“In Real Life” af Cory Doctorow og Jen Wang

In real lifeTitel: “In Real Life”
Forfatter(e): Cory Doctorow og Jen Wang
Serie: –
Sideantal: 187
Forlag: First Second
Udgivet: 14.10.2014
Læst på: Engelsk

Anda loves Coarsegold Online, the massively-multiplayer role-playing game where she spends most of her free time. It’s a place where she can be a leader, a fighter, a hero. It’s a place where she can meet people from all over the world, and make friends.

But things become a lot more complicated when Anda befriends a gold farmer–a poor Chinese kid whose avatar in the game illegally collects valuable objects and then sells them to players from developed countries with money to burn. This behavior is strictly against the rules in Coarsegold, but Anda soon comes to realize that questions of right and wrong are a lot less straightforward when a real person’s real livelihood is at stake.

Jeg havde rigtig høje forventninger til denne, da jeg havde hørt virkelig meget godt om den, og havde glædet mig til at læse den længe før den udkom. Den lød nemlig som noget, jeg virkelig ville elske, og samtidig forelskede jeg mig fuldstændig i tegnestilen på forsiden. Desværre endte den med at skuffe mig en smule.

Altså den var rigtig god. Ingen tvivl om det – og jeg nød meget at læse den. Dog fandt jeg historien lidt for tynd og alt for kort. Om det var fordi, jeg havde forventet mere af den, ved jeg ikke, men jeg ville i hvert fald ikke have haft noget imod, den havde været et par 100 sider længere. Desuden måtte der bare godt være sket en anelse mere, end der egentlig gjorde. Især fordi jeg fandt historien virkelig interessant, og dermed gerne ville have oplevet lidt mere af den.

Historien var som sagt virkelig interessant, og jeg fandt den rigtig god. Desuden synes jeg, den var meget let af relatere til (også selvom jeg ikke selv gamer så meget) og samtidig også meget lærerig. Jeg kendte nemlig ikke så meget til gold farming før læsnigen, men nu føler jeg, jeg har en rigtig god baggrundsviden. Hvilket jeg synes er rigtig fedt – især fordi det ikke er noget, som jeg havde forventet at lære noget om.

Illustrationerne var heller ikke helt, som jeg havde forventet. Af en eller anden grund var jeg overbevist om, at de ville være mere animeret, end de er. Hvilket skuffede mig lidt i starten, da jeg virkelig godt kan lide den stil. Men efter ret kort tid blev jeg ret begejstret for dennes lidt mere tegnet men stadig lidt specielle og farverige stil. Og så nød jeg den meget igennem resten af min læsning.

Det er uden tvivl ikke sidste gang, jeg læser denne. Og faktisk glæder jeg mig allerede til et gensyn, selvom jeg kun lige har vendt den sidste side. Desuden synes jeg virkelig, det er en graphic novel, der kan læses af både piger og drenge, og hvor jeg er sikker på, at begge køn vil kunne få rigtig meget ud af læsningen af den.

Bedømmelses hjerter - 4 ud af 5

 

One thought on ““In Real Life” af Cory Doctorow og Jen Wang

  1. Pingback: Nyt i reolen #32 |

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *