“Madame Salvatins hemmelighed” af Søren & Morten Ellemose

Madame Salvatins hemmelighedTitel: “Madame Salvatins hemmelighed”
Forfatter(e): Søren & Morten Ellemose
Serie:
Sideantal: 144
Forlag: Books on Demand
Udgivet: 6.5.2013
Læst på: Dansk

Madame Salvatin var født til at blive enke. Sådan havde hendes fader forudset det og spådommen kom til at gå i opfyldelse tre gange inden hun var fyldt 20 år. Men det var kun begyndelsen på hendes eventyr.

Søren & Morten Ellemose samler i denne bog en række eventyrlige fortællinger om griske fædre, smukke kvinder, uskyldige krøblinge, massemordere og drager i mennesketøj.

Fantastiske fortællinger til en trist hverdag, der skal minde os om at eventyret findes alle steder. Hvis vi tør se efter.

Jeg havde virkelig ikke specielt store forventninger til denne bog. Jo, altså den lød da spændende nok, men med så korte noveller, kunne jeg ikke se, hvordan man overhovedet skulle kunne fortælle ‘hele’ historier. Det kunne Ellemose dog virkelig!

Bogen var virkelig god, og der var ikke en eneste novelle, som jeg ikke nød at læse. De var en rigtig god kombination af hyggelige og uhyggelige. Og samtidig var de simpelthen skrevet så fint. En god del af novellerne er skrevet helt eventyrligt, hvilket jeg virkelig elskede. For det første passede det bare perfekt ind i novellernes stil, og for det andet var det med til at drage mig endnu mere ind i historierne.

Desuden var novellerne i det hele taget virkelig fint opbyggede, og de fleste føltes som fulde fortællinger, på trods af de alle var forholdsvis korte. Jeg ville dog nok alligevel have ønsket, at et par af dem havde været en smule længere – der var i hvert fald nogle, som jeg er sikker på, jeg ville have elsket mere, hvis de havde haft den ekstra længde. Faktisk var der flere af novellerne, som jeg er sikker på ville have fungeret rigtig godt som hele bøger.

Novellerne er desuden forholdsvis forskellige, men alligevel synes jeg, de hang ret godt sammen. Novellesamlingen er dog helt sikkert af den type, hvor det fungerer bedst, hvis man læser én hist og her. På den måde bliver læseoplevelsen også længere, hvilket man kun kan være glad for.

Alt i alt var det altså en virkelig skøn novellesamling, som jeg virkelig vil anbefale folk at læse, og som jeg håber flere får øjnene op for, for det har den virkelig fortjent! Det er desuden helt sikkert ikke den sidste gang, jeg har læst novellerne.

Bedømmelses hjerter - 4 ud af 5


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *