“Naboparret” af Shari Lapena

Titel: “Naboparret” / Forfatter(e): Shari Lapena / Serie: – / Sideantal: 304 / Forlag: Gyldendal / Udgivet: 27.12.2016 / Læst på: Dansk

Denne bog er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Hvor godt kender du egentlig din nabo, din partner – eller dig selv?

Din nabo sagde, at du ikke skulle tage din baby med til middagen. Ikke noget personligt, hun kunne bare ikke holde ud at høre hende græde.

Din mand sagde, at du skulle slappe af. I var jo lige inde hos naboparret, og babyalarmen var tændt.

Din datter sov sidste gang, du kiggede til hende. Men nu, hvor du løber op ad trappen i det dødstille hus, er dit værste mareridt blevet til virkelighed. Hun er væk.

Du har aldrig ringet til politiet før. Nu er de jeres hus. Hvem ved, hvad de kommer til at finde …

“Naboparret” er sådan en bog, man ikke lægger fra sig, når man først er begyndt. Jeg blev fuldstændig hooked med det samme, og måtte bare have mere hele tiden. Plottet har nemlig nogle ret vilde twists, som gør, at man aldrig er helt sikker på, hvad der kommer til at ske. Og sådan noget elsker jeg virkelig. Især når jeg læser psykologiske thrillere, da det for mig er en del af genren, at der kan komme til at ske lidt af hvert.

Når det er sagt, så endte jeg dog faktisk med at gætte det meste af plottet ret hurtigt. Hvilket desværre trak min læseoplevelse og spændingsnivauet en smule ned for mig. Men ikke mere end at jeg stadig var fuldstændig besat af historien, og brugte hvert ledigt øjeblik i dens selskab. Desuden tænker jeg måske lidt, at det er et rent tilfælde, at jeg rent faktisk regnede ud, hvordan det hele hang sammen. Bogen kunne nemlig havde taget så mange andre drejninger. Men lige netop på grund af dette, ville jeg havde ønsket, at den var gået med en anden drejning. Så tror jeg nemlig ikke, jeg ville havde kunne regne plottet ud.

Selvom jeg regnede det overordnede plot ud, så overraskede bogen mig dog også en del gange. Der var i hvert fald flere episoder, som jeg ikke lige havde set komme. For ikke at snakke om slutningen, som var ret vild. Men også mega fed! Den efterlod mig nemlig virkelig hungrende efter mere, og det er altid en fantastisk måde at slutte af på.

Alt i alt er det altså en ret fed thriller, som jeg helt klart kan anbefale. Sørg dog lige for at afsætte hele dagen til læsningen, før du går i gang – for du stopper ikke igen, før du er færdig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *