I min samling #15: “Den fremmede” af Harlan Coben

Inspireret af “On My Shelf”-tagget vil jeg engang imellem vise en tilfældig bog frem fra min bogsamling. Disse indlæg vil indeholde faktuelle oplysninger om bogen samt dennes bagsidetekst. Desuden vil jeg fortælle om, hvordan bogen fik sin plads i min samling, og hvorfor den gjorde det. Endvidere vil jeg kort fortælle om, hvorfor jeg glæder mig til at læse den, eller hvad jeg syntes om bogen, da jeg læste den.

Titel: “Den fremmede” | Originaltitel: “The Stranger” | Forfatter(e): Harlan Coben | Serie: – | Sideantal: 333 | Forlag: Gads Forlag | Udgivelsesår: 2016 | Sprog: Dansk | Anskaffet: Arnold Busck Byttebog |

Et perfekt ægteskab. En velbevaret hemmelighed. En fremmed, der kan ødelægge alt.

Adam har det hele. En vidunderlig kone, to dejlige sønner, et stort hus og et godt job. Lige indtil en komplet fremmed mand en dag kommer til byen. Han opsøger Adam og afslører, at hans kone har en dyb hemmelighed. Adam er forvirret og forbløffet: Han troede, han vidste alt om sin hustru.

Fra den dag begynder hans perfekte liv at smuldre, og langsomt går sandheden op for ham. Han er havnet midt i en større sammensværgelse, og hvis han foretager ét forkert træk, kan det ikke bare ødelægge hans liv – det kan slå hele hans familie ihjel.

Jeg er vild med krimi og thrillers. Det er der vist efterhånden ingen tvivl om. At jeg derfor også samler på spændende bøger i disse genrer kan ikke komme bag på nogen. Derfor blev jeg så glad, da jeg helt tilfældigt en dag stødte på “Den fremmede” på min lokale Arnold Buscks byttereol. Jeg har nemlig tidligere haft et rigtig godt øje til Cobens forfatterskab, så det var jo helt perfekt, den kunne blive en ny tilføjelse til samlingen. Og så endda helt gratis. Så bliver det vist ikke bedre?

Jeg har godt nok endnu ikke fået læst nogen af Cobens bøger, men jeg har hørt så meget godt om dem. Både fra fremmede men også fra folk, hvis smag plejer at være ret tæt på min. Jeg er derfor også rimelig sikker på, jeg vil ende med nyde hans bøger. Derfor samler jeg dem fortsat også, hver gang jeg finder disse fine udgaver fra Gads Forlag rundt omkring. Deres covers er nemlig i den grad også med til at holde min interesse for bøgerne oppe.

“Den fremmede” bliver dog nok ikke den første bog fra Cobens hånd, jeg vælger at læse. For selvom den lyder enormt spændende, så har jeg hørt, det ikke skulle være hans bedste. Men med et niveau der generelt ser ud til at være ret højt, så siger det forhåbentlig ikke så meget om kvaliteten af denne. Jeg glæder mig i hvert fald stadig til på et tidspunkt at læse den.

Har du læst noget af Harlan Coben – og hvilken (dansk udgave) kan du i så fald anbefale at starte med?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *