næste bog i ’serien’, og håbe på den når bare halvt op på siden af denne.

Bedømmelses hjerter - 5 ud af 5

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *