Kommende udgivelser: Februar, Marts & April

I næste uge vender vi kalenderbladet, så der pludselig står februar øverst. Noget jeg altid glæder mig til. Ikke fordi januar er overstået, selvom det nu oftest også er meget rart, men fordi februars kommen betyder, at bogsæsonen for alvor går i gang igen. Hvilket er noget, jeg altid ser meget frem til. De danske forlag udgiver jo enormt mange helt fantastiske bøger, og det er derfor altid fedt at se, hvad de nu vælger at udgive. Både af danske udgivelser – men især også af oversættelser.

Som I måske allerede ved, så lavede jeg tilbage i efteråret en ny side her på bloggen. På denne finder I en oversigt over kommende udgivelser 3-4 måneder frem. Det er ikke alle udgivelser, der havner på listen, da der netop udkommer så ekstremt mange. Jeg udvælger derfor de udgivelser, som jeg finder interessante, og/eller som jeg tror, at flere af jer kunne have interesse i at kende til. Listen opdateres løbende, og I finder den lige her. I dette indlæg vil jeg dog fortælle lidt om de ti udgivelser, som jeg i øjeblikket glæder mig aller mest til.

Mareridt & Myrekryb #2 – Syv uhyggelige historier” af Nick Clausen (Facet – d. 2/2)
Jeg har et eller andet med gyserhistorier, og især når de er skrevet til børn, men med et niveau af gys, som også kan skræmme mig. Desuden var jeg ret begejstret for gyserhistorierne i den første samling af Clausen, og jeg glæder mig derfor også meget til disse. De første levede nemlig uden tvivl op til mine krav om gys. Clausen har ydermere også delt lidt om novellerne på hans Facebookside, og ud fra de beskrivelser, så kan det kun blive en god og skræmmende omgang. Jeg er derfor også virkelig glad for, at bogen faktisk allerede er på vej til mig med posten.

Skrøbelige skønhed” af Amy Harmon (Lovebooks – d. 13/2)
Den originale udgave af denne bog har været på min radar virkelig længe efterhånden. Faktisk kan jeg se, at jeg tilføjede den til min TBR på Goodreads helt tilbage i efteråret 2014. Jeg forstår derfor egentlig heller ikke helt, hvorfor jeg endnu ikke har fået den læst. Men med udgivelse på dansk så må det altså snart ske. Jeg glæder mig i hvert fald meget til, den udkommer, og håber på det er en af de bøger, jeg får læst kort tid efter udgivelsen. Den lyder nemlig også som noget, jeg kun kan komme til at elske.

Ti små åndedrag” af K. A. Tucker (Lindhardt & Ringhof – d. 27/2)
Denne bog har jeg faktisk allerede liggende på originalsproget på min Kindle, og jeg har længe haft lyst til at læse den. Men der er jo så mange bøger, og man kan ikke nå dem alle. Jeg tænker dog ret ofte på den, og det er derfor ret perfekt, at den nu udkommer på dansk. Jeg har nemlig en tendens til, at jeg oftest vælger danske bøger. Så mon ikke udgivelsen af den danske udgave kan få sat lidt skub i at få læst bogen? Uanset hvad glæder jeg mig i hvert fald til, den udkommer. Især fordi det er så fedt, der bliver oversat mere og mere new adult-litteratur.

Et rige af torne og roser” af Sarah J. Maas (Gyldendal – d. 28/2)
Faktisk synes jeg ikke rigtig, at beskrivelsen af denne bog lyder vildt interessant. Jeg er dog blevet ret hooked på den alligevel. Ikke mindst fordi jeg har hørt ekstremt meget godt om serien fra så mange personer, jeg plejer at være ret enige med. Og altså bøger der suger én fuldstændig ind i dem – dem kan man ikke læse for mange af. Jeg glæder mig derfor super meget til, den udkommer på dansk. Jeg har nemlig endnu ikke rigtig haft modet til at kaste mig over den på engelsk. Men jeg er sikker på, jeg har det med den danske.

Mordoffer“af Chris Carter (Jentas – d. 1/3)
Det er en ny bog af Chris Carter, og den er derfor klart selvskreven på denne liste. Det er derfor helt sikkert også en bog, jeg skal have fingre i, så snart den udkommer. Men det er der vel ikke nogen tvivl om? Jeg elsker i hvert fald serien så meget, så selvfølgelig skal jeg have fat i denne med det samme. At den samtidig også lyder enormt spændende, er bare en bonus.

“Kamp til stregen” af Elle Kennedy (Flamingo – d. 15/3)
Denne siger vidst efterhånden sig selv. Jeg er vild med “Off-Campus”-serien, så selvfølgelig glæder jeg mig helt enormt meget til denne. Det er nemlig den fjerde og sidste bog i serien, og det kan uden tvivl kun blive en helt fantastisk læseoplevelse. Jeg kan i hvert fald slet ikke vente.

Jeg overvejer at gøre det forbi” af Iain Reid (Lindhardt & Ringhof – d. 16/3)
Jeg havde aldrig hørt om denne, før jeg en dag tilfældigt stødte på den på Saxo. Titlen var dog ret interessant, så jeg tænkte, at jeg hellere lige måtte læse beskrivelsen. Noget jeg nu ville ønske, jeg ikke havde gjort. Den fangede mig nemlig med det samme, og jeg har derfor også allerede gået og sukket over ventetiden på den i et godt stykke tid. Det lyder nemlig som en bog, jeg vil elske.

Tørst” af Jo Nesbø (Modtryk – d. 21/3)
En ny bog om Harry Hole! Giv mig nu! Jeg kan godt nok ikke rigtig huske, hvad de sidste par bøger egentlig handlede om. Men Nesbø plejer at være god til at opsummere, så mon ikke det går alligevel? Den skal i hvert fald uden tvivl herhjem og bog. Og måske det endda kan medføre, at jeg får startet med at læse de bøger i serien, som jeg endnu ikke har læst? Det kunne i hvert fald være skønt.

Girl Online #3 – Går solo” af Zoe Sugg” (Gyldendal – d. 23/3)
Det er egentlig ikke fordi, jeg er super vild med denne serie. Men den er ret hyggelig, og jeg har nydt de to første bøger på tidspunkter, hvor jeg har haft brug for noget let. Der er de nemlig helt perfekte. Jeg bliver derfor også helt klart nødt til at læse denne, omend det nok ikke er én, jeg bare skal læse med det samme. Men f.eks. tror jeg, den kunne være ret god til sommer og barsel, hvor jeg helt sikkert har brug for noget, som jeg ikke skal tænke alt for meget over.

Spillets regler” af James Frey (Høst & Søn – d. 28/4)
Jeg har godt nok af en eller anden mærkelig grund endnu ikke fået læst nummer to i serien, men det skal da bestemt ikke afholde mig fra at glæde mig til den næste bog udkommer. Jeg krydser nemlig virkelig fingre for, at jeg kommer til at elske “Himmelnøglen” lige så meget som den første, og mon jeg ikke efterfølgende har lyst til at læse videre i serien med det samme? Det tror jeg.

Hvilke udgivelser glæder I jer mest til i øjeblikket?

5 thoughts on “Kommende udgivelser: Februar, Marts & April

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *