“Hvis jeg flytter i en flaske” af Christine Lund Jakobsen

Hvis jeg flytter i en flaskeTitel: “Hvis jeg flytter i en flaske”
Forfatter(e): Christine Lund Jakobsen
Serie: –
Sideantal: 34
Forlag: Turbine
Udgivet: 12.1.2015
Læst på: Dansk

Denne bog er et anmeldereksemplar fra forlaget.

En klam fiskefrikadelle, en død kat, en skrotmaskine og en sort æske med farlig-ord er nogle af ingredienserne i denne bog. Hvis jeg flytter i en flaske er en samling digte til børn. Glade, skøre, triste og tænksomme rim til friske børn – og deres fjollede forældre.

Dette var en udmærket samling af børnerim. Det er ikke den bedste samling, jeg har læst, men det er heller ikke den værste. Desuden indeholdte den virkelig nogle perler, som jeg var virkelig vild med. Disse var hhv. Dimsefinderdreng, som jeg fandt ret sjov, Hvis jeg flytter i en flaske som var ret finurlig og fin, og til sidst Sneglen Fie som jeg simpelthen bare synes, var skrevet virkelig smukt.

Der var dog også rim, som jeg følte virkede ret malplaceret i samlingen. Jeg er f.eks. så sikker på, at jeg aldrig kommer til at læse Fuck da dig højt for et barn. Jeg ved ikke, om det bare er mig, der er snerpet, men jeg følte virkelig ikke, at et rim indeholdende så nedladende sætninger og bandeord hører til i en samling med børnerim. Jeg ville i hvert fald ikke risikere, at mine børn (altså de hypotetiske, som jeg lige har fået) ville kunne komme til at tro, at det var en acceptabel måde at snakke på. Derudover fandt jeg også Underligt og stille en anelse malplaceret. Det er godt at have noget om døden og sorg, men dets triste og dyster stemning passede bare ikke rigtig ind blandt de mange andre mere fjollede rim.

I det hele taget følte jeg lidt, at der manglede en form for rød tråd igennem rimene i samlingen. Det er fint nok, at man laver en samling med lidt af hvert, men jeg føler, det virker stærkere, hvis man kan finde en eller anden form for sammenhæng mellem de forskellige rim.

Bogens illustrationer var ikke lige min stil, men jeg kan godt se, at de med deres mange farver og detaljer nok vil virke meget tiltalende for mindre børn. Dog synes jeg, en del af dem kom til at virke en smule rodede. Der var dog to af dem, som jeg virkelig godt kunne lide – jeg har f.eks. forelsket mig fuldstændig i illustrationen tilhørende rimet Sneglen Fie, som bare passede fantastisk til indholdet af rimet.

Bedømmelses hjerter - 3 ud af 5


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *