“I månens skær” af Jon Brændsgaard Toft

I månens skærTitel: “I månens skær”
Forfatter(e): Jon Brændsgaard Toft
Serie: –
Sideantal: 63
Forlag: Forlaget mellemgaard
Udgivet: 30.10.2013
Læst på: Dansk

Denne bog er et anmeldereksemplar fra forfatteren.

Hvem er det største monster? Monsteret selv, eller ham, der slipper det fri?

William Bakers har altid set sig selv som en ganske almindelig mand, der lever et ganske almindeligt liv. Han er lokalområdets eventfotograf, og selvom det ikke er de mest indbringende opgaver, han får, klarer han og kæresten sig fint.

Lige indtil han pludselig vågner op ude i den nærliggende skov uden den mindste erindring om, hvordan han er havnet der.

Mystiske, natlige blackouts har så vidt han er orienteret aldrig været kendt i familien før, og da hændelsen gentager sig, ser han kun én mulighed: indlæggelse på Vor Frelsers Håbs Hospital …

Dette er ikke en bog, men en novelle, hvilket forklarer den ret korte længde.

Novellen var ikke rigtig, som jeg havde forventet. Jeg havde forventet, den var lidt mere gys og mystisk, end jeg synes, den var.

Novellen i sig selv, synes jeg dog, var ret god. Den var rimelig forudsigelig, men jeg nød alligevel læsningen. Historien var ret god, og det er helt sikkert en novelle, jeg godt kunne finde på at læse igen. Selvom jeg havde regnet det meste af historien ud, så overraskede slutningen mig alligevel lidt. Jeg havde i hvert fald ikke helt regnet ud, at det hang sammen på en sådan måde, som det gjorde. Desuden synes jeg i det hele taget, historien var rigtig interessant, og det irriterede mig faktisk en smule, det kun var en novelle. Jeg kunne i hvert fald godt have tænkt mig, at der var blevet bygget endnu mere på historien, og den var blevet udgivet som bog i stedet.

Sproget, synes jeg desuden også, var ret godt. Jeg synes i hvert fald det passede godt til historien. Desuden fik det mig til at køre en lille film i hovedet, fordi det var så beskrivende – hvilket jeg rigtig godt kan lide. Det gør i hvert fald læseoplevelsen lidt mere speciel.

 

2 thoughts on ““I månens skær” af Jon Brændsgaard Toft

  1. Pingback: Status over læsningen i 2013 | Boghjørnet
  2. Pingback: Nyt i reolen #18 | Boghjørnet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *