Læse-update #10: December

Læste bøger: | “Engel i sneen” af Anders Totland | “Maybe Not” af Colleen Hoover | “Bare en nat” af Gayle Forman | “I får ikke mit had” af Antoine Leiris | “Ting, min søn skal vide om verden” af Fredrik Backman | “Peter Plys på nye eventyr” af David Benedictus | “Hvis jeg var din pige” af Meredith Russo |

Købte bøger: | “Winter Magic” af Abi Elphinstone | “Fool for Love” af Karen Ferry (Kindle) | “Christmas Wishes” af Karen Ferry (Kindle) |

Månedens bedste bog: “Maybe Not” er det oplagte valg, da det var en skøn genlæsning. Men hvis jeg skal være lidt mere original, så må det være “Bare en nat”. Det var nemlig en helt perfekt slutning på serien, og den jeg virkelig manglede efter at have læst slutningerne på “Bare en dag” og “Bare et år”. “Bare en nat” bandt nemlig historien helt perfekt sammen, og gjorde at jeg sad meget tilfreds tilbage. Jeg kunne i hvert fald ikke have ønsket mig mere af den, end det jeg fik.

Månedens største overraskelse: Det er uden tvivl “Ting, min søn skal vide om verden”. Altså det er Backman, så jeg havde ikke forventet andet, end at den ville være god. Det er dog non-fiction, og jeg vidste derfor ikke helt, hvordan jeg skulle forholde mig til den. Jeg var derfor også lidt usikker på, om jeg skulle købe den for julegavepenge. Så da jeg fandt den på Mofibo, måtte jeg lige læse et uddrag af den. Jeg kunne dog slet ikke stoppe, da jeg først kom i gang. Bogen fangede mig nemlig fra første side, og jeg tror faktisk, jeg vil sige, det er Backmans stærkeste udgivelse. Desuden var den virkelig sjov, og det er jo altid et plus.

Månedens største skuffelse: Jeg vidste ikke så meget om “Engel i sneen” på forhånd, men mindes at have set anbefalinger af den på Instagram, hvor den blev udnævnt som værende fantastisk (eller i hvert fald virkelig god). Jeg blev derfor ret glad, da jeg stødte på den på biblioteket. Den viste sig dog slet ikke at fange mig, og jeg var mest af alt glad for, at den var kort. Det er ikke en forfærdelig bog – faktisk vil jeg sige, det er en ret vigtig bog. Det var bare ikke en bog, der kunne vække nogle følelser i mig, og derfor ikke rigtig en bog for mig.

Opsamling på måneden: December startede ud med, at vi kunne byde velkommen til 2. trimester af min graviditet. Noget jeg havde ventet på længe – især fordi de værste symptomer forsvinder for de fleste her. Jeg er dog ikke én af dem, der er så heldig. Faktisk synes jeg, jeg har været mere kvalmeramt den sidste måned, end jeg var i hele 1. trimester. Jeg har derfor brugt en god del af måneden på at slappe af. December bød dog også på gensyn med savnede venner, masser af familiehygge og selvfølgelig også julehygge. Desuden har jeg også brugt en del timer på at skrive eksamensopgave. Jeg synes dog heldigvis, jeg har formået at gøre dette uden at stresse alt for meget. Men jeg har også sænket forventningerne til mig selv noget mere, end jeg plejer. For jeg kan altså ikke yde på helt samme niveau som normalt, når jeg har det dårligt. Og det er også helt okay.

Den kommende måned byder på: Både trælse og helt fantastiske ting. Jeg har en mundtlig eksamen d. 19/1, som jeg virkelig ikke ser frem til. Faget er på ingen måde mit stærkeste, og jeg hader mundtlige eksaminer i det hele taget. Det er dog heldigvis en 24-timers, og det håber jeg på gør således, at jeg ikke er helt fortabt. Men nu må vi se. Desuden har jeg en smule ferie herefter, og det glæder jeg mig virkelig til. Måneden byder endvidere også på lidt mere baby. I torsdags var jeg til første jordemoderbesøg, hvor jeg bl.a. fik lov til at høre babys hjerterytme, hvilket var helt fantastisk. Og d. 19/1 skal vi til MD-scanning, hvor vi håber på at se et helt perfekt lille menneske, og forhåbentlig kan få køn at vide. Hvilket jeg glæder mig så meget til! Hvad angår læsning så står det på ingen måde øverst på min liste i januar, da jeg ved, jeg nok får travlt før eksamen. Så jeg glæder mig bare til at læse det, som jeg når.

Hvordan gik jeres december?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *