Om at læse flere bøger ad gangen

Om at læse flere bøger ad gangenMange folk har virkelig svært ved at læse flere bøger ad gangen, og har det derfor bedst med kun at læse én ad gangen. Jeg er dog ikke en af disse folk, selvom jeg nogle gange virkelig ville ønske det.

Jeg kommer næsten altid til at starte på flere bøger ad gangen, og flere af disse bøger læser jeg ’samtidig’. Altså jeg læser dem over samme tidsperiode, hvor jeg skifter lidt mellem dem. En dag kan jeg måske nå at læse i to-tre forskellige bøger, og en anden dag kan jeg finde på at holde mig til en enkelt.

Jeg ved ikke helt hvorfor, jeg oftest læser flere bøger ad gangen, for egentlig kan jeg virkelig godt lide tanken om, at man helligere sig én bog, og dermed en historie ad gangen. Jeg tror dog, en af de største grunde er, at der simpelthen er så mange bøger, som jeg gerne vil læse, og jeg derfor har svært ved kun at udvælge én. Derudover svinger mit læsehumør meget i perioder, og i disse perioder er det absolut ikke unormalt, at jeg den ene dag har lyst til at læse krimi, og den næste ikke kan forestille mig at læse andet chick-lit.

Jeg synes dog også, det er smart at læse flere bøger ad gangen. Jeg har i hvert fald for det meste lettere ved at komme igennem bøger, som jeg finder en smule kedelige, eller som måske ikke helt er mig alligevel, hvis jeg samtidig også læser én eller flere andre bøger. På den måde har jeg nemlig lettere ved bare lige at læse et kapitel i bogen her og der, og dermed ikke skulle slæbe mig selv gennem flere hundrede sider ad gangen.

Jeg har desuden for det meste heller ikke problemer med at holde styr på de forskellige historier, og det tror jeg også, har en del at sige. Selvfølgelig er det ikke altid, det går lige godt, men det er ikke noget, der ødelægger bogen/bøgerne for mig – og det er jo det vigtigste.

Alligevel sørger jeg for det meste for, det er forskellige genrer, jeg læser samtidig. Eller det i det mindste er bøger, som ikke rigtig minder om hinanden, selvom de er samme genre. På den måde er der også mindre risiko for, at jeg for det første blander historierne sammen, og for det andet bliver trætte af dem alle; hvilket let kunne ske, hvis de alle var bøger i samme genre.

I øjeblikket læser jeg tre rimelig forskellige bøger. Jeg læser Pandekagehuset af Carin Gerhardsen, som jeg hovedsageligt læser som e-bog apropos dette indlæg. Jeg er ikke helt så langt i bogen, men indtil videre virker den til at være en ret ’afslappet’ krimi, og jeg nyder den. Derudover læser jeg Madame Salvatins Hemmelighed af Søren & Morten Ellemose, som er en novellesamling bestående af en form for eventyrlige noveller med et twist. En bog som jeg virkelig også nyder, og som jeg elsker at jeg lige kan snuppe en enkelt novelle af engang imellem. Desuden læser jeg også Fordærvet af Lars Kramhøft og Tom Kistensen, som er en graphic novel, og som har vundet prisen for årets horrorudgivelse 2013. Denne er jeg heller ikke super langt i, men det er helt sikkert også en ’bog’, jeg nyder, og som jeg glæder mig til at læse mere af.

Læser I også flere bøger ad gangen, eller holder I jer til én? Og hvad er jeres tanker om det at læse flere bøger på samme tid.

8 thoughts on “Om at læse flere bøger ad gangen

 1. Jeg læser altid mere end en bog af gangen medmindre det er maratonlæsning af en bog/serie der er så god og fin at jeg ikke kan liggge den fra mig. A la Percy Jackson serien og Maren Uthaugs bog “Og sådan blev det”

  Jeg gør det fordi mit læsehumør ligesom dit svinger meget, og der er bare nogen bøger der er møgtunge at komme igennem hvis de ikke bliver suppleret.

  Lige nu læser jeg Epic (Som du gerne må låne ;)), Maise Njors klummesamling “Du ser træt ud, skal jeg holde dine bryster” og en fritidsskolebog af Henrik Jochumsen som er den tunge fætter de andre vejer op 😉

  1. Under marathonlæsning læser jeg selvfølgelig også kun en bog/serie. Der kan jeg i hvert fald ikke koncentrere mig om andre bøger også. Og ja, nogle bøger skal man altså bare have pauser fra. Specielt hvis der er faglitteratur indblandet, det er jo for det meste noget tungere at komme igennem.

   “Epic” lyder altså virkelig spændende, og jeg vil meget gerne låne den på et tidspunkt efter eksamen. “Du ser træt ud, skal jeg holde dine bryster” er virkelig så god og sjov! Det er virkelig en perfekt bog at læse lidt af ad gangen, mens man læser lidt tungere bøger 🙂

   1. Selvfølgelig må du låne den 😀 Og du skal passe på, ellers smider jeg noget Rick Riordan efter dig også da det er top god “begynder” fantasy! 😀

    1. Åh, det vil jeg faktisk helt vildt gerne læse! Jeg har bare ikke helt taget mig sammen 😉

 2. Jeg kan egentlig bedst lide at koncentrere mig om én bog af gangen, men ender ofte med to-tre stykker af samme årsag som du skriver. Heldigvis kan jeg godt jonglere med historierne, men der ender altid med at være én (oftest den tungeste), som jeg er en evighed om at læse. Det er ret træls.

  1. Åh, det kender jeg godt. Det er så irriterende, at der er en bog, som altid ender med at tage meget længere tid end de andre. Men samtidig er det alligevel rart, at man på trods af at bogen er tungere end de andre, får den læst – også selvom det tager lidt længere tid 🙂

 3. Som oftest læser jeg kun én bog af gangen, hvis det bliver rigtig vildt læser jeg to 😉 Tror bare hurtigt jeg taber tråden hvis jeg er igang med flere på én gang 🙂

  1. Haha, så skal du jo også bare holde dig til én. Det er i hvert fald ret irriterende, hvis man kommer til at misse noget af historierne, bare fordi man gerne vil læse flere bøger ad gangen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *