Kommende udgivelser: August, september og oktober

På tirsdag skriver kalenderen august, og dermed er det atter blevet tid til at kigge på udgivelserne i de tre kommende måneder. Og hvor bliver det altså endnu engang et skønt bogligt efterår. Jeg udvælger jo typisk de 10 udgivelser, som jeg glæder mig aller mest til, hvilket jeg også har gjort denne gang. Det var dog en virkelig svær proces, at få kortet min meget lange liste ned til kun 10 udgivelser, hvilket jo helt klart siger noget om, hvor mange interessante udgivelser, der kommer. Jeg kan i hvert fald personligt slet ikke vente!

Find mit indlæg med de udgivelser, jeg så frem til i maj, juni og juli her, og den løbende liste over spændende kommende udgivelser lige her.

Sendt til tælling” af Kristen Callihan (Flamingo – 23/8)
Jeg læste bagsideteksten til denne bog og var hooked med det samme. Den fik mig nemlig til at få lidt associationer til “Off-Campus”-serien af Elle Kennedy, som jeg jo elsker. Desuden plejer jeg generelt at være glad for lige netop denne type bøger (college-romance), hvilket jo også trækker en hel del op. I det hele taget tænker jeg, det er sådan en bog, som man kun kan blive glad af at læse. Og det er jo ret perfekt.

Mareridt & Myrekryb #3” af Nick Clausen (Facet – 1/9)
Jeg er vild med Clausens skrivestil og meget begejstret for hans samlinger af uhyggelige historier. Jeg synes ikke helt, sidste samling var uhyggelig nok. Men det afholder mig bestemt ikke fra at give mig i kast med denne. Især ikke fordi Clausen har delt lidt af den novelle, som coveret bygger på – og den lyder i den grad som noget, der sagtens kunne give mig mareridt.

Alias Alex” af Jenn Bennett (Lovebooks – 8/9)
Jeg har længtes efter at læse denne lige siden, den udkom på engelsk i foråret. Lovebooks var dog hurtige til at annonce, at de ville udgive den på dansk, og derfor har jeg ventet med at læse den. Jeg vil nemlig helst læse på dansk, når det er muligt. Især når det er udgivelser fra Lovebooks, som altså stadig har nogle virkelig skønne oversættelser. Bogen lyder super sød, og samtidig også som værende noget, jeg ikke har læst før. Ydermere har den fået så meget ros, hvilket bestemt ikke gør mig mindre interesseret i at læse den. Det er derfor helt klart også en bog, der skal herhjem og bo så snart, den udkommer.

40 uger efter” af Cana Buttenschøn (People’s Press – 14/9)
Det er ingen hemmelighed, at jeg blev mor for første gang i juni. Denne bog kunne derfor ikke komme på et bedre tidspunkt. Eller jo, hvis den var udkommet i juni. 😉 Men Cana rammer virkelig hovedet på sømmet med, hvad jeg virkelig gerne vil læse. Der er nemlig sådan et stort fokus på bøger ledende op til fødslen, men hvad med her efter? Jeg ved godt, at jeg nok har fået svar på alle spørgsmålene, før jeg får læst bogen. Men det afholder mig ikke fra at kaste mig over den, når det er muligt. Jeg glæder mig i hvert fald til at se, hvad bogen præcis indeholder. Måske bliver jeg overrasket, og det viser sig, at der faktisk er en hel masse nyt, jeg kan bruge? Det kan man jo aldrig vide.

Ursiderne” af Nanna Foss (Tellerup – 16/9)
Denne bog har jeg ventet på sådan ca. lige siden, jeg vendte den sidste side i “Geminiderne”. Den sluttede nemlig på den vildeste måde, og samtidig gjorde bogen mig bare totalt hooked på serien. Jeg glæder mig derfor helt ufatteligt meget til at læse videre. Både for at opleve historien og hele universet igen, men samtidig også for at lære Nashrin at kende. Jeg tror nemlig, hun bliver rigtig spændende at læse om.

Akkanas Gåde” af Boris Hansen (Tellerup – 16/9)
Jeg blev meget positivt overrasket over den første bog i serien, og skal derfor helt klart læse videre. Faktisk kan jeg jo slet ikke lade være! Jeg hungrede nemlig allerede efter mere, da jeg havde læst “Vejen til Panteon” færdig, og har derfor også glædet mig til at læse denne siden. Desuden bliver det så fedt at lære universet endnu bedre at kende, og jeg er sikker på, denne bog vil opsluge mig endnu mere end den første gjorde. For mon ikke den indeholder masser af spændende elementer og noget action? Det krydser jeg i hvert fald fingre for.

Kludedukken” af Daniel Cole (Politikens Forlag – 27/9)
Jeg læste beskrivelsen af “Kludedukken” i forlagets katalog over efterårsudgivelser, og jeg var fuldstændig solgt med det samme. Jeg elsker jo krimi og især i løbet af efterået og vinteren. Desuden lyder historien helt utroligt spændende, og jeg er sikker på, det er sådan en bog, man ikke slipper igen, før den sidste side er vendt. Ydermere lyder bogens beskrivelse lidt som noget, som Chris Carter kunne havde skrevet – og det er altså kun et plus i min bog. Det gør mig nemlig bare endnu mere klar på at læse den; jeg skal jo se, om Cole kan leve op til Carter, for så skal jeg da helt klart følge hans forfatterskab fremover.

Harry Potter og fangen fra Azkaban: Illustreret udgave” af J. K. Rowling (Gyldendal – 6/10)
Denne kræver nok ikke den store forklaring. Det er “Harry Potter”, og det er en ny gudesmuk illustreret udgave. Desuden er det en af mine yndlingsbøger i serien, hvilket jo bare gør det hele endnu bedre. Jeg har godt nok endnu ikke fået læst de to andre illustrerede udgaver. Altså jeg har bladret ufatteligt meget i dem, men jeg har gemt læsningen af dem lidt. På trods af dette er der dog ingen tvivl om, at denne også bare må have en plads i min samling. Den ryger derfor også direkte på min ønskeseddel til jul.

Bjørneby” af Fredrik Backman (People’s Press – 6/10)
Jeg elsker Backman! Eller okay, jeg har lige et hængeparti med “Min mormor hilser og siger undskyld”, som desværre ikke siger mig så meget. Men jeg har elsket hans tre andre bøger, som er oversat til dansk. Jeg tror derfor også på, jeg vil kunne lide denne. Jeg glæder mig i hvert fald meget til at dykke ned i den. Især fordi den også lyder som værende lidt speciel, og så er det samtidig en del af en serie på to bøger, hvilket jeg finder ret interessant. Det er jo også noget nyt for Backman rent faktisk at skrive en serie, og ikke bare bøger der linker til hinanden i en eller anden form.

Archers stemme” af Mia Sheridan (Lovebooks – 9/10)
Jeg synes egentlig ikke, at dennes bagsidetekst solgte den så godt til mig. Men bogen har en rigtig god rating på Goodreads, og samtidig mener jeg nok, jeg har hørt den blive rost virkelig meget et par gange. Det der har solgt den til mig er dog noget helt andet. Jeg blev nemlig solgt på, at jeg så nogen anbefale “Maybe Someday” og “Ugly Love” af Colleen Hoover som værende bøger, der ligner den. Jeg har nemlig elsket de to bøger, så hvis denne bare minder en smule om, så kan jeg kun være glad. Og hvis ikke? Så tror jeg nu alligevel, det bliver en skøn læseoplevelse.

Hvilke udgivelser glæder du dig mest til udkommer i løbet af efteråret?

4 thoughts on “Kommende udgivelser: August, september og oktober

  1. Jeg ser mest frem til The Last Tudor af Phillipa Gregory og Den evige ild af Ken Follett 🙂 Jeg er spændt på at læse, hvad du syntes om Bjørneby – den er meget anderledes end hans andre bøger 🙂

    1. Jeg er virkelig også spændt på “Bjørneby”. Jeg tror derfor også, jeg vil prøve at gå ind til den uden alt for mange forventninger – og så håber jeg, jeg kommer til at elske den 🙂

  2. Uh, jeg vidste slet ikke, at der kommer endnu en bog fra Backmanns pen. Fedt! Den er nu på min liste også! Tak for tip og spændende indlæg ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *