“I am too fond of reading books to care to write them.”

I am too fond of reading books to care to write themNår man læser så meget, som jeg gør, så er der et spørgsmål, som man ofte bliver stillet. Jeg er i hvert fald blevet stillet det adskillige gange. Spørgsmålet lyder noget i stil med: “Vil du så gerne være forfatter”? Og nej, det har jeg ingen planer om.

Jeg har i løbet af mit liv skrevet flere små korte historier, men ingen af dem er nogensinde blevet gjort færdige. Ganske enkelt fordi jeg meget hurtigt er blevet trætte af dem, og kvaliteten derfor også har været derefter. Desuden er det ikke noget, jeg gør længere – selvom jeg egentlig har nogle spændende idéer til bøger.

Desuden ved jeg, at der er mange, der skriver meget bedre end mig, og som rent faktisk også interesserer sig for at skrive. Og hvorfor skulle jeg så selv skrive, når jeg istedet kan bruge min tid på at læse andres bøger og små skriverier? Jeg vil i hvert fald meget hellere bruge et par timer om dagen i selskab med andres bøger, end jeg ville med noget, jeg selv havde skrevet.

Det er dog som om, at folk ikke helt forstår mig, når jeg forklarer ovenstående. Hvilket jeg må indrømme, jeg ikke helt forstår. I mit hoved er det jo dumt, at ‘tvinge’ mig selv til at skrive noget, når jeg ikke brænder for det – heller ikke selvom, jeg måske har god erfaring med, hvad der fungerer i bøger. Jeg er nemlig sikker på, at det helt sikkert også vil kunne ses i mine skriverier, og så vil jeg da meget hellere måske hjælpe andre, ved f.eks. at være betalæser.

Hvad siger I? Er det også noget, I ofte bliver spurgt om, og hvad er jeres svar til det? Skriver I selv?

10 thoughts on ““I am too fond of reading books to care to write them.”

 1. Interesant indlæg! Jeg kan sagtens føle dig i forhold til det med, at det ville være dumt at tvinge sig selv til at skrive, især når det ikke er noget man virkelig brænder for.

  Det er helt klart et spørgsmål jeg er levet spurgt om meget før i tiden, og det er da også noget jeg har svaret ja til et par gange. Men i de sidste par år, så er svaret blevet nej. Jeg skriver selv hist og her, men det er mere for mig selv end noget andet. Jeg kan godt lide at få skrevet alle mine ideer ned, men de bliver normalt aldrig til andet end ideer og diverse ‘outlines’

  1. Det er også en rigtig god idé at skrive idéerne ned – især når du har skrevet tidligere. Det kunne jo være, du fik lysten igen, og så vil det da være rigtig fedt at have flere forskellige idéer at vælge imellem. Desuden tror jeg måske også, at det nogle gange er meget rart, rent faktisk at få idéerne ned på papir, så de ikke hele tiden flyver rundt i hovedet på en, fordi man egentlig ikke har lyst til at glemme dem 🙂

 2. Jeg får også tit det spørgsmål, og jeg har aldrig i mit liv skrevet en historie. Jo, måske i 6. klasse eller sådan noget. Jeg har bare ikke den der lyst til at skrive, overhovedet. Jeg vil gerne leve mig ind i historien, men jeg har bare ikke fantasi eller tålmodighed til at skabe dem selv. Og det passer mig fint 😛

  1. Det lyder som om, vi er meget ens, hvad det angår. Jeg vil nemlig også bare gerne leve mig ind i historierne – og det gøres altså lettest ved at læse andres. Jeg mangler i hvert fald også både fantasi og masser af tålmodighed for, at jeg nogensinde ville kunne få skrevet noget ordentligt 😉

 3. Jeg bliver ikke stille det af så mange andre, som jeg spørger mig selv om det flere gange.
  Jeg har selv puslet med ideen siden jeg var 16, og har arbejdet på samme projekt lige siden, men jeg er aldrig blevet færdig – i hvert fald så færdig som jeg vil kalde det et produkt. Så i sidste ende er det nok et spørgsmål om at det er en drøm jeg godt kunne tænke mig, men i sidste ende finder jeg det også bare nemmere at leve mig ind i andres historier. Dog har jeg ikke givet helt og aldeles op på mit projekt endnu, det gør jeg nok aldrig.

  1. Selvom din skrivning går lidt on-off, så er det da virkelig sejt, at du har arbejdet med det samme projekt så længe. Og hvis det stadig interessere dig, så skal du da bare arbejde videre på det – en dag bliver det måske så godt, at du vil kalde det et produkt. Hvis man godt kan lide at skrive, synes jeg i hvert fald bare, at man skal fortsætte med det. Vi der ikke skriver skal jo have os noget (mere), vi kan leve os ind i 🙂

 4. Jeg får også tit dette spørgsmål, men i modsætning til dig (og de andre i kommentarene lige nu), så er mit svar, og har næsten altid været, et rungende, enthusiatisk ja.
  Jeg elsker at læse og jeg elsker også at skrive. Så jeg bliver ved at finde på nye historier, bruger timer efter timer på at skrive dem og håber på en dag at blive udgivet. 🙂

  1. Ej, hvor fedt! Når du brænder for at skrive, så skal du da helt sikker også bare fortsætte med det 🙂

 5. Næ, heller ikke mig. Jeg har overhovedet aldrig overvejet at blive forfatter og når jeg læser bøger skænker jeg heller ikke forfatteren ret mange tanker. Derfor laver jeg aldrig forfatter interviews, for det er ikke forfatterne der interessere mig, det er det de skriver.

  Jeg må lige komplimentere dig for det nye lækre udseende på din blog. Det ser knald godt ud 🙂

  1. Det er heller ikke så ofte, jeg tænker så meget over forfatterene til bøger (det sker dog helt sikker nogle gange – især ved bøger, jeg elsker). For mig er det nemlig også uden tvivl selve bøgerne, som jeg er interesseret i.

   Det er jeg glad for, du synes. Jeg er nemlig også ret godt tilfreds med det selv 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *